Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adzienka86

W ktorym tygodniu najlepiej zrobić badanie 4D?

Polecane posty

Tak żeby można było dobrze zobaczyć jeszcze całego maluszka ale żeby miał już mniej więcej ukształtowane wszystkie części ciała :)

mnie lekarz zaprosił na 20sty tydzien.. powiedzial ze moge przyjsc z mezem wtedy i dla niego to bedzie bardziej spektakularne bo juz bedzie dokladnie wszystko widac..

Gość grazynka -
Dokladnie ok 20 tygodnia : juz wszystko ladnie rozwiniete a dziecko jeszcze wystarczajaco male i widac calosc :-)

ambaje83 a robiłaś już to badanie czy dopiero przed Toba? Ja niestety nie bedę mogła pojść na to badanie z mężem ale za to później wspólnie obejrzymy sobie film...co prawda to nie to samo ale zawsze coś :)

ja rozbiłam w 12 i 22. w 12 widac było całe dziecko i dosyć wyraźny był zarys twarzy-ale ładnie się układał. w 22 nie było widać całości dziecka ale za to twarz była dobrze widoczna

Gość mama malego Danielka
Usg 3D/4D najlepiej robic tak miedzy 24-30 tc (przynajmniej mi tak mowiono). Ja robilam w 28 tc i mam rewelacyjna pamiatke. 30 min na DVD plus zdjecia. Widac bylo jak moj kochany synek ziewa, otwiera oczka, trze raczka oczko, ma czkawke, a nawet jak sie usmiecha :D (oczywiscie wiem, ze to nieswiadome dzialanie miesni, ale dla nas byl to osmy cud swiata :D )

Gość gwiazdkagda89
jeśli chodzi o cene tego badania to ja byłam dzisiaj normalnie w przychodni na USG połowkowym i lekarz mi powiedział że w swoim prywatnym gabinecie ma sprzęt do 4 D i moze mi zrobić takie badanie a koszt tego bedzie 120 zł:)

ja bylam na 4d w bydgoszczy i tam robia okolo 25 tyg koszt 250 zl to jest film i ok 40 zdjec wszystko super widac, usg trwa ok 40 minut polecam :)

Gość gość
Ja badanie USG w 4D zrobiłam w 16 tygodniu ciąży. Myślę, że od 12 do 20 tygodnia jest na to najlepszy czas. Same badanie wykonywałam 3 miesiące temu u http://www.sofimed.pl/USG-3D-4D.html przy okazji można podpatrzeć jak to badanie wygląda.