Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość munka

musze kupic mu prezent blagam pomozcie

Polecane posty

Gość ajskadjkshf
to narób pierniczków w kształcie serduszek:) a nauka robienia na drutach zajmie cimalo czasu jak ktos ci pokaze:) myślę ze jakbys się uparła to w tydzień szlik by był:)

Gość qwdfgbtyhjkokjnf
proponuję poczytac co to jest decoupage i wtedy ozdobić słoik:) moglabyś swoim i jego zdjęciem:) fajny prezent słoik z waszym zdjęciem i z pierniczkami w kształce serca:) jeszcze jak nauczylabys sie robić na drutach to mozna na ten słoik szalik zawiazać:)

Gość zrób własnoręcznie
pierniczki można a nawet trzeba lukrować i ozdabiać przeróżnymi kolorowymi cukierkami :) a szalik zrobisz w 2-3 wieczory :) kup grubszą włóczkę, to szybko przybywa :)

Gość munka
to calkiem kuszace:) teraz tylko musze wyczaic dyskretnie czy lubi pierniczki:P

Gość eqo
jest takie kolorowe coś do malowania ciastek :) nie znam się możesz zrobić mu kolorowe pierniczki:) albo wrzuć tam tyle pierniczków ile on ma lat i na każdym napisz kocham cię czy coś takiego twój facet musi być romantykiem szkoda że ja nie mam takiego i prezent dla mojego to na prawdę wyzwanie :(

Gość munka
eqo tez masz problem z prezentem?

Gość eqo
:) tak jakby:) bo ja się będę głowiła dopiero na święta :) to będzie klęska mój facet nie interesuje się niczym oprócz swojego zawodu (lekarz) i ma mało romantyczną duszę...oooo :)

Gość werftgyhgfdfghjgfd
jak jest lekarzem to zrób mu pierniczki w kształcie ludzikow i wymaluj na nich serca , wsadż do sloika z napisem: leczysz wiele serc , ale moje jest nieuleczalnie chore z milości do Ciebie:) musi zadziałac

Gość prawdziwymen
ciasteczka, serduszka i malowane sloiczki, ja pierdole, ale pomysly, facet z pewnoscia zesra sie z radosci

Gość eqo
prawdziwymen zamiast krytykować może być podpowiedział

Gość munka
jakie te pierniczki sa piekne!!! ale zeby takie wykonac trzeba miec zdolnosci:( moje przygody z pieczeniem ograniczaja sie do dwoch incydentow- 1. gdy kupilam gotowe ciasteczka trzeba bylo tylko zmieszac proszek z woda a potem na blaszke i do piekarnika- wyszly takie plaskacze, ze mozlgam nimi jak dyskiem rzucac. 2. jak chcialam siostrze na urodziny upiec biszkopt to wkrecilam sobie wlosy w mixer i musieli mnie ratowac przed oskalpowaniem, ze nie wspomne o tym, ze wlosy trzeba bylo obciac bo po wkreceniu sie w lapki z koglem-moglem nie dalo sie ich uratowac:(

Co do zegarka... Jeszcze niedawno byłam sceptycznie nastawiona do takiego pomysłu... aż do osiemnastki mojego kuzyna, na którą moja mama kupiła mu właśnie zegarek. Był to zegarek na łańcuszku - taki jak się kiedyś nosiło. Zapłaciła za niego ok. 600 zł (ale były też zegarki dużo tańsze i dużo droższe tego typu). Prezent spotkał się z dużym uznaniem (nie tylko solenizanta - facet mojej siostry nagle też zapragnął mieć taki gadżet) ;) Czemu? Nie wiem... Może dlatego, że to jednak dość oryginalny zegarek jak na nasze czasy, poza tym styl retro jest chyba teraz w modzie :D http://chce.to/p69562_stary%20zegarek%20na%20%C5%82a%C5%84cuszku A jeszcze odnośnie zegarków, to modne są też teraz tzw. zegarki binarne. Twój facet jest informatykiem, więc może by mu się to podobało... Choć, moim zdaniem, takie stare zegarki na łańcuszkach są dużo bardziej "klimatyczne" ;) http://chce.to/p130_zegarek%20binarny

Gość eqo
werftgyhgfdfghjgfd nie zadziała :) może kilka lat temu na początku znajomości :) dobry facet ale w ogóle nie romantyczny :P

Gość eqo
munka ty lepiej te ciasteczka kup :) i je własnoręcznie ozdób :) chyba że dostaniesz olśnienia kulinarnego :P

Gość munka
Arpeggio zegarek na lancuszku moglby byc i dobrym pomyslem ale na tyle na ile go znam zapominalby go zabierac i zostawialby we wczorajszej parze spodni. ba co gorsza on ma brzydki nawyk nie sprawdzania kieszeni przed praniem!

Gość zrób własnoręcznie
absolutnie żadne kup, musisz upiec je własnoręcznie, to nie jest fizyka kwantowa i spokojnie dasz radę :)

Oj, oj... no to niedobrze. Te zegarki raczej nie są wodoszczelne :D Cóż, pomyśl nad czymś innym w takim razie... :) PS. Te pierniczki to świetny pomysł ;)

Gość eqo
będę proces pieczenia wspierała telepatycznie :)

Gość munka
eqo rozwamam taka opcje:P hehe wyonbrazam sobie jak niose mu ten sloik jeszcze z lapkami we wlosach, z rozmazanym makijazem, podartych szmatach, rece pociete, pewnie tez bosa:P zazdroszcze tym wszystkim kobietom, ktore potrafia pieknie piec. ja jestem kucharka, ba bardzo dobra kucharka z tego co mi wiadomo ale nie potrafie zwyklego biszkoptu upiec!!! moze kupie takie ciasteczka imbirowe? albo na probe sprobuje je upiec a jak nie wyjdzie to pomaszeruje do cukierni:)

Gość munka
powinnas zobaczyc jak po praniu wygladala jego karta kredytowa:) byla jak fale Dunaju:D teraz musze sie zastanowic co mu machnac na tym sloju hmmm

Oj, ale nie zrażaj się tym biszkoptem. Biszkopt to podobnież jedno z trudniejszych ciast ;) Zawsze, jeśli nie pierniczki, to możesz upiec takie kruche ciasteczka z cukrem w kształcie serduszek. Trzymam kciuki! :)

Gość eqo
a może zamiast pieników muffinki - znam kilka wypróbowanych źródeł:)

Gość eqo
a to jest wypróbowana strona z której często korzystam chociaż pierników nie piekłam :) http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/id,3953968,title,Pierniczki-swiateczne,index.html?ticaid=690ba

Gość munka
dzieki Arpeggio:) muffinki nie dadza rady, zczerstwieja zanim przyjdzie czas urodzin:) musze sprobowac z tymi pierniczkami:) musi mi sie udac, mam silna motywacje! a jak sie nie uda to kupie mu myszke:) a myslisz, ze lancuszek jakis ladny nie grubasny bylby dobrym pomyslem? a Ty swojemu eqo mozesz kupic ksiazke:)

Gość eqo
książka ...hmmm...niech pomyślę....literatury nie fachowej nie czyta,a fachową kupuję na bieżąco :( nie ma dla mnie ratunku :) jeśli twój facet lubi biżuterię to czemu nie :)

Gość munka
a Twoj nie lubi? bo jesli jestescie ze soba dlugo mozesz mu kupic obraczke:) jakis ladny grawerek w srodku i bedzie bomba:)