Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkur*wiona na TEŚCIOWĄ

Jak długo niemowlakowi odrastają włosy?? ZAŁAMKA i koszmar !!!

Polecane posty

Jezzu... urwałabym jej głowę przy samej dupie :o i nie chodzi o włoski, które przecież urosną, ale o to, że zrobiła coś Twojemu dziecku, bez Twojej zgody :o kretynka...

"Podcinanie pozwala jedynie pozbyć się włosów już zniszczonych(np. rozdwojonych końcówek ), nie ma jednak bezpośredniego wpływu na kondycje włosów. Za ich właściwości odżywcze odpowiedzialne są cebulki włosowe umieszczone pod skóra." Także to bzdura że włosy po ścięciu będą mocniejsze i gęściejsze. A teściowa bezczelna,że za Twoimi plecami to zrobiła.

ja moja ogolilam na milimetr i przez 2,5miesiaca urosly 2cm i nadal stercza wyglada jakby miala dlugiego jeza na glowie hehe ale powiem ci ze wlosy sa owiele lepsze ,na pewno jest ich wiecej.Ja juz trzy razy ogolilam mala i dopiero teraz jestem zadowolona z efektu i golic juz jej nie bede. A co do tesciowej to nie rozumiem jak mogla sobie pozwolic na cos takiego ,ja bym chyba mojej 'glowe urwala'!

Gość e-listek
masakra te. Twoja teściowa to jest nienormalna! ale takie są niektóre teściowe - wredne i złośliwe - ja mojej nie ufam i póki co to nie zostawiam jej mojego synka, i nie sądzę żebym kiedyś zostawiła na dłużej niż godzinę - nie ufam babie - jest głupia i tak samo wredna jak Twoja, więc rozumiem, co mogłaś czuć. Ale przynajmniej masz powód by się do niej nie odzywać i się z nią nie spotykać :) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! trzymaj się :)

Gość sprzedająca
listku to temat z 2009 r

Gość syyylwia@
szok-tez bym sie wkurzyła na maksa.Mogla ci zagadac ,ze moze by tak małej sciac włoski itp...ale na pewno nie powinna byla tego robic bez waszej wiedzy!Ale jak juz to ktos napisał -masz pretekst zeby ja olewac i korzystaj z tego ,zeby wiedzaila ze sie nie dasz.A co do włosków napewno odrosna -moj mały to praktycznie co miesiac musi miec skracane tak rosna-co tez nie jest fajne gdyz strasznie panikuje u fryzjera .

Gość aż się sama wkurzyłam na tą
twoją teściową, normalnie chamstwo.:o:o Nie martw się dzieciom włoski szybko rosną, moja córcia też miała podobne włoski z tego co opisujesz i w życiu bym jej nie ogoliła całej głowy. Teraz to co miała wytarte to już zarosło , po bokach tez już ma więcej włosów, a grzywke obcinałam sama 2 razy i same się te włoski ładnie kształtują. Bez sensu by było golić całą głowę :o

Gość stukupuku
ej blondynki wyzej to topik z 2009 roku!!!!!

Gość co to za logika
ha ha z tymi blondynkami dobre!

Gość anetka832500
tesciwa ogolic w czasie snu :)

skoro dziecku wyrównała włosy-ok, ale nie na chłopca... ALE.. ja bym również się wściekła o sam fakt, że o nic nie pytając mnie czy męża-obcięła włosy mojemu dziecku czy wymyśliła fryzurę.i w tym momencie nieistotne byłoby dla mnie, że chciała dobrze tylko jakim prawem wsadziła łapska bez pytania tam gdzie nie trzeba-mogła najpierw to skonsultować z tobą lub mężem.

topik z 2009 ale wypowiedzieć się można :D a dziecku autorki napewno już włosy odrosły :P

Gość anjahh
Wiesz we Francji podobno goli się niemowlaki, tak słyszałam żeby włosy były mocniejsze. Ja mam córcię 3 miesięczną i też miała słabiutkie włoski to ją 2 razy ogoliłam maszynką i już... teraz jej odrastają i są naprawdę mocniejsze... teściowa chciała dobrze ale mogła się spytać...ja też bym była zła, ale jeszcze jej podziękujesz za to ze twoja dzidzia będzie miała fajne kitki na roczek.a tak by miała kitki dopiero na 2 latka przy takich wytarciach. ja jak bylam malutka też miałam takie wytarcie z tyłu ale mama o to nie zadbała i dopiero po półtora roku obcieła na krótko. i to dopiero głupio wyglądało...a jak niemowlaczek jest łysy to tak się nie rzuca w oczy.... a to że rozum się ucina to ja w to nie wierzę, stare babki mówiły nie obcinać włosów do roku... mówiły też że jak się włoży dzieciaka na 3 zdrowaśki do pieca to mu się polepszy... nie martw się na święta kup opaseczkę z kwiatuszkiem na głowkę i też będzie fajnie...

nie wiem ile w tym prawdy że jak się zetnie to są mocniejsze, nie znam się na tym więc nie dyskutuję,ale faktycznie cokolwiek teściowa chcuała jej zrobić -powinna zapytać cię lub męża o zdanie...

