Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARAKUJA 29

czy są dziewczyny ktore mają termin na styczen lub luty 2010

Polecane posty

Jest juz topik dziewczyn ciążowych :) na styczen ale jakos mało osób sie wpisuje...moze są jakies dziewczyny ktore czekaja z niecierpliwoscią finału tak jak ja :)

Gość kasia101
czesc marakuja.ja tez probowalam na tamtym topiku .ja mam termin na 7 styczen.

witaj kasia 101 :) wiec masz jakies 3 tyg wczesniej niz ja ;) jak ci przebiega ciąza? i jak sie czujesz?

Gość wiolciax
Hejka, ja mam termin na 17 stycznia, teraz leci 30 tydzień (28 życia synka). Pozdrawiam mamy

Gość wiolciax
I jak się czujesz, Marakuja, bóle przeszły? Ja od kilku dni czuje jakbym miala kamienie w brzuchu. Musiałam sie zaopatrzyc w specjalna poduszke do spania i rzeczywiscie pomaga :)

Gość oasia22
Hej! Ja mam termin na 2 stycznia, to moje drugie dziecko. Mam 3,5 letniego synka, teraz czekam na córeczke :) Ciąża zakończy się prawdopodobnie wcześniej bo mam zalecenie od lekarza do cesarskiego cięcia. No ale zobaczymy. Pozdrawiam.

Gość eureka79
Witam, mam termin na 20 stycznia, całą ciążę czułam się ok i w sumie tak jest. Mam tylko od początku stan grzybiczny i biorę globulki całą ciążę, dwa dni temu po prawej stronie miałam straszny ból, myślałam że mały jakoś się wygiął, ale na drugi dzień było to samo, miałam iść do lekarza ale przeszło, nie wiem czy spotkałyście się z czymś takim, teraz jak dotykam po prawej stronie tak wyżej pod żebrami brzucha to leciutko pobolewa, nie wiem. Nie mam też pojęcia czy mam skurcze i co to są te skurcze. Piszą że brzuch twardnieje czy coś, ale nie dostrzegam tego, moze wy mi pomożecie co i jak. Czasem mnie tak ciągnie na dole i wydaje mi się że chce mi się siku, lecę do toalety a tam dwie kropelki.

Witajcie styczniowe mamusie. Ja mam termin na 3 stycznia,a więc 31 tydzień,to moje 3 dziecko. Objawy mam takie jak większość w tym czasie,a więc czasami skórcze macicy(przygotowuje się ona do porodu),zły sen,jak leżę prosto za długo to boli mnie krzyż,wygodną pozycja dla mnie i oczywiście wskazaną dla ciężarnych to spanie na boku. Na szczęście nie mam dolegliwości żołądkowych.

widze ze tutaj wszystkie styczniowki:) u mnie idzie 25 tydzien...i bedzie synus:) co do samopoczucia to czuje sie dobrze....ale nie ukrywam ze nie moge sie doczekac 40 tygodnia i kiedy synus juz bedzie z nami:) marakuja to z toba pisalam na teat cukrzycy ciazowej?? i jak ida tobie pomiary??

Gość truskawka 26
hej dziewczyny ja tez pisałam na tamtym topiku ale jakos tam była cisza... ja mam termin na 17 stycznia i bedie chłopczyk:):) eureka79 - jak cie bolało po prawej stronie to moze to watroba, ja niestety mam takie dolegliwosci i mam za wysoki poziom bilirubiny, moze zjadłas cos ostrego?

Gość eureka79
Wiesz Truskawka, być może tak, nie pamiętam, na szczęście jest ok. Może któraś z dziewczyn napisze coś o tych skórczach czy objawach jakie macie. To moje pierwsze dziecko i wszystkim się martwię. Hehe. Jedna dziewczyna ma termin na 20 stycznia i pisze ze ma 25 tydzień ? Jak to mozliwe. Ja mam termin na 20 stycznia i zaczęłam 30 tydzień.

