Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etwinaa

jak karmic?

Polecane posty

Gość etwinaa

Witam mam pytanie do kobiet karmiacych sztucznym mlekiem,moj synek ma 3 tygodnie a ja nie mam juz prawie pokarmu ,wiec dzisiaj postanowilam go dokarmic mlekiem modyfikowanym "nan" i teraz nie wiem co ile godzin moge mu podawc te mleko? i czy musze go teraz dopajac juz ?

Gość podawaj kiedy jest głodny
ja też dokarmiam swojego małego mlekien nestle NAN z żelazem, ale to je kiedy juz sie złości i nie chce cyca.

Gość etwinaa
no ja tez mam wlasnie z tym zelazem dzieki za odp

mój od początku jest na mleku modyfikowanym i nie wolno karmić tyle ile zechce, skonsultuj ilość z lekarzem (ale rozsądnym bo ja właśnie na kafe pytam o ilość mleka stosowaną przez inne mamy bo mi 2 lekarzy powiedziało co innego) i jesli karmisz tylko butlą to musisz dopajać na 100 ml wody płaska łyżeczka glukozy a jeśli karmisz także piersia to chyba obejdzie sie bez dopajania, ale nie wiem dokladne

Gość etwinaa
nie no ja mam jeszcze troszke pokarmu tylko malutko bo maly nie dojada ,dlatego musialam mu dzis podac mleko modyfikowane

jak ma 3 tygodnie to co 3 godziny powinien jeść, jeden lekarz powiedział że na 1 kg dziecka 90 kalorii ale wiem że są zdania podzielone, na pewno nie podawaj tyle co na puszcze napisali bo to są za duże ilości mój ulewał i wymiotował

a po co chcesz go jeszcze dopajac? jego dieta teraz nawet jesli bedziesz go karmic mlekiem modyfikowanym sklada sie glownie z wody...jesli male bedzie mialo kolki czy cos to wtedy jakies herbatki a tak to nie POTRZEBA dopajac....

mleko modyfikowane jest tylko pokarmem a nie napojem nie tak jak z piersi ze najpierw leci picie bo rzadkie a potem gęsty pokarm, dlatego trzeba dopajać ale tak jak pisałam wczesniej, jeśli sie karmi także piersią to lepiej zapytać lekarza

Gość etwinaa
nie no skoro jeszcze cos tam mam w piersiach to nie ma sensu go dopajac,tak mysle,zreszta teraz od tego tygodnia zaczal miewac kolki takze powoli mysle mu dac herbatke koperkowa

ja karmie co 3 godziny malego

a po co ta glukoza? pierwszy raz slysze, moze jak dziecko ma niedowage? w mleku modyfikowanym sa wywazone proporcje skladnikow tak zeby nie trzeba bylo juz dokarmiac i dosladzac przez pierwsze miesiace.Lepiej niepotrzebnie nie tuczyc. Jest tam laktoza-cukier mleczny, ktory ulatwia przyswajanie energii. ja karmilam malego wtedy kiedy byl glodny, tzn. przewaznie co 3 godziny w dzien i co 4 w nocy. Po 3 miesiacu zaczla przesypiac noce,ale w dzien jadl dosyc sporo

etwina jesli to 3ci tydzien to pewnie masz kryzys laktacyjny. przystawiaj jak najczesciej do piersi a dopiero jak nic nie ma a maly glodny to dokarmiaj np. wieczorem mozliwe ze za kilka dni ci sie unormuje i bedzie sie twoim najadal. ja tak mialam w 3cim tygodniu. a powiem ci ze takie na stale dokarmianie jest mocno upierdliwe bo nigdy nie wiesz ile zjadl z cycka i czy faktycznie z glodu placze czy cos innego a z przekarmienia tez moze plakac. ja karmilam na przemian cyckiem i butla przez pierwszy tydzien i strasznie meczace te domysly byly, na szczescie teraz juz jest ok (bez butli)

ale jak masz jeszcze swoje mleko to staraj sie go przystawiac, nawet jakby to miala byc "przekaska" :)

aha i jak karmilam na zmiane i cyckiem i butla to mi pediatra powiedziala ze trzeba dopajac, ja dawalam herbate koperkowa ale moze byc sama woda

Gość etwinaa
no ja go przystawiam ,tylko mowie to trwa jakies 2,3 minuty cos tam troche zleci no a potem maly sie juz wkurza i wykreca mi sutka i stara sie silniej ciaganac ale nic wiecej juz nie leci wtedy daje mu drugiego i jest identycznie ,przeciez nie bede malego glodzic ,myslalam ze po nocy bede miala wiecej mleka ale niestety ,zreszta juz od jakiegos czasu mam takie zastoje w sensie raz mialam nawal a raz nie ,ale nigdy tak dlugo

przystawiaj małego jak najczesciej do piersi!!! kup sobie herbatke laktacyjna moze pomoze