Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwersowaaana

WKURZAJĄ MNIE CI LEKARZE GIN. !

Polecane posty

Gość zbulwersowaaana

Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa - właściwie to nie mam żadnych dolegliwości ale chciałam profilaktycznie się zbadac, dostac skierowanie na cytologie bo ostatnią miałam 1,5 roku temu robioną i na USG dopochwowe bo tego nie miałam robionego nigdy ... a pani ginekolog do mnie że w moim wieku (mam 22 lata) cytologia przysługuje mi raz na 3 lata, USG nie ma sensu robic jak nic się nie dzieje i NAWET mnie nie zbadała :o wkurza mnie to już bo jest taka wielka nagonka z każdej strony, że trzeba zapobiegac, badac się itp a jak ktoś chce dbac o swoje zdrowie to mu się to utrudnia :o

no cytologie powinno sie zaczac od 25roku zycia i to raz na rok wiec chyba nie masz co sie martic...a jesli chcesz miec cyto to zrob prywatnie..koszt to ok20zl..przynajmniej u mnie. No a USG to powinna ci zrobic...bo u mnie palpacyjnie jak mnei badal lekarz to bylo ok i dopiero w obrazie usg wyszly jakies rzeczy.

Gość zbulwersowaaana
dodam jeszcze, że przy pierwszej wizycie pani doktor stwierdziła, że mam nadżerke ale nie ma sensu nic z tym robic a kiedy będzie trzeba coś zrobic jak bedzie już za późno? :/

Gość zbulwersowaaana
co z tego, że nic mi się nie dzieje (zapytała czy mam jakieś pieczenie lub swędzenie) jak nie wszystkie choroby przebiegają objawowo np na ostatniej cytologii wyszedł mi ostry stan zapalny mimo, że nie miałam żadnych dolegliwości i skąd mam wiedziec, że teraz tez nic się nie dzieje? zwłaszcza, że biorę tabletki anty które podobno zwiększają prawdopodobienstwo występowanie infekcji :o jakoś z wypisaniem recepty na 6 miesięcy z góry na tabletki anty to nie ma problemu ale z skierowaniem na badanie to już gorzej :o

Gość jak bym czytała o sobie
o moja wypowiedz na onecie jak był ten temat polecany... i nawet taki nick miałam.. hmmmm nie to,żebym podejrzewała plagiat,ale zbieg okolicznosci niesamowity! no bo podobno cytologia przysługuje raz na 3 lata, a co rok od 25 roku zycia.. a usg raz do roku

Gość zbulwersowaaana
to proszę o linka w takim razie może dowiem się czegoś ciekawego skoro był już taki temat

pierwsze slysze ze cytologia raz na 3 lata.. ja co pol roku robie cytologie siostry mojego narzeczonego z mamuska chodza co 3 m-ce bo tylko na takiej cytologi duzo wychodzi ale o usg zagadam bo nic nie wiedzialam.. lecze sie u tkiej fajnej starszej pani w przychodni ja akurat uzywam plastry anty i spokojnie porozmawialam sobie z nia powiedziala ze warto bym robila cytologie raz na pol roku bo nigdy niewiadomo kiedy jakies zmiany moga nastapic w organizmie..

Gość do martys 86
a chodzisz prywatnie czy na kasę chorych? bo na nfz lekarze nie chca wykonywać cytolgii często... i nie jest to tylko moje zdanie,bo wiele opinii na ten temat czytalam. a ja bylam u dwóc i dwóch powiedziaało to samo

Gość Louis Griffin
jezeli jestes aktywna sexualnie to KONIECZNA jest cytologia.. ja moja cytologie po raz pierwszy wykonalam kiedy miala 20 lat..sam lekarz mi ja zaproponowal..z cyto nie zwlekaj zrob prywatnie..

Ja tam chodzę na NFZ i mam robioną cytologie od kilku lat raz na rok mimo, że dopiero niedawno rozpoczęłam współżycie. Dodatkowo USG i częste badania piersi. I niech nikt nie mówi, że to przez NFZ lekarze nie wykonują badań porządnie tylko po prostu są leniwi i jak nie poprosisz to sami na to nie wpadną. Ja co prawda nie musiałam prosić bo lekarz sam przypomina mi o badaniach, więc może trzeba poszukać lepszego lekarza??

Gość zbulwersowaaana
jest to druga ginekolog z jaką miałam stycznosc - pierwsza równiez z NFZ była bardzo dobra i nie mogę nic zarzucic bo odrazu przy pierwszej wizycie zrobiła mi cytologię, dała skierowanie na USG piersi mimo, że miałam wtedy 19 lat, niestety poszła na urlop macierzyński i zmuszona byłam poszukac innego lekarza no i trafiłam do znanej przychodni gdzie owszem zrobiono mi cytologię ale 1,5 roku temu a teraz nie mogę się doprosic o NIC :O

Gość zbulwersowaaana
jestem skłonna zrobic prywatnie cały zestaw badań ale nie chcę isc do pierwszego lepszego prywatnego gabinetu gdzie zapłacę niewiadomo ile i niewiadomo za co bo trafic na lekarza który robi porządne USG to wcale nie taka prosta sprawa