Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onufryna

Obrosłam w tluszcz i cellulit, ale zaczynam walczyc

Polecane posty

W walce z cellulitem na początku należy skupić się na zmianach żywieniowych. Trzeba zrezygnować przede wszystkim z kawy i słodyczy. Odstawienie kawy jest konieczne przy chęci pozbycia się nieestetycznej skórki pomarańczowej ponieważ kofeina pobudza apetyt, a do tego sprzyja podnoszeniu się poziomu kortyzolu, natomiast wszelkiego rodzaju łakocie sprzyjają przyrostowi tkanki tłuszczowej. Konieczna jest również rezygnacja z białego pieczywa (czyli generalnie rzecz ujmując zapominamy o bułeczkach, o rogalikach, drożdzóweczkach i tym podobnych, jemy za to pieczywo pełnoziarniste). Możemy spożywać bez obaw świeże owoce, warzywa, chudą wędlinę, pić soki. Drugim krokiem w walce z okropnym cellulitem jest ruch. Chcąc wyglądać ładnie, bez pofałdowanej skóry należy się ruszać, także zaczynamy ćwiczyć (codziennie, dzień w dzień, bez ściemniania i pilnowania systematyczności, przez co najmniej czterdzieści do pięćdziesięciu minut, chyba, że któraś z was ma lepszą kondycję, wtedy można ćwiczyć dłużej, na pewno nie zaszkodzi, a pomoże) . Następnym etapem eliminowania pomarańczowej skórki są masaże. W każdej drogerii, lub w sklepie kosmetycznym są na pewno dostępne rękawice do masażu, lub też myjki z chropowatą stroną. Bierzemy taką myjkę i zaczynamy się masować, od kostek, poprzez łydki, uda i pośladki, aż do brzucha. Masujemy się ruchami kolistymi, to podobno poprawia krążenie krwi i limfy. Można też na myjkę nałożyć oliwkę, też są niezłe rezultaty. Można także wykonywać masaże pod prysznicem strumieniem raz zimnej, raz ciepłej wody, na zmianę przez pięć minut. Następnym etapem jest peeling części ciała dotkniętych cellulitem. Można robić go w zaciszu domowym specyfikami dostępnymi w drogeriach, ale można też wykonać samemu peeling metodą domową. Otóż potrzebować będziemy fusów z wypitej kawy i tylko tyle. Nakładamy je na dłoń, potem masujemy miejsca z cellulitem, a potem zmywamy letnią wodą. Poza tym używaj żeli, kremów, mleczek antycellulitowych, na rynku sporo teraz tego. Zerknij także na informacje podane na różnych portalach, z pewnością dowiesz się wiele ciekawych informacji. Znalazłam ci ciekawy artykuł, tu masz link http://usuwaniecellulitu.info.pl/2010/09/25/moje-sposoby-na-cellulit/ Skorzystaj z porad, a nuż okaże się, że możesz znaleźć coś co by ci odpowiadało.

Myślę, że świetnie robisz że zaczynasz nad sobą pracować ;) Moja znajoma tez zaczyna w tym tygodniu ostrą dietę i ćwiczenia. Ma straszny problem ze wspomnianym przez Ciebie cellulitem i planuje skorzystać z tego nowego programu stop-cellulit żeby pozbyć się "pomarańczowej skórki". Ja chyba sama zacznę się odchudzać bo wszyscy wkoło to robią, co mnie strasznie motywuje! :)

