Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kristina34

zameirzam sie odchudzac mimo ciąży

Polecane posty

Gość kristina34

Waze 74 przy 170, jestem dopiero w 4 miesiacu, jestem za gruba, zle sie czuje dzieckow azy tylko 100 gram, a ja juz przytyłam 3 kg..od poczatku ciazy,iec odchudzam sie i chce azyc 70 kg..bo pod koniec ciazy i tak pewnie przytyje!

Gość gryczka
Powodzenia :-o

Gość kristina34
biore witaminy i mam sporo zapasow tłuszczu, wiec dziecko bedzie miałą z czego korzystac!

Gość walnieta jestes
nie wolno sie odchudzac w ciazy;/ i wcale duzej nadwagi nie masz...wogole nie masz;/...decydowalas sie na dziecko to nie odpierdajaj teraz takich numerow

Gość gryczka
Biedna jesteś, skoro sądzisz, że witaminy dostarczane sztucznie są lepsze niż pełnowartościowe pokarmy...

Gość pomaranczowy bocian
Odchdzaj sie, ale z glowa. Twoje cialo i tak w pierwszej kolejnosci zadba o dziecko, jak nie dostanie wapnia w jedzeniu to sciagnie je z Twoich kosci.

Gość odchudzanie odchudznaiu nie
równe. Jak będziesz się zdrowo odzywiała, chodzila na basen, na dlugie spacery to i dziecko bedzie zdrowe i ty nie przytyjesz a nawet schudniesz. A jak bedziesz stosowała diety cud to dostaniesz anemi dziecko moze sie wolniej rozwijac i bedziesz sobie w brodę pluła.

Gość kristina34
ginekolog mi powiedział, ze obzeranie sie w ciazy, to błąd, a ochudzanie moje bedzie polegac, na jedzeniu, warzyw owocow, samych zdroych rzeczy, wiec bedzie miało dziecko witaminy, a tłuszcz niech zabiera sobie z mojego ciała!Nabiał czyli sery i jogurty bede jesc , rowniez białko, zrezugnuje jedynie z plackow, słodyczy, tłustego miesa, smalcow, maseł , smietan i smazonych dań, oraz z chipsow i wszystkich innych ochydnych zapychaczy!wiec w sumie bede jesc zdrowiej niz przed ciaza!

Gość więc to zadne odchudzanie tylk
zdrowe odzywianie i tak też tak zmaierzam robić a do tego jeszcze basen

Gość nie jedz smazonych
mięs tylko gotowane, nie jedz ciastek, czekolady. jak masz ochote na pączka zjedz marchewkę. nie odchudzaj sie, tylko przejdz na dietę dzieki której duzo nie przytyjesz. ja w 1 ciązy przytyłam 22 kg w 2 25kg. szybko spada, dasz rade

Gość kristina34
do osoby ktora pisała o swojej znajomej pieknisi.. ..SKORO PISZESZ O NIEJ"PIEKNISIA, MOZE MASZ JAKEIS KOMPLEKSY? ja nie jestem zadna pieknisia, jestem normalna, przecietna babka! skoro przytyła 5 kg, to jednak cos przytyła!to chyba nie tak zle! 5 punktow dziecko mogło dostac, a wcale nie musiało to byc z winy, ze tak mało przytyła!!!Chyba , ze masz na to dowody!!Moje pierwsze dziecko wazyło, nawet mniej niz twojej kolezanki bo 2300, mimo, ze przytyłam 15 kg w ciazy, wiec nie mało!wiec nie ugolniaj dobrze?Jestes lekarka?jesli nie to sie nie znasz.Solarium to akurat potępiam, bo moze powodowac poronienie (mocno nagrzewa sie ciało przeciez w solarium) A czemu to nie mozna kapac sie na basanie?Chlor jest włąsnie po to moja droga, by zabic zarazki i bakterie.Gdyby go nie było to dopiero byłoby grzybow.No chyba, ze myslisz, ze ona piła ten chlor, a przez cipke chlor wlatuje jej do łozyska?buahaha bo tak chyba myslisz.:) Mozna chodzic ciazy na basen, nawet wskazane, a grzyba to mozesz dostac nawet u siebie w ubikacji!!!Wiec nie ma reguły, ja tamta ciaze miałam grzyba tez, chodz nigdzie na basen, nie chodziłam, nie sikałam w obcyhc kiblach!!a mimo to dostałam, choc dbałam o siebie!!!! poza tym ja zamierzam miec zdrowa diete, a co ma żrec lody i chipsy?wtedy bys mnie chwaliła?zakłamanie!

