Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona19

kodeks 286-co mi grozi?Poszło o głupie allegro...

Polecane posty

Gość przestraszona19
zablokowali mi konto na allegro więc nie mogłam wysłać ostatnich towarów dlatego mam ze 3-4 negatywy... Zdjęcie było po prostu inne niż towar

Gość inkkkkkkkkka
To odeślij kase tym ludziom co wpłacali bo potraktuja to jako kolejne opszustwa.Poza tym namiary na nich napewno masz na poczcie internetowej.ja zawsze dostaję.

Gość przestraszona19
tak,kontaktowali się ze mną,nie odpowiedziałam na kilka emiali to napisali że zgłoszą sprawe na policji,i tak zrobilli..noto z tego co mówicie jestem spalona...

Gość upssss
tzn? zupełnie inne czy tylko kolor ?

Gość przestraszona19
to znaczy fason...

Gość upssss
to jestes ugotowana

Gość inkkkkkkkkka
Poza tym napewno masz na przekazach kto ile wpłacił.oddaj kase bo połącza te sprawy i wyladujesz z w wiezeniu,jedna sprawa może jeszcze da sie polubownie ale wiecej napewno nie.

Gość upssss
spróbuj sie z nimi skontaktować , może wycofaja sprawę? jedyny ratunek dla ciebie, bo inaczej schlapana kartoteka i koszty kilkuset zł

Gość inkkkkkkkkka
njiestety,ale jak ich zignorowałaś nie odpisując na maile stąd masz teraz kłopot.Wzystko da się wyjaśnic polubownie pod warunkiem że jest kontakt.

Gość she moves
przestraszona dlaczego dokładnie nie napiszesz co było nie tak z towarem? zdjęcie było nowej rzeczy, skopiowane z katalogu odzieżowego a wysłałaś używaną i zniszczoną rzecz? Czy po prostu różniły się kolorem... To wielka różnica w całej sprawie!

Gość inkkkkkkkkka
jak sprawa idzie do prokuratury to raczej juz nie bardzo da się ja wycofać.Zawaliłaś.Dlaczego nie odpisywałaś na maileteraz policja bierze sie za allegro i to bardzo.

1) zwrócenie pieniędzy w tej chwili nie zmieni sytuacji autorki na jej korzyść, 2) pokrzywdzeni nie mogą "wycofać" sprawy bo oszustwo jest przestępstwem ściganym z urzędu, 3) do więzienia za to nie zamkną ale rok w zawieszeniu na 3 lata i grzywna może być jak najbardziej. Poza tym... nie ma foty- nie ma gadki 🖐️

Gość upssss
no niestety nikt nie jest anonimowy w internecie, mas IP lub podajeszz nr bankowy, dla policji to żer, mają kasę z naciagaczy

Gość inkkkkkkkkka
jeżeli połaćza jedna sprawe z pozostałymi negatywami spowodowanymi tym e nie przesłałas towaru pozosta łym osobom to może byc więzienie.

Gość upssss
w tej chwili to jedynie kontakt z nimi i dobre alibi...a ile osób oszukałąś?

Gość upssss
nie no, więzienia nie będzie, ale kasę zwróci poszkodowanym + koszta śadowe, kilkaset złotych i wpis a akta

Gość TAKICH NACIAGACZY
Należy karać no kur... inny fason na focie niz w rzeczywistości .% patoli powinni ci dowalić

Gość przestraszona19
dobra,to szykuje sobie piżamke...

Gość upssss
mnie wiele razy na allegro oszukali i zawsze wygrywam..niestety to sa przestepstwa

Jakie alibi? Chyba jest wszystko oczywiste. Autorka myslala, ze uda jej sie wcisnac towar niezgodny z opisem. Raczej nie byla niepoczytalna wtedy. A tu klops... inkkkkkkkkka-> Od kiedy policja ma pieniadze dodatkowe za prowadzenie spraw z allegro? Haha, zapewniam Cie, nie ma. Nie wiem, gdzie sie o tym dowiedzialas :D. Poza tym, ja tez b bym poszla na policje, nawet za 50 zlotych. Bo sa to moje pieniadze i nikt mnie ich nie pozbawi przy pomocy oszustwa. Maja racje Twoi klienci, Autorko- nalezy Ci sie moim zdaniem.

Gość inkkkkkkkkka
jeżeli te "negatywy" wpłaciły kase to odeślij im ją.Koniecznie,bo będziesz miała sprawe po wyłudzenie.Napewno prokurator skontaktuje się z "negatywami"

Gość inkkkkkkkkka
ja nie pisałam ze policja ma kasę za kontrolę allegro:) pisałam że teraz zajmują się allegro:)

Gość inkkkkkkkkka
no swoją drogą też bym się wsciekła gdyby ktoś mnie oszukał,ale z drugiej strony masz dopiero 19 lat i mi Cię trochę zal.

Gość inkkkkkkkkka
do frutt44 :)

Gość upssss
ja piszę,że policja ma kasę za takie sprawy ,a nie że wogóle ma kasę.. pośpiech! i gubię litery

Ma 19 lat jest pełnoletnia i wie co robi. Jaki żal? Jej nie było żal naciagac ludzi więc teraz niech poniesie za to kare.

Gość upssss
będzie miała nauczkę

Gość upssss
każdy ma prawo do zwrotu wadliwego towaru i tego niestety sprzedawcy przestrzegają