Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARAKUJA 29

czy są dziewczyny ktore mają termin na styczen lub luty 2010

Polecane posty

Gość blizniaczki
ja ogolnie mam termin na 13 marca ale ze wzgledu ze beda blizniaki to podobno urodze miedzy 25stycznia a 15 lutego;)

Gość truskawka 26
ja tez mam wrażenie że urodze wczesniej, moj maluszek jest duzy i szybko rosnie:) ale mam nadzieje ze do stycznia wytrzymam:)

hej ja mam termin na 25 luty Marakuja jak to schudłaś 3 kg? i do tego czasu nic nie przytyłaś?

hej przyszle mamusie:) dobena jestesmy prawie na tym samym etapie:) ja mam termin na 19 lutego:) marakuja ja tez wczesneij chcialam sie ciebie zapytac jak to schudlas 3 kg??

Nie mam pojęcia skąd bierzecie takie informacje,że dziecko przekręca się koło 32 tyg. Chyba chodziło o to,że jak jest ułożone nieprawidłowo to może się jeszcze ułożyć główką w dół przed porodem. U mnie maleństwo było główką w dół bardzo szybko,bo chyba w 4 miesiącu. Co do terminu porodu,to ja również mam jakieś przeczucia,że urodzę szybciej niż mówi termin. Mój synek jest większy o tydzień,tak na USG pokazało.

ja nawet nie wiem kiedy dziecko powinno sie przekrecic...czekam az lekarz mi powie i tyle:) nasz maluszek od poacztku ciazy rozwijal sie o tydzien pozniej a teraz nadrabia:) wiec co do terminu to tez 19 luty jest tylko dla mnie teoretyczna wiadomosc...od poacztku ciazy mialam przeczucie ze bedzie synus i sie sprawdzila moja intuicja a teraz tez mam wrazenie ze urodze wczesniej( oby nie)

Ale czemu nie chcesz szybciej? Boisz się o powikłania z tym związane? Ja mam termin na 3 stycznia i nie chcę,żeby było szybciej z wiadomego powodu-chcę w styczniu. Mogę jechać w sylwestra ale niech urodzi się 1 stycznia już. Ja podobnie jak Ty,czułam że będzie chłopiec,mimo że mąż chciał córeczkę. Jakoś tak czułam i tyle. I nie mam takich zakupów zrobionych jak inne dziewczyny,wózek planuję kupić po urodzeniu,fotelik dostanę prawie nowy od przyjaciółki,na razie kupuję ciuszki,dziś kupiłam dwa proszki Lovela,do białego i kolorów. W grudniu planuję kupić kojec,wanienkę i komodę na ciuszki.

karmelek amada mi sie zaczał wlasnie 24 tydzien, termin mam na 25 ale lekarz mowi ze maly jest o 2 tygodnie mniejszy, wiec ja pewnie troszke przenosze...

Gość marakuja spodziewa sie
piatego juz malenstwa:) gratulacje i powodzenia na nowym topiku:)

Gość wooooow...

hejka:)marakuja to gratuluje piatego malenstwa:)mala29 nie chce szybciej urodzic, z dwoch powodow...1. boje sie powiklan....2. nie ma to co jak wszystko sie planuje pod konkretny termin:)dobena mi sie dzisiaj skonczyl 25 tydzien...to jak to mozliwe ze u ciebie dopiero 24??:)

Gość gratuluję wam dziewczyny
i życzę szczęśliwych rozwiązań. Marakuja czy znasz płeć maluszka?

CZESC DZIEWCZYNY!!! tak ..bedzie synek :) nad imieniem wciąż sie zastanawiamy... bylam wczoraj na usg ...z dzidzią wszystko ok :) tyle ze przy tym ze mam cukier bede miała co 2 tyg usg ..bo jeszcze dzidzia sie miesci w granicach normy jesli chodzi o wielkosc ale jest juz na samej granicy...noi mam za duzo wod płodowych..wiec za 2 tyg kolejne usg zeby zbadac wage ... lekarz powiedzial ze moge zadecydowac sama jak chce urodzic...a ja wciąż niewiem co dziennie mam inną opcje :) ale jak sie zdecyduje na cc to poddam sie styrylizacji bo tu jest dostepna jako antykoncepcja wiec bardziej sklaniam sie do tego :) a jak u was dziewczyny? moj mały tak skakał w brzuchu ze nie mogła go zmierzyc prawie fikał koziołki..stwierdziła ze niegrzeczny chlopiec z niego :P

Hej dziewczyny. Hej Mala!! Ja mam termin na 29 stycznia i juz nie moge sie doczekac :) Bedzie synus :D Wyprawka juz prawe cala kupiona,zostaly tylko kosmetyki i jeszcze jakies ciuszki...

