Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chmmmmmmmm

Czy imię Julia jest teraz bardzo popularne?

Polecane posty

Gość chmmmmmmmm

Bardzo mi się podoba i chciałabym dać córce tak na imię, ale obawiam się że chyba za bardzo jest teraz oklepane ;/ orientuje się ktoś?

Gość ja sie orientuje z racji mojej
pracy. baaaaaaaaaardzo oklepane. wymyśl inne :)

Gość jestem nauczycielką
prawie w każdej klasie, którą uczę jest jakaś Julia Imię ładne, ale...chyba już go za dużo

Gość chmmmmmmmm
kurcze , poród tuż tuż a ja nie mam imienia :o myślę o tym codziennie ale nic nie mogę wymyślić :( w każdym imieniu znajduję coś co mi się nie podoba :( Ile ma się czasu po porodzie żeby nadać dziecku imię - urzędowo przy rejestracji?Może jak już będzie na świecie i będę ją widziała to będzie łatwiej?

Gość chmmmmmmmm
kurcze , poród tuż tuż a ja nie mam imienia :o myślę o tym codziennie ale nic nie mogę wymyślić :( w każdym imieniu znajduję coś co mi się nie podoba :( Ile ma się czasu po porodzie żeby nadać dziecku imię - urzędowo przy rejestracji?Może jak już będzie na świecie i będę ją widziała to będzie łatwiej?

Gość enryjetta
oKLEpane, ale juz nie tak dramatycznie jak jeszcze 3 lata temu. Teraz jest szał na Leny i maje

Gość chmmmmmmmm

Gość dsfsd
Julia jest bardzooooo popularne!!! To pokolenie dziewczynek o tym imieniu :) Polecam imię Anna - w tej chwili NIKT prawie nie nadaje tego imienia. Na 200 dziewczynek jest średnio 1 Anna

Gość Coś tam znajdziesz....
Nigdy mi się nie podobało!

teraz co druga dziewczynka nazywa sie julia, zuzia, nicola, amelia :O albo zosia, helena, marysia

To jedno z najbardziej oklepanych imion w Polsce, ale w tej chwili już nie jest aż tak często nadawane. Jeszcze 3 lata temu, kiedy moje znajome, sąsiadki, kuzynki rodziły córki, to z reguły każda nazywała dziewczynkę Julia, a teraz zauważyłam pod tym względem sporo zmian.

Julita nieeee - nie jest to za piękne imię! Julia ładne ale już nudne i oklepane. Mnie osobiście bardzo podoba się imię MAGDUSIA!!!

Gość I co z tego że...
Czym ty się przejmujesz? Podoba ci się Julka i to jest najważniejsze. Niech cię nie obchodzi co kto myśli ile dzieci nosi takie imię. Ja mojej dałam na imię Weronika i ani przez chwilę nie zastanawiałam się ile mam nadaje takie właśnie imię

Gość chmmmmmmmm
Julita? fajne, bardzo podobne do Lulii, ale tak jakoś pretensjonalnie brzmi :o końcówka "ita" nadaje mu jakiegoś dziwnego wydźwięku:( Julia o niebo lepiej brzmi

Gość Youlka
byle nie Julita...zawsze śmiejemy się z moją mamą i spieramy,po co tak ładne imię Julia ubarwila literką "t"...odwieczny temat przy stole rodzinnym...znajomi wiedzą,żeby zfrabniać jakkolwiek to imię,bo nie lubię chrzcinowej wersji...siorka jak się na mnie wkurzy mówi "Julitucha!Ty maupo nicpota"...

