Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obrona życia poczętego

NIE DLA ABORCJI

Polecane posty

Dostałam takiego maila od Fundacji praw człowieka. Drodzy Przyjaciele Zeszłej jesieni znalezło się 467.000 osób z całego świata, które podpisały Międzynarodowy Apel na rzecz Praw i Godności Osoby Ludzkiej i Rodziny. http://www.c-fam.org/campaigns/id.179/default.asp Nazwiska zostały przedstawione podczas konferencji prasowej zorganizowanej w siedzibie ONZ w Nowym Jorku. Przedstawiliśmy ten apel także prywatnie wielu ambasadorom przy ONZ. Ogólnie kampania okazała się wielkim sukcesem podnosząc świadomość nt. dziecka nienarodzonego w kontekście Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka. Jak sobie przypominacie apel wzywał rządy do interpretowania Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka tak, jak powinna być interpretowana. Przede wszystkim powinna chronić dziecko nienarodzone przed aborcją i przyznawać szczególną ochronę rodzinie. Niniejszym ponownie uruchamiamy zbieranie podpisów pod apelem z celem przedstawienia miliona podpisów przed Zgromadzeniem Ogólnym ONZ. O co Was prosimy, to abyście oderwali się na chwilę od Waszych zajęć, wycięli poniższą wiadomość oraz wysłali ją do wszystkich z Waszej książki adresowej. Wyślijcie ją do wszystkich Waszych członków rodzin i przyjaciół prosząc ich o podpisanie Petycji na rzecz Dziecka Nienarodzonego i Rodziny. Wiemy, że Międzynarodowa Federacja Planowania Rodziny uruchomiła swoją własną petycję na rzecz prawa do aborcji, która została do tej pory podpisana przez 150.000 ludzi. Mówiąc wprost musimy pogrzebać ich petycję setkami tysięcy głosów i nazwisk za obroną życia. Proszę, prześlijcie poniższą wiadomość każdemu, kogo znacie. Wasz szczerze oddany Austin Ruse Prezes C-FAM (Catholic Family and Human Rights Institute) PS. Poniżej znajduje się wiadomość, o przesłanie której do wszystkich Waszych członków rodziny i przyjaciół proszę. __________________________________________________________ Drodzy Przyjaciele, Proszę Was o niezwłoczne udanie się na poniższą stronę internetową i podpisanie Petycji na rzecz Dziecka Nienarodzonego i Rodziny. Koalicja grup obrońców życia i rodziny, pod przywództwem C-FAM (Catholic Family and Human Rights Institute) przedstawi petycję w ONZ w grudniu tego roku. Ich celem jest zebranie miliona podpisów. Zachęcam Was do udania się TUTAJ: http://www.elabs3.com/c.html?rtr=on&s=ebss,1373z,4t6x,7ag3,41fd,1pre,lsyi przeczytania petycji, podpisania jej i przesłania tego linku do każdego, kogo znacie. Na TEJ http://www.elabs3.com/c.html?rtr=on&s=ebss,1373z,4t6x,7ag3,41fd,1pre,lsyi stronie możecie również zobaczyć, że petycja została przetłumaczona na 15 języków. Jest zatem naprawdę powszechna! Proszę udaj się TUTAJ http://www.elabs3.com/c.html?rtr=on&s=ebss,1373z,4t6x,7ag3,41fd,1pre,lsyi , podpisz petycję i przekaż ją KAŻDEMU, KOGO ZNASZ. Wielkie dzięki

Gość ty jesteś pojedana
i to jak!! jakie życie??????? kurwa życiem nazywasz to co jeszcze nie nie wykluło?? wypierdalaj z tąd!!

Gość mam przestać brać antykoncepcj
?? śmieszna jesteś :D

Gość sam jestes pojebanya
jestem również przeciwniczką aborcji ,przyznam ze odkad mam własne dziecko...nie rozkładajcie nog jak nie wiecie czym to sie konczy.STOP DLA ABORCJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ryzyko jest takie
samo jak w wypadku palenia papierosów itd :D ale wy macie świra hahahahahaha

Gość LEPIEJ SIE ZABEZPIECZAJ
....sami jestescie smieszni,szkoda ze mamuska ciebie nie usuneła,byloby jednego debila mniej

Gość co ty bredzisz
aborcja a ochrona życia poczętego to co innego!! im chodzi o zakaz brania pigułek po stosunkowych i antykoncepcji :D

Gość ghjfyjty
od dzis jajek nie nazywam jajkami a kurczakami.... a teraz musze isc zrobic kogel mogel z kurczaczkow...