Gość truskawka 26
z tymi tyg ciazy to jest różnie, ja mam termin na 17 i jestem w 29 tyg i 2 dni...

Gość truskawka 26
co do objawów to nie odczuwam jeszcze skurczy, albo nie wiem ze je mam, pozatym to teraz coraz częściej bolą mnie plecy jak dłużej posiedze, zaczynają mi się za to skurcze łydek- okropności... a ile dziewczyny przytyłyście ? bo ja 10 kg

Gość eureka79
ja na razie dobre 10 kg

CZESC DZIEWCZYNY:) fajnie ze odezwalyscie sie... karmelek amanda-tak..zgadza sie pisałysmy o cukrzycy :) ja cały czas badam cukier i dwa razy zdarzyło mi sie poza normą.. za 2 dni mam usg wiec bedą mierzyc dzidziusia ... dzis byłam u połoznej i niby wszytsko jest ok.. bole mi przeszły po 3 godz ale wziełam nospe...troszke sie wystraszyłam :( u mnie to 28 tydz.. moja kolezanka ma termin za 3 dni...troche jej zazdroszcze,ledwo juz chodzi.. dziewcvzyny macie juz wyprawki gotowe?

hej a ja mam termin na 9 lutego i podobno bedzie dziewczynka:) pisze podobno bo wiadomo, niespodzianki sie zdarzaja:)

fisiowna-witaj jak przebiega twoja ciaza? i kiedy planujesz kompletowac wyprawke? czy moze juz masz ? :)

Gość kasia101
czesc dziewczyny.ja w 22 tc zaczelam miec skurcze,nawet nie wiedzialam o tym bo byly bezbolesne tylko takie twardnienie brzucha czulam,no i wyladowalam po wizycie u gin. w szpitalu mialam rozwarcie na 1 cm.naszczescie przeszlo jakos i teraz jestem w domu biore fenoterol 4x1 ,leze jak nawiecej i nie moge sie juz doczekac terminu(mam nadzieje ze dotrzymam chociaz do 38 tc bo nadal grozi mi porod przedwczesny).wyprawke juz mam prawie cala i pokoik tez gotowy,aha i synek bedzie prawdopodobnie.

Gość kasia101
31 tydzien.:)

Gość truskawka26
ja jestem w 29 tyg i mam juz trochę ubranek, laktator, podgrzewacz, łóżeczko a teraz mysle ze trzeba skompletowc torbe do szpitala...

Gość truskawka 26
dziewczyny kiedy dziecko powinno sie obrócić główka w dół?

Ja mysle ze tak około 32 tyg..ale często i przed samym porodem dziecko moze sie przekręcic..wiec chyba na to nie ma reguły. ja ide za 2 dni na usg i zapytam o połozenie :)

Gość wiolciax
Czesc wszystkim :) Mamy taki sam termin Truskawko ;) 17 stycznia. Ciekawe jak to się zakończy :D. Ja u siebie obstawiam wcześniej o kilka dni, takie mam przeczucie, ewentualnie w terminie, ale po raczej mały procent :). To dlatego, ze ruchy poczułam dosc wczesnie jak na pierwsza ciaze ( w 18 tyg), a dzidzius wzrost ma idealny do wieku ciąży. Od kilku dni czuje sie tak, jakbym nosiła kamienie w brzuchu zamiast dziecka... :(, nie wiem, czy to twardnienie brzucha, skurcze, czy ogólnie tak jest. A może dzidziuś sie rozpycha, ile tych gdybań to głowa boli. Czy Wy tez tak macie? Dzis postanowiłam sobie głównie polezeć, nie łazić za dużo, a u mnie to krucho z tym, bo bardzo lubie spacery... :). Mam nadzieje ze z synkiem w wózku bedziemy duzo spacerowac :D. Pozdrowienia

Gość blizniaczki