Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maallwinnka

TEMPERATURA....czy to ciąża????

Polecane posty

Gość Maallwinnka

Nigdy wcześniej nie mierzyłam temperatury, więc nie wiem czy jak teraz zaczęłam to wynik jest wiarygodny, jednak przeczytałam w książce p. Michaliny Wisłockiej że temperatura powyżej 37 stopni mierzona po przebudzeniu w terminie i po terminie miesiączki jest niemal 100% dowodem ciąży. Czy jeśli u mnie temperatura w 32dc jest 37,2 to byłaby to ciąża? test robiłam wczoraj wyszedł negatywny. Napiszcie coś.

sama wyzsza temperatura nie wskazuje ciazy musi byc wyzsza minimum 18 dni wtedy mozna mowic o ciazy mierz dalej, jezeli spadnie to znaczy ze lada moment dostaniesz okres jezeli nie spadnie to jest szansa ze jestes w ciazy :)

ale żeby temperatura była wiarygodnym objawem to musi być punkt odniesienia - tzn musisz przez cały cykl mierzyć a nie nagle w terminie miesiaczki. Taki jednorazowy pomiar jest w ogóle nie miarodajny, bo nie wiesz jaka jest Twoja bazowa temperatura.

Gość Maallwinnka
Dziękuję za odpowiedzi...czyli jak nie znam temperatur z innych dni to znaczy że teraz powyżej 37,3 to i tak nie ciąża?

U mnie to był pierwszy objaw:) Potem bolace piersi i prawy jajnik :)

Gość Maallwinnka
ale Ty mierzyłaś wcześniej temperaturę??? np w innych dniach cyklu? Bo ja nie, zaczełąm mierzyć dopiero teraz jak mi się @ spóźnia, więc tak jak napisał mi ktoś wyżej nie mam odniesienia do innych dni i temperatur...

Nie, mierzyłam dopiero wówczas jak miał przyjśc okres...i juz wiedziałam,, ze nie przyjdzie ;)

Gość Maallwinnka
A jaką miałąs temperaturę? ile kresek? a test ciążowy jak wyszedł? ja robiłam jeden kilka dni temu i negatywny, temperatura 37,2-37,3 i na razie boję sie robić drugi test...może za tydzień zrobię

Gość Maallwinnka
Na forum o spóźniającej miesuiączce przeczytałam, że dziweczyna miała temp 37, 2 nawet w 33dc i dopiero przed miesiączką spadła,,,więc ja już nie wiem,,,może jak mam dostać @ to zacznie spadać?już nie wiem co mam myśleć.

Gość alalalak
temperatura powyzej 37 (czasami nawet mniej np 36,9) moze swiadczyc o ciązy , ale jezeli utrzymuje się 18 - 20 dni Natomiast w drugiej fazie cyklu rzadzi progesteron i on jest odpowiedzialny za wysoka temperature tzn. ze moze sie ona utrzymywac , po owulacji teperatura wzrasta i utrzymuje sie na tym poziomie, a przed miesiaczka spada. Zrób test ciazowy , moze nie jestes w ciązy tylko owulacja się przesunęła i wystapiła pózniej. Jezeli temp. utrzymuje sie powyzej 18-20 dni to ciaza Mozesz obejrzec sobie ujscie pochwy , jesli jest zasinione to tzn., ze ciąza. Lekarze podczas badania sprawdzają czy jest zasinienie( mocno czerwone ) wejscie pochwy , bo to jeden z objawów ciazy

Miałam 37,1...37,2...37,1...i tak dalej...raz chyba 37,4...Test wyszedł mi pozytywny dopiero 4-5 dni po spodziewanym terminie miesiączki. W dniu spodziewanej - negatywny :)