Gość a nie o usunięcie
życia z łona matki :D:D Jakie wy jesteście tępe proste i nie douczone :D im chodzi o to abyście się nie zabezpieczały tylko rodziły dzieciaki jak nienormalne, bo to jest zgodne z naturą :D

Gość na aborcje mamy w Polsce
prawo ale nie mamy na tabletki anty. one chcą je wycofać z aptek!!!!!!! bo twierdzą że są szkodliwe dla kobiet!!

Gość ostatnio był program w TV
i tam taki wymoknięty brzydki kmiot mówił o tym że nie powinno się stosować anty. Powoływał sie na portale że kobiety mówią że źle się czują po nich itd. ona była tak wstrętna że może się nie zabezpieczać bo i tak nikt jej nie przeleci :D

Gość A może by tak ...
Dla tych co krzyczą za aborcją powiem tak - macie prawo do własnego zdania, ale nie narzucajcie agresywnie tego zdania i postawy przeciwnikom. Róbcie co chcecie, ale nie tłumaczcie się tym, ze: 1) mam prawo do dyspozycji własnym ciałem (ale ciałem nienarodzonego człowieka owszem, tak? - czyż nie hipokryzja?) 2) niechęć/nieplanowanie ciązy =wpadka , jak już tak mocno nie chcesz - znajdź rodzinę, której oddasz dziecko po narodzinach. DLa tych wszystkich, którym się wydaje że to kupa bzdur, ze to nie człowiek, ze nie czuje, polecam film "NIemy krzyk", jest to film z aborcji w klinice aborcyjnej wykonanej pod kontrolą usg. Ja kiedyś ten film widziałam, niedawno trafiłam znowu na to ... jakiś tydzień temu i do dzisiaj pozbierać się nie mogę,choć to nie moje dziecko było, ale to co tam pokazano udowadnia, ze aborcja nie jest "tylko" pozbyciem się "problemu". Ja patrząc na moje dwie pociechy, przypominając sobie okres ciązy, porodu, pierwsze chwile dzieci na świecie ... nie wyobrażam sobie, ze mogłoby ich nie być, a co mówić, ze mogłoby ich nie być bo ja tak zdecydowałam. Mogę prychylić się ku argumentowi, że dziecko ma urodzić się kalekie, albo umrzeć niedługo po porodzie ... mogę tu ustąpić argumetom na rzecz "za" aborcją. Ale nie wtedy gdy wszystko jest ok, a za faktem przerwani aciązy stoi tylko "pozbycie się problemu". I nie interesuje mnie, kto mnie zjedzie, kto mnie zwyzywa. Tak jak zwolennicy, tak i przeciwnicy mają prawo do włąsnego zdania. PS> Popieram pogląd, ze antykoncepcja jest dla ludzi. Nie planujesz dzieci, nie chcesz, nie dojrzałeś/aś - zabezpieczaj się. Jak ktoś mocno nie chce, to zabezpieczy się potrójnie (tabsy, gumka i globulki). I nie ma wytłumaczenia wtedy, że coś zawiodło (kalendarzyk).

w tym liście mowa jest o nie dla aborcji. Nie ma w nim słowa o zakazie antykoncepcji TĘPAKI. Pooglądajcie sobie linki...

Gość do A może by tak ...
ale z ciebie wredna osoba - kalekie dziecko mozna wyskrobac ale slicznego dzidziusia, zdrowa fasolke to juz rodzic trzeba?

Gość A moze by tak...
Ku wyjaśnieniu - uważam, ze powinien być dostęp do antyków, żadnego wycofywania. Już lepiej brak te antyki, każda kobieta sama decyduje o tym, nawet jak to szkodzi, to szkodzi sobie sama na włąsne życzenie, nic nikomu do tego. Poza tym szkodzi wówczas sobie, a nie już poczętemu życiu. DLa mnie bezsensem jest zabronienie stosowania pigułęk anty.

Gość co za kłamstwo ochyda
mam prawo do dyspozycji własnym ciałem (ale ciałem nienarodzonego człowieka owszem, tak? - czyż nie hipokryzja?) jakiego życia się pytam???????? wczoraj spuścił sie we mnie dzisiaj idę do gina po tabletkę "po" ty chcesz mi tego zabronić!!!! pytam jakie to jest życie?????? na aborcję mamy prawo! jest zakazana dopuszcza tylko ekstremalne przypadki!! więc o czym mówisz????????