Gość Youlka
a ztą Lulą to prawda...wiekszość osób tak zdrabnia...

nie zgadzam sie, ze dziewczyna ma dac imie julia bo jej sie tak podoba i nie ma na nikogo parzyc. niech dziewczyna pomysli o swoim dziecku. czy chcialybyscie nosic do bolu oklepane imie? jak byscie sie czuly, gdybyscie byly jedna z 4 julii w klasie? :O

Gość chmmmmmmmm
*** tam miało być "podobne do Julii a nie Lulii ;) " No właśnie,zależy mi, żeby imię nie było oklepane. Zeby nie było tak, że zawołam dziecko na placu zabaw a obejrzy się połowa dziewczynek z piaskownicy :o Sama mam dość niespotykane imię i zawsze byłam z tego zadowolona. Dopiero na studiach trafiła się w grupie dziewczyna o takim samym imieniu, a wcześniej prawie w ogóle go nie spotykałam :) Za to w moim roczniku jest mnóstwo Kasiek, Anek i Magdalen. W każdej klasie zawsze po kilka że tak powiem "sztuk";)I nie chce,żeby moja córka była właśnie jedną taką Kaśką czy Anką (żeby nie było że coś mam do tych imion :p ).

Gość chmmmmmmmm
no nie wiem co to będzie :( Ktoś wie ile się ma czasu na zarejestrowanie dziecka? z imieniem? w urzędzie?coś mi świta że 2 tyg po urodzeniu, ale nie wiem czy to prawda

Od kilku lat jest bardzo popularne. O ile nie znam żadnej Julki w wieku 16 i więcej lat, to wśród małych dzieci jest wylęgarnia tego imienia:o

Gość mojacórka
ma na imie Antonina (wołamy na nia Antosia) i choc spotykam czasem jakąś Tosię to jednak to nadal mało popularne imię

Gość Ciężko wybrać
Jeszcze nie mam dzieci, ale zawsze podobało mi się imię Natalia i myślałam, że kiedyś tak dam córce, jeżeli będę ją miała, wybrałam tak sobie na bierzmowanie, wtedy było to rzadkie imię, a teraz chyba też jest ich pełno :-/ Przychodzi chyba taka moda. A masz jakiekolwiek inne pomysły? Mi się podobają Karolina, Weronika, Małgorzata, Dominika, Paulina i Aleksandra. Karolina, Ola i Małgorzata może oklepane, reszta nie tak bardzo. Zależy komu co się podoba.

Gość mała rubinka
Magdaleny, Kasie, Asie i Anki to imiona nadawane głównie w latach 80 i 90. Teraz są to imiona nadawane SPORADYCZNIE!!! Bardzo mało prawdopodobne jest, że teraz dziecko w klasie będzie miało kilka koleżanek o tym imieniu (w przeciwieństwie do Nas - matek, które bardzo często spotykały się z tymi imionami). Teraz jest wielkie prawdopodobieństwo, że właśnie wszystkie nietypowe imiona będą się powtarzały stając się "typowe" jak niegdyś ww. imiona jak: Aniela, Jagoda, Malwina, Amelia, Nikola, Oliwia, Julia, Liliana, Laura oraz takie imię jak Emma (mojej koleżanki córka w żłobku jest aż 3xEmma!!!). Prawdą jest,że absolutnie nie ma co patrzeć na innych. Twoje dziecko i tak będzie dla Was jedyne w swoim rodzaju i wyjątkowe a dla nas nie - choćbyś nazwała je najpiękniej na świecie :)

Gość Magdalena Magdusia
Madzieńka, Madzia - moją córeczkę tak właśnie nazwałam!!!

Gość dfsdafadfa
Ja bym osobiscie nie chciala , zeby moje dziecko miało tak popularne imię w swojej grupie wiekowej. Może pomysl nad jakims innym prostym, wdzięcznym imeiniem, które nie jest popularne. Lara, Lena, Liwia, Lia, Luna, Tila, Olga, Diana, Ina na przykład, to tak na szybko wyciagniete :P

Gość dzulia
imie julka jest bardzo ładne nawet tak uwarza miley curus muwi że oniest piękne

Gość Julia ;)
Czy ja wiem... Gdzieś dwa lata temu było strasznie popularne, był wtedy szał na Julki i Oliwki. Teraz zaczyna się moda na Lenki i Maje. Ja sama mam na imię Julia i zawsze byłam jedyna, od podstawówki po studia (urodziłam się w 1991 roku ;)). Sądzę, że za około pięć, sześć lat Julek w wieku 1-3 będzie bardzo mało :).

Gość gdsggdgdsdgs
przesada z tym imieniem:(