Gość kristuna34
wiecie co mnie dobiło w poprzedniej ciazy!Połozna ktora przychodziła do dziecka.Przy moim mezu, walnęła takim textem, bo zle sie czułam po poprzednim porodzie i byłam jeszcze dosc obolałam, szwy mnie bolały.Połozna takim textem(a wazyłąm wtedy około 76 kg , a połozna była szczuplutka)"taka duza kobita i nie moze sobie poradzic z boloem "Nawet nie wiecie jaka byłam wciekła, wiem, ze ja spotkam w szpitalu teraz jak bede, wiec chciałabym by jej kopara opadła, ze moge byc atrajcyjna i w ciazy i nawet w miare szczupła...oczyiscie z umiarem!!!!!!!!!

Gość krostina34
czyli za zarcie lodów, chipsow, plackow, smazonych byłabym chwalona?a jak pisze, ze chce jesc zdrowo warzywa, owoce to jestem brzydka i be/?

Sluchaj, odchudzanie sie to idiotyczny pomysl - natomiast zdrowe odchudzanie - jak najlepszy. Ja jestem w 5 miesiacu i przytylam 2 kilogramy. Mam zdecydowanie duzy brzuch i podejrzewam, ze "ubylo mi" nadmiaru tluszczu, natomiast dziecko ma dostarczane wszystko czego mu potrzeba. Pije codziennie soki, ktore wyciskam sama w sokowirowce, jem duzo warzyw, nabialu. Mieso mi nie smakuje, ale czasami je jem. Nie jem niczego smazonego, slodyczy ( bardzo rzadko zdarzy mi sie jakis herbatnik, albo zelki, na ktore mam ochote). Moja troska o to co jem nie wynika z ochoty wygladania wystrzalowo, ale ze wzgledu na zdrowie dziecka i swoje. Mysle,ze temat moze byc prowokacja...ale jesli nie, to radze Ci dojrzalej podejsc do tematu.

nie przejmuj sie nia...ja choruje na anoreksje...i wiem ze takie gadanie bardzo boli....starasz sie akceptowac siebie a z kazdej strony ktos pieprzy o dietach slodyczach barach...a ty sie z tym bijesz,...nigdzie nie wyjdziesz bo nie wypijesz piwa nie zjesz pizzy z przyjaciolmi itd.,,,zrzucisz to raz dwa po ciazy...spacery z dzieciaczkiem karmienie piersia...opieka nad nim...a teraz odrzywiaj sie zdrowo...jedz duzo warzyw i owocow.slodycze zastap owocami uprawiaj lekki sport duzo na swierzym powietrzu a ta wstretna polozna sie nie przejmuj....naprawde nie ma kim.Buziaczki trzymaj sie cieplo i dbaj o siebie i dzieciaczka

Gość do maliny kristtina34
malina napisałam odchudzanie w takim sensie, zdrowego zywienia własnie, nie miałam na mysli jakiejs głupiej diety cud, czy głodowek, bo to głupota.Moze zle ujełam temat.Tez mam sokowirówke;)i jej uzywam:)

Gość kristina34
Juliennei widze, ze mnei rozumiesz, nie zamierzam sie głodzic! Tylko zdrowo jesc!