Gość do A moze by tak...
ale o to własnie wtym chodzi!! żeby wycofać tabletki hormonalne, a jak przypadkiem facet się spuści to leżysz!! nic już nie będziesz mogła zrobić!!

Gość A może by tak ...
Ja jestem wredna? Nie, nie uważam tak, ale decyzja wtedy nalezy do rodziców, a nie do nas. Nie jestem "za" aborcją, czytaj z uwagą, jedynie mogłabym zrozumieć takową decyzję w przypadku gdy wiadomo, ze dziecko nie roziwja się prawidłowo i będzie chore, bądź umrze po porodzie. Ja sama pewnie tak czy siak urodziłabym, ale powtarzam - jestem w stanie zrozumieć osoby, które wolałyby przerwać ciażę. Teraz pojmujesz o czym piszę?

Gość obrona życia
Do co za kłamstwo ochyda. Oglądałaś linki???? Jak obejrzysz to wtedy napisz!!!

Gość ludzie ale oni robią wam wodę
z mózgu!! im nie chodzi o aborcję tylko ochronę życia poczętego!!

Same sobie wmawiacie i wymyślacie, że w tym właśnie chodzi o zakaz stosowania antykoncepcji.... Jesteście nierozgarnięte czy co????

Gość a dla nich poczęcie
jest wtedy kiedy facet się w was spuści!! czy same nie biegłyście do gina po tabletkę wywołująca okres??

Gość A może by tak ...
a po co ta agresja i krzyk? NIe można spokojnie przedstawić swojego stanowiska? CO do sytuacji , o której piszesz, że wczoraj facet zostawił co nieco w tobie, to oczywiście, nie ma mowy o poczętym życiu, bo do ew. zapłodnienia nie dochodzi tak błyskawicznie, tabletki o których piszesz mają uniemozliwić zagnieżdzenie sie zapłodnionej komórki (mowa o tych które trzeba zazyc 72 h po stosunku). Nie wyszukujcie skrajnych przykładów, czy wam się to podoba czy nie, natura to tak wymyśliła, ze zycie zaczyna się tworzyć w chwili zapłodnienia i wasze krzyki, czy argumenty , ze to nie zycie są zwyczajnie zaprzeczeniem. I nie ma co się licytować. Dopóki plemnik i komórka jajowa są oddzielnie nie ma zycia, kiedy się połączą - zaczyna się.

Czy ochrona życia poczętego to nie to samo co NIE DLA ABORCJI:D

Gość do autorki........
Wiesz, takie zdjecia/filmy sa specjalnie tak drastyczne, w koncu maja szokowac. Nikt normalny nie czeka z aborcja tak dlugo jesli juz sie na nia zdecyduje. A nie powiesz mi, ze usuniecie 2tygodniowej ciazy, ktora nie wyksztalcila jeszcze ani serca, ani nawet systemu nerwowego to to samo co rozrywanie kilkumiesiecznego plodu, tak chetnie pokazywane na "waszych" filmikach.

Gość obrono życia poczętego
to sie stosuj do tego sama albo raczej sam, bo jestem pewna, że kobietą nie jesteś. Od innych trzymaj się z daleka! Najgorszym nieszczęściem świata są ci, którzy chcą innych uszczęśliwiać na siłę.

Gość do obrona życia poczętego
właśnie że to ty jesteś niedoinformowana o co chodzi :D ostatnio jest bardzo głośno na ten temat, poszukaj w necie!! oglądnij program z ubiegłego tygodnia"ROZMAWIAMY" bo Ty chyba nie łapiesz o co chodzi!! jesteś przeciw aborcji? ja też!! ale ona jest zakazana. Teraz chodzi o zakaz przepisywania i sprzedaży tabletek anty!!

Gość na kafe jest coraz
bardziej szowinistycznie. Nastepna pojawi sie petycja o zakaz pokazywania twarzy przez kobiety, przeciez w niektorych krajach tak jest a Polska zmierza w ta strone po rowni pochylej.

Gość szum się wokół tej
sprawy zrobił a teraz zwolennicy nowej ustawy kłamią żeby tylko ich poprzeć. Dziewczyny tu naprawdę chodzi o zakaz stosowania ANTYKONCEPCJI HORMONALNEJ!!!!!!!!!!! zanim coś podpiszecie lepiej się zastanówcie i poczytajcie!!