Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierzący

Wiara w Boga

Polecane posty

Gość wierzący

Jezus chrystus jest Synem Bożym, kochni otworzyłem ten temat aby wszyscy mogli się dzielić z innymi jak cudowny jest Bóg i jego działanie w naszym życiu.

Gość a gdzie ten BÓG
ja go nigdy nie widziałem an nie czułem wiec go nie ma

Gość a gdzie ten BÓG
ale odczuwam ich oddziaływanie

Gość lokolko
jak przyjdzie grypa to i ludzie zaczną wierzyć,teraz tak pieprzą gdzie Pan Bóg ?wszędzie drodzy ateiści

Gość jak trwoga
to do Boga . na łozu smierci wielu nagle się nawraca :-O

1.ze musimy odduchać bo inaczej zdechniemy 2.śmierć 3.podatki To pierwsze jest już nieaktualne.. istnieje coś takiego jak respirator. A więc oddychanie nie jest konieczne do życia. :classic_cool: A więc śmierć wskakuje na pierwsze miejsce.. trzeciego też niektórzy unikają... :classic_cool:

Gość sfgfgg
respirator potwierdza tylko to że musimy oddychac więc nie jest to argument obalający pkt. 1

Gość glupi przyklad
Powietrza i grawitacji też nie widzisz a jest.----- ale istnienie jednego i drugiego mozna udowodnic !

Nie że musimy oddychać tylko że potrzebna jest pewna ilość tlenu we krwi. :classic_cool: Chodziło mi raczej o to że oddychanie nie jest niezbędnym warunkiem by ciało pozostawało w stanie, który można określić życiem.

Gość sfgfgg
w przypadku czlowieka jest jak i innych tlenowców ... sztuczne dostarczanie telenu to SZTUCZNE ODDYCHANIE , jak inaczej chcesz dostarczac tlen czlowiekowi ? moga to byc płuca lub sztuczne płuca ale zawsze jest to oddychaniue

Gość sfgfgg
czekam na propozycje :-) z tym dostarczaniem tlenu

Gość glupi przyklad
mysle ze Myrkowi chodzilo o sama funkcje oddychania i ma racje :) nie musimy wykonywc tej czynnosci bo zrobi za nas to maszyna :)

Gość glupi przyklad
ladaco za duzo pieprzysz o rzeczach nieistotnych :) skup sie na pracy o ile potrafisz ! nie place ci za pierdzenie w stolek

Gość glupi przyklad
coz , idiotow nie brakuje 🖐️

Gość wierzący
UUUps, przepraszam, pomyliłem się :)

Znowu ta nomenklatura.. {Oddychanie (łac. respiratio – oddychanie) – procesy życiowe związane z uzyskiwaniem przez organizmy energii użytecznej biologicznie: } Więc podłączenie do respiratora ciężko nazwać procesem życiowym.

jak nie wierzyłem byłem smutny przygnębiony itp nic nie przynosiło mi przyjemnosci żeby być szczęśliwym musiałem mieć alkohol i czekoladę a to tego chwilowej zabawki nowej komórki czy ciuchów lub innej rzeczy to przynosiło chwilowa ulgę dopiero jak uwierzyłem to poczułem szczęście i przestałem sie martwic o prace ,kasę o wygląd zdrowie to jest mało istotne bo jestem szczęśliwy

Gość dghgdhdgh
" Więc podłączenie do respiratora ciężko nazwać procesem życiowym " Procesem zyciowym jest odbiór tlenu przez organizm podłączony do respiratora - proces fizjologiczny który na dalszych etapach ma swoją kontynuację na oziomie biochemicznym . tak więc musimy oddychac albo wlasnymi plucami albo dzięki sztucznemu urzadzeniu zwanym respiratorem

Tak to jest jak się wdać w utarczki słowne z gówniażerią... 😭 Zamotali.. 😡 Rzecz się zaczęła od tego: 1.ze musimy oddychać bo inaczej zdechniemy .. Po pierwsze zależy od przyczyna z jakiej przestajemy oddychać. Czasem przestajemy a reanimacja, sztuczne oddychanie przywracają nas dom życia. :P Wniosek to że przestajemy oddychać nie zawsze oznacza śmierć. :classic_cool::P

Gość a moze mi ktos wytlumaczyc
w co wierzy a w co nie wierzy ateista? bo różne słyszę definicje: 1.nie wierzy w nic, żadne reinkarnacje itd. tylko i wyłącznie w to co jest materialne 2.może wierzyć w reinkarnacje, duchy itd. czyli to, w co nie widać i na co nie ma dowodów to pierwsze mi się wydaje trafniejszą opcją, bo przecież zawsze każdy 'racjonalny' ateista podkreśla, że wierzy tylko w naukę i tylko w to co jest udowodnione, a przecież reinkarnacja i to, że człowiek posiada duszę nie zostało udowodnione, a druga sprawa to jest taka, że często obserwuje jak sami ateiści kłócą sie o definicję tego słowa i ten ateista, który nie wierzy w nic, nie obchodzi żadnych świąt nazywa hipokrytą ateistę który wierzy w reinkarnacje lub obchodzi święta, śmieją się z wierzących, a sami uznają się za ateistów, a nie znają dokładnej definicji tego słowa i kto tu jest smieszny?

Dobra bóg stworzył świat, stworzył Adama, stworzył Ewę i była sielanka dopóki przyszedł Szatan i namówił Ewę. STOP skąd się wziął Szatan ? w Bibli pisze że to był Anioł ale sprzeciwił się Bogu. A więc skąd w świecie doskonałym zła myśl aby czynić zło? Kiedys katechetka odpowiedziała mi na to pytanie tak" Szatan wtedy jeszcze anioł miał wolna wolę " A skąd pewność że to się niepowtórzy? Znów będzie raj i życie wieczne i sielanka dopóki znów ktoś będzie miał wolna wole i sprzeciwi się bogu?