Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kristina34

zameirzam sie odchudzac mimo ciąży

Polecane posty

wystarczy sie w ciązy zrdowo, racjonalnie odżywiać, a organizm sam zadba o to, żeby wszysko było ok. z Twoją wagą i z dzieckiem. Ja w ciazy przytyłam tylko niecałe 7 kg (choć przed byłam szczuplutka), jadłam naprawdę dużo, ale calkowicie zrezygnowałam ze słodyczy (ale naprawdę definitywnie), ze sodzonych napoi (łącznie z herbatą, kawą, sokami, itp.), nie jadłam smazonego, pieczonego, sosów, mięso raczej tylko gotowane, odstawiłam calkiem np. majonez i wszystko to, w czym był. Jadłam za to tony gotowanych warzyw, duzo owoców, nabiału. Nie żalowałam sobie pieczywa (każdego rodzaju), makaronów. Piłam mnóstwo wody mineralnej (około 3-4 litry dziennie) i około 7 miesiąca odstawiłam calkowicie sól, żeby nie nabierac wody i nie puchnąć. Ciąża przebiegała super, moje mała jest śliczna i zdrowa :), a ja ważę o 3 kg mniej, niż przed ciążą (choć mnie akurat nie było to potrzebne), nie mam ani jedneg rozstępu, a brzuch dokładnie taki, jak wczesniej (zupełnie płaski, nawet najmnijeszej fałdki nie ma, a jestem dopiero 3 tygodnie po prodzie). Więc osobiście bardzo polecam racjonalne odzywianie, które teoretycznie nie ma nic wspólnego z odchudzaniem, ale praktycznie daje podobny efekt i zapewnia zdrowie :)

Wydaje mi się, że nie ma nic złego w odchudzaniu się, nawet w trakcie ciąży, ale trzeba pamiętać o tym, żeby odchudzać się zdrowo i rozsądnie,. Jeżeli jest się w ciąży, to trzeba dodatkowo dbać o swoje dziecko, zatem warto dobrać taką dietę, która będzie odpowiednia dla nas i dla naszego maleństwa.

dla jednych odchudzanie to znaczy głodówka a dla innych odchudzanie to zdrowe racjonalne jedzenie to drugie myśle że może być nawet wskazane w ciąży - zdrowo jeść

Gość jasneżetak
Nie wiem czy odchudzanie w ciąży to taki dobry pomysł, jest jakaś ilość kalorii którą powinna spożyć kobieta ciężarna. Ale na pewno nie powinna jeść za dwóch. Odżywiaj się zdrowo, dbaj o siebie i dziecko, nie musisz się objadać i przytyć. Zobacz sobie ten artykuł, może ci podpowie coś na temat diety podczas ciąży: http://vimed.pl/jak-sie-odzywiac-przed-ciaza-w-trakcie-ciazy-i-po-rozwiazaniu/

u mnie na początku ciąży wykyto cukrzycę i musiałam przejść na dietę.na początku schudłam 3kg teraz w 5mcu mam 2kg na plusie i spory brzuszek.jem tylko chleb czany razowy i tylko 1 kromkę na śniadanie,obiad to 4 ziemniaki i chude mięso lub chuda zupa warzywna,jem odtłuszczone twarogi jogurty light.to jak dieta odchudzająca a mino to dziecko rośnie i jest zdrowe.nadmieniam ze jem co 2,5h tylko bardzo malutko.

Gość nie tlumacz sie
'ja nie jestem zadna pieknisia, jestem normalna, przecietna babka! skoro przytyła 5 kg, to jednak cos przytyła!to chyba nie tak zle! 5 punktow dziecko mogło dostac, a wcale nie musiało to byc z winy, ze tak mało przytyła!!!Chyba , ze masz na to dowody!!Moje pierwsze dziecko wazyło, nawet mniej niz twojej kolezanki bo 2300, mimo, ze przytyłam 15 kg w ciazy, wiec nie mało!wiec nie ugolniaj dobrze?' jak ci dziecko bedzie chororwalo, to dopiero bedziesz plula w brode twoje zycie i dziecka jak go zjebiesz twoja sprawa