Gość buntara
ZAPRASZAM na zabiegi Falemi Radiowymi (RF) Redukujące tkankę tłuszczowa, cellulit, uelastyczniający skórę np: na brzuchu po ciązy. Gabinet Brzesko (małopolska) 50 km od Krakowa. Obecnie SUPER PROMOCYJNA Cena 300 zł za 4 zabiegi . (oszczędzasz 500 zł - normalny koszt jednego zabiegu to 200 zł a w salonach w duzych miastach jeszcze drożej .) Zabiegi mozna oczywiscie zamawiac pojedyńczo ale efekt jest najlepiej widoczny po 3 zabiegach. Zapraszam 788 905 224 Derwen7@wp.pl ODCHUDZANIE, CELLULIT, ZABIEG radio frequency, RF, Fale Radiowe Jak działa RF? Urządzenie emituje fale radiowe wytwarzane przez prąd wysokiej częstotliwości. Energia elektryczna zamieniana jest na elektromagnetyczną, która dociera do tkanek, gdzie następuje ich podgrzanie przez wzbudzanie jonów. Fale radiowe wpływają więc na wytwarzanie w tkankach ciepła. Zjawisko to nazywane jest diatermią. Diatermia, czyli głębokie ogrzewanie oznacza, że ciepło wytwarzane jest wewnątrz tkanek, a nie dostarczane z zewnątrz. Fale radiowe stymulują tkanki powierzchowne i głębiej położone, poprawiają ich dotlenienie, odżywienie oraz mikrocyrkulację. Zabiegi Na Twarz, Szyję, Dekolt, Dłonie Zabieg polega na podgrzewaniu włókien kolagenowych co wywołuje ich skurczenie i napinanie, dzięki czemu następuje proces regeneracji. Dochodzi do uporządkowania się ich struktur. Ponadto fale radiowe stymulują fibroblasty do odbudowy i wytwarzania kolagenu i elastyny dając efekt wypełnienia zmarszczek. Zwiększa się gęstość, elastczyność i napięcie skóry oraz poprawia owal twarzy i koloryt cery. W wielu przypadkach już po wykonaniu pierwszego zabiegu zauważalny jest efekt. Skóra w miejscu poddanym działaniu fal radiowych jest bardziej napięta. Efekt dogłębnej poprawy może pojawić po serii zabiegów. Działanie zabiegu : twarz - podsumowanie spłycanie zmarszczek, bruzd, kurzych łapek poprawa napięcia zwiotczałej skóry poprawa napięcia policzków poprawa owalu twarzy redukcja tzw. "chomików" złagodzenie fałdów nosowo-wargowych poprawa kolorytu cery lepsze odżywienie tkanek odprężenie mięśni twarzy łagodniejsze rysy twarzy Zabiegi Na Ciało: Wyszczuplanie, Redukcja Cellulitu, Poprawa Napięcia Skóry Fale radiowe to jedna z najskuteczniejszych energii stosowanych do redukcji cellulitu i tkanki tłuszczowej. Stymulują proces jej spalania prowadząc do zmniejszenia obwodów części ciała. RF oddziałuje zarówno na tkanki powierzchowne jak i dociera do głębokich warstw skóry i komórek tłuszczowych (adipocytów) w których zawarte są trójglicerydy. Pod wpływem temperatury dochodzi do ich rozpuszczenia i rozbicia czyli tzw. lipolizy. Podczas zabiegów pobudzany jest też układ limfatyczny i krwionośny. Zwiększa się metabolizm w tkankach. Ponadto fale radiowe działają odmładzająco, stymulują produkcję kolagenu, uelastyczniają i poprawiają napięcie skóry. Efekty: modelowanie sylwetki - podsumowanie wyszczuplenie i redukcja miejscowej tkanki tłuszczowej redukcja cellulitu redukcja zwiotczeń (brzuch, ramiona, uda, pośladki) polepszenie stanu skóry w miejscu występowania blizn i rozstępów poprawa napięcia skóry ciała

Gość parentina
Chyba najlepsze są jakieś kompleksowe działania, czyli zabieg + ćwiczenia + dieta. To się moim zdaniem najlepiej uzupełnia. Moja przyjaciółka chodzi na przykład do Melitusa w Warszawie (to klinika z renomą i 10-letnią praktyką). Poza zabiegami mają tam właśnie dietetyka, który układa indywidualne diety dla każdego. Podoba mi się, że nie idą w kierunku samych zabiegów, a zajmują się swoimi Pacjentami w szerszym zakresie :)

Gość viniasa
Jeśli chodzi o odchudzanie to ja także wierzę jedynie w kompleksowe działanie i połączenie zabiegów z odpowiednią dietą i najelpiej z aktywnością fizyczną. Byłam także w klinice Melitus, gdzie po kilku zabiegach i słuchaniu rad dietetyka widze niesamowite efekty.

Gość ttaaa reklamy
reklamy reklamy won!

Gość ysti
Czy onufryna jeszcze się tu pojawia?