Gość mabena
Hejka:) ja tez sie dołaczam :) mam termin na 1 stycznia, ale dzidzius jest dosyc spory, wiec może już w grudniu się urodzi :)

Gość majencia
Witam! A ja mam termin na 2 stycznia; to moje pierwsze dziecko:) i według lekarza to będzie dziewczynka:)

Gość taka sobie jedna ania
witajcie dziewczyny, ja mam termin na 18 stycznia, ale spodziewam sie blizniakow, wiec nie wiem, czy naleze do styczniowek czy jeszcze do grudniowek 2008... lekarz twierdzi, ze moga sie urodzic szybciej, ale na razie wpisuje sie tutaj. Ja wole, by przyszly na swiat w styczniu. Ogolnie czuje sie nienajgorzej, jedynie brzuch pobolewa czasami i przeszkadza w spaniu i schylaniu ;) , zgaga jak nie wiem i w dodatku mam zespol ciesni nadgarstka, z ktorym nic nie mozna zrobic, ustapi po porodzie, a poki co nosze usztywniacz. pozdrawiam serdecznie!

hej marakuja:) co tam slychac mamusie?? ja dzisiaj mam jakies kiepskie samopoczucie:O dziewczyny ja zaczynam kupowac ciuszki dla maluszka:) zamowilam fajne ciuszki na allegro, znalazlam fajny zestaw-nowe ciuszki z metka:) jak ktos zainteresowany to podam link i nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie paczka:D

karmelek amada no nie wiem jak Ty to liczysz, dzisiaj dokładnie zaczyna mi sie 25 tc :)

dobena mniejsza o wiekszosc:)mi lekarz zawsze na wizycie tez liczy tygodnie ciazy. dobena jak jestesmy prawie na tym samym etapie to napisz mi jak tam twoje bobo sie miewa?? czy mocno kopie??i na jakiej wysokosci?? moja kolezanka jest na tym etapie ciazy co ja i mowi ze jej malutki kopie ja juz w zebra...a mnie moj maluszek kopie na wysokosci pepka i gdzies tam nisko w podbrzuszu. mam lozysko na scianie przedniej. dziewczyny czy meczy was juz zgaga??

karmelek amada :) wiesz rzadko tu zagladam, ale zapraszam na topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4273724&start=0 tutaj sobie rozmawiamy z innymi mamusiami ;) Moj maluszek kopie czasem dosc mocno, ale jeszcze przyjemnie i nie bolesnie. Czuje kopniaki w okolicy pepka albo zupełnie nizej w podbrzuszu, wiec pewnie jeszcze sie przemieszcza troszke. W żebra mnie nie kopie ale mam straszny ucisk na zebro po prawej i na przepone, takze czesto ciezko mi siedziec i lezec. Krzyz tez mnie boli, ale tak poza tym to czuje sie super. Zgage mialam w zeszłym tygodniu przez pare dni i juz mi przeszło. Wiem ze nie moge jeść ciasta drożdzowego bo wtedy mam zgage. Dziwnych zachcianek nie mam jeszcze, acha a masz moze tą ciemna kreske od pępka?

HEJ DZIEWCZYNY :) ja troszkę zaniedbuje topic bo od 2 dni męczy mnie grypa i nie mam na nic siły leków tez za bardzo nie mozna brac wiec staram sie wylezec ale gardło dokucza i spac nie moge :( mam nadzieje ze wy zdrowe jestescie.. ja teraz bede miala co 2 tyg usg bo musze kontrolowac dzidzie czy za szybko nie rosnie bo narazie jest na koncu granicy wiec rosnie szybko :)

Gość kasia101
czesc dziewczynki.widze ze nadal cisza.jak samopoczucie?mam pytanie,bierze ktoras z was fenoterol?

Gość cola woda
Witam styczniowe oraz lutowe ciezaroweczki:) Mam trmin na 10 stycznia,Czuję sie ok ,troche narzekam na puchnace stopy.

Gość kasia101
mi tez puchna stopy i dlonie :(mam termin na 7 stycznia.

Gość kasia101
a ile juz przytylyscie?

Gość Carmelek
ja mam termin na 20 luty:) Szymonek waży już 1100 gram:)