Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfrustrowany tata

czy też tak macie z przewijaniem 15 mies. dziecka?

Polecane posty

Gość sfrustrowany tata

Mamy problem z przewijaniem synka, który po prostu zwiewa z przewijaka, obkręca się, nie daje sobie zmienić pieluchy. Pokazywanie czegoś dziecku nie pomaga, zabawka do rączki nie pomaga. Synek tylko zwiewa i się śmieje. Dla niego to dobra zabawa. Martwi nas to bo lata goły i się śmieje i boimy się że się przeziębi. Nic nie pomaga. Synek nie poleży (nie usiedzi ) w jednym miejscu ani przez chwilę. Moja żona nie ma aż takiego problemu , choć i jej synek bardzo zwiewa, a mnie przewijanie zajmuje do 20 minut i przychodzi frustracja i niepotrzebne newry.Co mam z tym zrobić ? Synka ani przez chwilę się nie zainteresuje czymś tam, tylko by latał po mieszkaniu non stop. Czy też tak macie?

nie moj tez ma 15 ms i jest ok ale mial taka faze 13 ms i wtedy dalam mu telefon czy mp4 i sie zajal przeszlo mu :)

Gość nununu
ja tak mam z 13 miesieczna cora;)staram sie ja czyms wtedy zajac,np.telefon,pilot itd....

Gość sfrustrowany tata
no jak mu dam do ręki krem to też się uspokoi, ale nie o to chodzi żeby dawać dziecku do ręki przedmioty , którymi normalnie nie może się bawić. Nie daję dziecku pilota, komórki, kremów itp. To i nie chcę w trakcie przwijania

Gość mama pietnastomiesieczniaka
mam tez 15 mies synka i tez podobnie sie zachowuje, to samo z ubieraniem. Jak poczuje ze nie ma na sobie ciuszkow tylko np sam pampers, lub nawet nie, to zaraz ucieka i sie smieje. Potem podchodzi jak go wolam, ale stanie pol metra ode mnie, zasmieje sie i ucieka znowu... ale coz zrobic

Gość gość
Ja również nie mam problemu z przewijaniem 15 miesiecznego dziecka :) A odnosnie tego ze pobiega czasem na golasa to nic zlego Nawet wskazane jest by dziecko choc chwile bylo bez pampersa :)

ja moja 16 miesięczna pacyfikuję, kładąc na brzuchu na moich kolanach, przewijanie musiałam opanować do perfekcji, bo miałam ten sam problem, teraz trwa to sekundy i po bólu :) Acha, głowę ma zwrócona w stronę telewizora :)

Do ---> sfrustrowany tata Zmajstrowałeś, to przewijaj :) A j\weź sobie obejrzyj film "Baby boom". Zobaczysz co znaczą kłopoty z przewijaniem rozdokzaywanego dziecka... :)

Ja mam swój zestaw do przewijania i karmienia. W większości są to przedmioty którymi córka zazwyczaj się nie bawi. Zabawka czy książeczka, która się już opatrzyła nie zda egzaminu, z resztą co tak naprawdę jest zabawką? Czy musi być to przedmiot, który kupisz w Smyku badź innym tego typu sklepie? Kto powiedział, że wstążka, gumowa foremka do lodu, kolorowe plastikowe spinacze do torebek nie mogą być zabawką? :-) Ok, nie wszystkie przedmioty są bezpieczne i edukacyjne. Komórka rzeczywiście nie jest super, choć przyznam, że często sama dawałam ja córce do zabawy...Postaraj sie zająć czymś syna w trakcie nudnej czynności przewijania, tak aby kojarzyła mu się ona z zabawą właśnie :-) Pozdrawiam

Gość jak sobie wychowaliście tak
widziałam jak moja koleżanka biega po pokoju z pampersem w ręku za swoim 1,5 rocznym synkiem. Mój 15 miesięczniak leży na przewijaku tak długo aż mu pieluchy nie założe i jeszcze sam sobie nogi do góry podnosi, żeby łatwiej było. Wie, że przewijanie to nie jest zabawa. Bawimy się dopiero po zmianie pieluchy. Tyle, że ja go tego uczyłam od samego początku. Nie było żadnych zabawek wygłupów itd. Po prostu zmieniam pieluchę a dziecko ma leżeć i on o tym wiedział i wie nadal.

Gość do tej wyzej
no to pogratulowac idealna mamusiu:P

moja tez ma 15 mies, ale nie robi takich rzeczy robila za to jak miala ok 10 miesiecy i to bylo strasznie denerwujace :-o :-/ pozniej nie dawalam jej zabawek, z zacisnieta mina przewijalam ja enty raz obracajac albo przynoszac z drugiego konca pokoju wkoncu mala zauwazyla ze mnie to nie bawi i nie zlosci to przestala

Gość TataGrzesia
Moj synek ma 11 miesięcy. Starszy syn nie stwarzał takich problemów, a Grzesiek przy zmianie pieluchy, czy nawet przy wycieraniu po kąpieli krzyczy,płacze,wygina się, wystarczy go położyć na plecach. To bardziej wygląda na strach przed lezeniem na plecach, bo krzyk jest również przy wycieraniu. Kiedyś pomagało zajmowanie go innymi przedmiotami, teraz wyrywa się trzymając tzw.odwracacz uwagi . Synek jest zdrowy, spi na plecach - ubiegam sugestie zdrowotne. Proszę o pomoc.

Gość gość
Moja córa też w tym wieku tak szalała, przeszkadzała, skakała. Wcześniej i później nie było problemu (lubiła współpracować przy przewijaniu, i sam fakt że jest w centrum zainteresowania). Pamiętam to doskonale bo wtedy pierwszy raz nie wytrzymałam i dałam jej klapsa (raczej akie ostrzegawcze klepnięcie w tyłek). Zadziałało choć metody nie polecam.

Gość gość
mój synek tak wierzga od dawna....teraz też ma 1,5 roku... każdy w rodzinie ma swój sposób/chwyt - jedni na siedząco, drudzy w biegu, trzeci na leżąco... ja wolę na leżąco - daje coś do ręki...oczywiście nie wszystko mu pasuje...lubi tubki, pojemniczki podkręcane...w ostateczności pilot/komórka... no cóz - jakoś trzeba przewinąć :D

Gość gość
jasne że tak:D ja przewijam na stojąco zwykle inaczej umyka i tyle ją widziałam