Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruss

czy wysypka przy skazie białkowej blednie na mrozie

Polecane posty

Gość gruss

dziecko ma 7 tygodni, wysypka utrzymuje się około 3tygodni,

Gość mama malego Danielka
Nie. Na mrozie i zimnie blednie tradzik niemowlecy.

Tak, z reguły blednie. U mojej objawy stawały się niewidoczne dla oka na mrozie. Z resztą ja mam dokładnie to samo - reakja uczuleniowa przy ochłodzeniu - słabnie. To jest normalne. Dlatego alergikom zaleca ię niższe temp. w miejscach, gdzie przebywają. Bo wysypka nie tylko blednie ale i świąd przechodzi.

Gość mama malego Danielka
nglka - a widzisz, to mamy rozne informacje. Moja pediatra mowi, ze skaza nie blednie. To samo mam napsane w ksiazeczce rozwojowej mojego synka, ktora dostalismy podczas pierwszej wizyty u lekarza. Dziwne. I u nas to sie sprawdzilo. Synek mial potworny tradzik od ok. 2 tygodnia przez kolejne 5 tygodni, ktory na zimnie prawie clakowiem znikal. tez balam sie, ze to skaza bialkowa, a jednak byl to tradzik hormonalny ( podczas karmienia piersia czesto tak sie zdarza)

Gość gruss
to jestem trochę uspokojona, cały czas man nadzieję, że to nie skaza, lekarz kazał trzymać dietę, karmię piersią i jestem ciągle głodna

Gość gruss
chyba jednak to alergia, bo znowu się kilka razy zaczerwieniło i znikło, zostały suche policzki

Moja córka ma to samo, kupiłam ATOPIN balsam do ciała i olejek do kąpieli w sobotę, dzis nie ma śladów mpo krostach. Jestem na diecie bzmlecznej od 4 tyg ale poprawy nie było. Mała za to gorzej przybrała na wadze, wiec od dzis wracam do normalnego jedzenia tak jak mi kazała pediatra.

Gość gruss
ja byłam 2 tygodnie bez nabiału, jajek, czekolady, orzechów i ryb, ale miała nawroty dzisiaj test prowokacji - napakowałam się serami, zobaczymy

Gość gruss
dzisiaj buzia bez zaczerwienienia, dalej opycham się serami, zobaczymy

Gość To trądzik niemowlęcy a nie
wysypka przy skazie biał.

Gość gruss
kurczę, zaczerwieniona jest, ale jest jeszcze inna opcja, dzisiaj cały dzień byłam u siostry, która ją nosiła, potem babcia, może to proszki dla dorosłych, w sumie jeszcze w szpitalu też 1 dzień wyskoczyły jej czerwone plamy, jak dostała ich kaftanik, będę dalej jadła nabiał ze 2 dni, zobaczymy, czy się utrzyma, czy zejdzie

moje dziecko miało skaze, ale dopiero ok. 3 miesiąca się ujawniła. Natomiast wczesniej często bardzo miała wysypki właśnie jak ją tata nosił, babcia itp. Od perfum, od proszków, od płynu do płukania. To jest całkiem normalne :)

Gość gruss
to jest duże pocieszenie dla mnie, jest szansa, że to nie pokarm, a ile takie zaczerwienienie wtedy się utrzymywało?

wiesz nawet do 2 dni. I skaza na mrozie nie blednie :) przy skazie policzki pokryte są takimi maleńkimi krostkami chropowatymi, czerwonymi. Na brwiach często pojawia się ciemieniucha, za uszami też się pojawiają krostki. To przybiera raczej postać takich zlanych plam. Do tego dziecko jest nie spokojne, wierci się ( bo swędzi je skóra), często ma problemy z brzuszkiem. Myślę że Twoje dziecko reaguje właśnie na proszeki, może zbyt szorstkie ubrania, może tata zarostem potarł po buźce.

jeśli mogę coś poradzić, to kup jej emulsje do kąpieli np. balneum i w tym myj dziecko. Dobry też jest krem emolium, bo likwiduje te suche policzki. Tylko troszke to kosztuje jak pamiętam. Ale pomaga.

Gość gruss
ale takie grudki to właśnie ma, tylko były one czerwone, a na zimnie całkowicie bledły, ale krostki zostały, niespokojna też niestety jest ale skaza jest non-stop w sensie te czerwone, czy blednie też?, bo ona właśnie ma takie "fale", a przecież 2 tygodnie jadłam podobnie, a pojawiło sie jej to 2 razy w tym czasie i zniklo

moja miała non stop. Cały czas czerwone poliki. Kurcze zaraz zdjecie wygrzebie z tamtego czasu i Ci pokażę ;)