Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamuś

Pomocy!Dotyczy ciąży.

Polecane posty

Gość Kamuś

Hej. Mam pytanie.Jakie jest prawdopodobieństwo,że zaszłam w ciążę,jeśli przy drugim blistrze zapomniałam wziąć siódmej tabletki i skapnęłam się o tym dopiero dziewiątego dnia? Nie było sensu przyjmować jej jako '12 godzin później' (nie wzięłam w niedzielę, a dopiero w poniedziałek wieczorem tą zwykłą poniedziałkową). Proszę o pomoc,codziennie kocham się z chłopakiem i teraz mam ogromnego stresa. Jeśli taki temat już był to przepraszam,ale nie zauważyłam takiego na forum.Błagaaam,pomoooocy :(

Gość Kamuś
O boże,serio??

Gość jajajajajajaja
prawdopodobienstwo ciazy jest, tym bardziej ze kochalas sie codziennie

Gość ledeir
Podobieństwo jest spore my dear!

Gość Kamuś
A jak duże jest to prawdopodobieństwo? Błagam,nie chcę być w ciąży ;( To był w sumie już prawie drugi tydzień,bo ostatni dzień pierwszego. Jak jestem w ciąży to przestanę brać tabsy,żeby dziecku nie szkodzić. A powiedzcie mi kiedy należy zrobić test ciążowy tak najszybciej?

Kiedy konkretnie nie wzielas tej tabletki...? Mialas juz krawienie z odtsawienia po tym opakowaniu tabletek...?

Gość Kamuś
Kurcze,najgorsze,że teraz nie mam jak iść do ginekologa,gdyż mieszkam na stancji i nawet nie mam skąd kasy pożyczyć ;(

Gość Kamuś
Tej tabletki nie wzięłam w tą niedzielę,niestety skapnęłam się dopiero wczoraj wieczorem. To był dokładnie 7 dzień cyklu (po 7 dniowej przerwie mój drugi blister). Boże,ja nie wiem co robić:(

Gość Kamuś
Po tym opakowaniu tabletek jeszcze nie miałam krwawienia,bo to dopiero dziś 10 dzień. Nie wiem,dalej brać tabsy? A co jeśli one zaszkodzą dziecku? Boże,mam dopiero 19 lat :(

Ale nie kieruj sie moja odpwoiedzia, bo nie wiem jak powinno być. Mimo wszytsko wydaje mi sie, ze ejst spora szansa. Idz do gina an NFZ, albo gdziekolwiek, aby zaczerpnac informacji

Gość Kamuś
Dziękuję bardzo za odpowiedź.Ojjj,oby to nie była ciąża...

Wiesz, naprawde pójdz do gina na NFZ, powiedz o co chodzi i napewno Cie przyjmie i powie co i jak. Powodzenia 🖐️

zaszkodzic dziecku na pewno nie zaszkodza...dodatkowa poracja hormonow sprzyja rozwojowi dziecka...wiec o to nie musisz sie martwic, bo jesli bylabys w ciazy tabletki działałyby sprzyjajaco na podtrzymanie ciazy

Gość Kamuś
Tylko kurczę,ja nawet nie znam tego miasta i nie wiem gdzie tu można pójść...Dopiero od miesiąca tu studiuję :(

nie daj się wkręcać - nie słuchaj tych życzliwych odpowiedzi. Prawdopodobnieństwo ciąży jest b. minimalne. Bierz normalnie tabsy do końca opakowania i nie przejmuj się. Brałam tabletki przez 8 lat i różne rzeczy przeżyłam. Kiedyś miałam tak jak Ty i dzwoniłam po lekarzach. Nie bój się - nie tak łatwo zajść w ciążę

no to szukaj w internecie...jaki problem? albo popytaj sie na uczelni bo powinna miec podpisana umowe z lekarzem i bedziesz mogla dostac sie bezpłatnie

Gość Kamuś
Dziękuję,uspokoiłaś mnie troszkę. :*

.miszka ale mimo wszystko najlepiej byłoby gdyby nie słuchała ŻĄŃĘ z tych "życzliwych" jakkolwiek tu osób ( czyt. wszystkich) i udała sie do ginekologa, bo nie każda kobieta bedzie miała tak jak Ty, a lekar bedzie wiedział to anjepiej. autorko poszukaj w inernecie. A z jakiego miasta jestes...?

Gość inkkkkkkka
nie zajdziesz w ciazę,przy tabletkach jesli nawet jakimś cudem doszłoby do zapłodnienia ,zarodek się nie utrzyma.Oczywiscie mówimy o jednej,dwoch zapomnianych tabletkach,a nie notorycznie zapominanych:) Nikt o tym nie myśli nie mówi ale alkohol np bardzo zmniejsza działanie tabletek anty,jak również niekto.re antybiotyki i sporo innych leków,dlatego warto czytać ulotki.Nie pisze akurat konkretnie do Twojego przypadku,ale pisze aby kazdy pamiętał;)

Gość Kamuś
Jestem ze Szczecina i szukam jakiejkolwiek infolinii gdzie można zadzwonić i się spytać jakiegoś ginekologa.

przy drugim usuń spacje. Naprawdę uważam, ze nikt na forum nie poda Ci 100% informacji . Tylko ginekolog.

Gość Kamuś
Dziękuję bardzo dziewczyny. Szczerze mówiąc pierwszy raz piszę temat na tym forum,zawsze głównie czytałam i nie myślałam,że tak szybko mi odpowiecie. Dziękuję :) Teraz pozostaje mi modlić się,żeby to nie była ciąża.