Gość autorko poczytaj sama siebie
:o w temacie napisałaś ze masz zamiar się ODCHUDZAĆ. zdrowa dieta w ciaizy a odchudzanie to 2 rózne sprawy!!!! powiem Ci tak: jestem w 14 tyg ciaży, na początku ważyłam 77kg!!!! w tej chwili ważę 71 i moja waga spada mimo ze staram się wmuszać w siebie. nie odmawiaj sobie zdrowych rzeczy, przeciez musisz o siebie dbac!!!! masz zamiar sie dobrze odżywiać to bardzo dobrze, ale nie głodx się!!!!

Gość kristina34
ale zobaczcie ja przytyłam az 3 kg w pierwszych 4 miesiacach ciazy, a dziecko wazy tylko 100 gram!!!wiec nie mówcie, ze musze niewiadomo ile jesc!Sam lekarz mowił, ze ciaza to nie powod, do obzarstwa, wrecz przeciwnie, to czas, kiedy warto pomyslec o zdrowym jedzeniu!

Gość kristina34
nie głodzie sie, ale moj orgaznim chyba sam wie co robic.Gdyz zjem troche wiecej niz zawsze i to cos tłustego, mam okropne zgage i wszystko mnie boli i mi sie cofa!!!

Gość a poożnej moze wcale
nie chodziło o to ze jesteś gruba, bo po ciąży wiadomo jaks ię wygląda. moze źle zinterpretowałaś jej słowa, moze mówiąc duza chodziło jej o to ze jesteś dorosła, a nie gruba

Gość kristina34
dlaczego miałoby sie cos dziecku stac, skoro mam mnostwo zapasow w sobie!na udach, na ramionach na plecach!!!!!!!normalnie pełne spiżarnie:)

Gość przecież nikt ci nie każe
jeść tłustych potraw:o

Gość kjrostina34
własnie, ze kaze, rodzinka czesto zmusza mnie do jedzenia!

Gość a ty oczywiście masz 5 latek
i musisz słuchać mamusi, zjadać tłuste kotlety i kiełbachy, napychają cię chipsami, poją colą a ty nie potrafisz odmówić:o

Gość dajcie spokojjjjjjj
dobry moment sobie na odchudzanie wybralas.......tez znam taka jedna,ktora sie odchudza w ciazy i o niczym innym nie gada tylko o odchudzaniu i dietach.sama jakas szczupla nie jestem tez bym sie poodchudzala,ale czekam,az dziecko sie urodzi i potem wezme sie za siebie.wlacznie z cwiczeniami.rob jak uwazasz,ale do za madrych to nie nalezysz

Gość kristina34
do dajcie spokoj!!! nie pisałam, ze jeste najmadrzejsza cyz nawet mądra, madry to moze bcy leszek kołakowski, a nie jakis szary czlowiek jak ja.Bładze czesto, myle sie , miewam glupie pomysły nie przecze.Jednak ja powtarzam od poczatku, nie chodzi mi o GŁODOWKE CZY JAKIES DIETY CUD(widocznie nei czytałas całego topicu tylko tytuł i po tytule mnie oceniasz) Niestety tytuł dałam zły i nieadekwatny, stad ataki na mnie.Po prostu zamierzam jesc zdrowiej niz przed ciaza i niz w poprzedniej ciazy.Warzywa, owoce nabiał, chude miesie, ryby, 5 razy dziennie regularnie.Spacery z dzieckiem mam i teraz bo mam 2 letnie dziecko, wiec troche ruchu mam zapewnione.W poprzedniej ciazy przytyłam 15 kg i byłam tak ociecała i sflaczała, ze ciezko byłoby mi urodzic.przez mase ciała tez! Dlatego nei zamierzam przytyc 15 kg tylko mniej.Przeprasza chyba zle ujełam temat, ale nie chce mi sie juz zmieniac jego, no chyba ze moge jakos bez usuwania waszysch postow?