Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana ciezarowka

Czy wielkość dzidziusia ma znaczenie przy porodzie?

Polecane posty

Gość zdenerwowana ciezarowka

Dziś byłam na usg i mój synek waży 4kg a za równy tydzień mam termin. No i pytanie jak w temacie. Czy to ma znaczenie przy porodzie naturalnym ? czy to oznacza większy ból jak dziecko jest duże?dodam że mam problemy ze spojeniem łonowym

Gość qiopa
dasz rade :) moj synek wazyl 4100 g i nie bylo problemow, chociaz mialam 36 lat i to bylo pierwsze dziecko. sa tez kobiety, ktore nie moga urodzic nawet malutkiego dzieciaczka, takiego ponizej 3 kg. Kazda z nas jest inna, nie masz sie czym denerwowac. Jak w szpitalu zobacza, ze sobie nie radzisz, to pewnie zrobia ci cesarke. Wazne, zeby ktos nad toba czuwal, np. maz, bo jak bedziesz zdana sama na siebie, to moze byc roznie. pozdrawiam i powodzenia :)

Gość mama malego Danielka
Bedzie dobrze, nie martw sie. Na pewno dasz rade. Moj synek urodzil sie z waga 4275 gr i rodzilam 6 h, a byloby jeszcze szybciej gdyby lezal prawidlowo...Wszystko bedzie dobrze :) Dodam, ze to moje pierwsze i jedyne dziecie :)

Gość edfgh0ytr
dori30 ma rację główka jest największą częścią ciała tak powiedziała ginekolog maluszka mój maluszek miał 2750 kg i obwód główki 34 cm a kumpeli urodziła się 2 miesiące wcześniej z wagą 3600 i obwód główki taki sam

Gość danulia
Moja córeczka ważyła 4.400kg i też rodziłam tylko 6 godzin i miałam maleńkie nacięcie, tak że nie ma co martwić się na zapas. Najważniejsze jest pozytywne nastawienie i wiara w to,że wszystko będzie dobrze.U mnie ostatnie usg przed porodem wykazało że dzidzia będzie ważyła 3.800kg więc te pomiary też wcale nie są takie dokładne. Trzymam kciuki :-)

liczy sie obwod glowki moj mial 3100 50cm a obwod 36 cm porod byl w miare szybki tylko ze peklam i mialam naciecie . ja bym nie zdecydowala sie rodzic dziecka powyzej 4kg naturalnie .

ja mialam male dzieci syn 3 kg corka 2900 i nie peklam ani nie bylam cieta -wiec napewno wielkosc dzieci miala znaczenie w moim przypadku moja tesciowa np rodzila male dzieci ale za kazdym razem ledwo co moga je urodzic i musiala byc porzadnie cieta za kazdym razem wiec nie wiem czy w kazdym przypadku wielkosc dziecka ma znaczenie...

Gość mój synek
wazyl 4.300 a obwod glowki mial 36cm. rodzilam 3godziny, to moje pierwsze dziecko, porod byl nie az tak bolesny, nie martw sie na zapas grunt to sie nie bac pozdrawiam

Gość Przyszka
a jakie problemy ze spojeniem byly? Jestem polozna wiec moze uda mi sie cos napisac...