Voże już 2 raz się wypowiedziałam :D idę spać bo już naprawdę bredze ;dd

a ja Wam coś powiem... jak byłam malutka i miałam może ze 2 latka.. moja mama mnie opierdzieliła na łyso bo stwierdziła że włosy będa mocniejsze.. nie wiem czy to prawda, bo niestety nie mam jak porównać, ale na zdjęcia z tamtego okresu nie mogę patrzeć.. :) Autorko nie łam się.. z jednej strony to tylko włosy, z drugiej strony teściowa nie miała prawa takich rzeczy robić bez konsultacji z Tobą. Też bym się wku*iła.. :/

Gość jaka wredna tesciowa
Ja bym się obraziła i to nie wiem na ile...I od razu bym powiedziała, ze jak teściowa taka mądra to niech sama sie na lyso obetnie, inaczej juz nigdy nie zobaczy wnuczki... A tak właściwie to ona juz sama siebie ukarała, wiadomo, ze nigdy juz jej swojej córeczki pod opiekę nie oddasz:-D Dlaczego teściowe to takie głupie pizdy???

To jest Twoje dziecko nie jej i nie miała prawa tego zrobić, niemowlakom tak szybko nie odrastają, tym bardziej włosy ktore miała były na pewno miękkie a teraz jak szpilki, zawaliła tesciowa na całej lini, juz nie mogłaby liczyc na moje pozytywne nastawienie, to naruszenie nawt twojen prywatnosci, bo to ty decydujesz jak wychowywac, ubierac i jakie ma włosy Twoje dziecko, brak szacunku do ciebie pokazało, moglabys jej powiedziec a mnie tez nie podoba sie mamy fryzura i mogłabys ogolic, po tym co zrobiła masz do tego prawo, podejsc do niej i uciac jej kawałek włosów, mówić ze ci sie nie podobał, to chyba byłoby sprawiedliwe podejscie i moze zrozumiałaby na czym polega cala sprawa i twój zal do niej

Gość Mama Bartka i Oliwki
Twoja teściowa jest nienormalna :-0 Jak czytałam Twoją wypowiedz ,Autorko, to mi samej ciśnienie się podniosło! Jak można robić z nieswoim dzieckiem takie rzeczy? I jeszcze się śmiać z reakcji rodziców :-0 Bezczelność i chamstwo.

Gość dziewczyno wyluzuj fakt
tesciowa przesadziła, ale przeciez nie zrobiła dziecku nic złego. takie sa juz niektóre starsze baby ze robią po swojemu i koniec. wlosy odrosną a ty nie obrazaj sie tak bo to bez sensu. a odnosnie tego ze włosy odrosna mocniejsze - zgadzam sie w tym w 100%. jako dziecko była prawie łysa, mówili ze włoski mam ja piórka. mama zawsze scinała mnie nie krótko..uwierzcie, nie miałam kitek ani warkoczyków, zawsze bardzo którkie włosy. na ironie losu mnie brano za chłopczyka, a mojego brała , który miał blond loczki, za dziewczynkę. chyba dopiero w szkole podstawoej doczekałam sie kitek. ale za to teraz mam włosy na głowie, i to sporo. tak mi czesto scinano włosy ze odrastały mocniejsze. gdyby nie to pewnie teraz miałabym 3 włosy na krzyż. dlatego nie panikuj kobieto. matki sa przeczulone na punkcie dzieci i słusznie ale nie ma co robic afery. swoje powiedziałas, dziecka jej juz nie zostawisz i tyle.

hehe - dzieci słodko wyglądają w tych swoich piórkach i nierównych kłaczkach. Myslę, że włoski odrosna tak szybko jak rosły by i Tobie - ale te, które były juz długie. No bo te, których nie było (skronie) będa rosły w swoim tempie - czyli mała lada moment bedzie miała fryze taka jak przed cięciem durnej teściowej. Na pewno do Świąt będzie lepiej ;) Teściowej powiedz żeby sobie ogoliła pizdę a nie głowe Twojemu dziecku...