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Gość wierrrrrka
Po co ten temat wlasciwie? Temat sformulowalas tak,ze kazdy wszedl z nastawieniem,ze przeczyta o jakiejs drakonskiej diecie. Jakbys napisala w temcie 'mam zamiar zdrowo jesc w ciazy',to nikt by cie nie zjechal. dajesz sprzecznebinformacje. Nie chcesz sie odchudzac,tylko jesc zdrowo i to sie chwali. wiecej tu nie ma do powiedzenia

Gość a ja nie cierpie.
gotowanego miesa, zjem jedynie w zupie. Lubie pieczone, smazone tez i waze 48 kg, jestem chuda. Codziennie do kawy zjadam cos slodkiego, chipsy i fastfoody jem rzadko

Gość gość
up

Gość gość
kristina, a wpadłaś na to że może położnej nie chodziło wtedy o to że jestś gruba, jak mówiła że duża, tylko w sensie 'dorosła'? Ty masz problemy z głową. to się kwalifikuje jak na moje do psychologa.

Gość gość
kristina34 idż do psychoanalityka

Gość Gienia

Odchudzaj się, ale z głową. Pamiętaj, że pod serduszkiem nosisz swojego synka/córęczke! A, chyba chcesz dla niego jak najlepiej co?? 😉 Moim zdaniem powinnaś sie zgłosić do jakiejś dietetyczki, która ma doświadczenie z ciężarnymi. Na pewno Pani Beata Dethloff, ma takie doświadczenie, bo mnóstwo moich kolezanek w ciązy czy też po niej była zadowlona z efektów jej rad, więc ją mogę polecić a reszty takich osob nie znam, albo słyszałem mieszane opinie ;)))

Gość Dobra rada otwarty umysl

Gdzie ty kobieto zadajesz takie pytania, tu same matki Polki histeryczki ktorym maciezynstwo i hormony zryly dawno leb, maja wpojone ze w ciazy nalezy zrec za dwoje bo tak matka i babka wpoily , moja racja najmojsza itp... spojrz na to jak to wyglada poza Polska wsia, za granica tylko patologia obzerajaca sie w fast foodach tyje w ciazy, przed i po ciazy , wszystkie gwiazdy , modelki i kobiety ktore dbaja o siebie nie tyja w ciazy, bzdura jak czytam o tych co przytyly 30kg i schudly po porodzie, tylko ich cialo przypomina rozgotowane kluchy pozbawione jedrnosci, falda na brzuchu i rozstepy... w ciazy mozna sie odchudzac byle bez srodkow farmakologicznych, dziecko jest jak pasozyt i tak pobierze wszystko z organizmu matki co jest mu potrzebne do przetrwania a ciaza to ruletka i nie ma gwarancji w zadnym wypadku ze jak przytyjesz jak prosie to urodzisz zdrowe dziecko. powodzenia to rada od dojrzalej kobiety ktora ma juz dzieci i zna zycie z roznych aspektow 

Gość slodka jak jasmin
Dnia 15.08.2012 o 18:02, Gość wierrrrrka napisał:

Po co ten temat wlasciwie? Temat sformulowalas tak,ze kazdy wszedl z nastawieniem,ze przeczyta o jakiejs drakonskiej diecie. Jakbys napisala w temcie 'mam zamiar zdrowo jesc w ciazy',to nikt by cie nie zjechal. dajesz sprzecznebinformacje. Nie chcesz sie odchudzac,tylko jesc zdrowo i to sie chwali. wiecej tu nie ma do powiedzenia

co sie chwali??? a kim ty jestes zeby dawac pochwaly??? jechac kogos jak mysli inaczej niz TY ???

lub ,,to sie chwali,, bo w miare dopasowala sie w twoj tok myslenia ???

Go..no was to obchodzi skonczcie oceniac drugiego czlowieka...chce sie odchudzac jej sprawa zadna z was nie skonczyla medycyny , zadna z was nie prowadzila specjalistycznych badan pod tym katem, do garow i do pieluch durne baby i wlaczcie sobie trudne sprawy to idealne miejsce dla was