Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwemn

Jak to jest z tym pokarmem?

Polecane posty

Gość qwemn

Jestem w 36 tc. Przez całą ciążę bolą mnie piersi i urosły o prawie dwa rozmiary. Jednak, kiedy je uciskam nic nie leci i do tego mam chyba płaskie brodawki ( są równe ze skórą piersi). Czy nie powinnam mieć już jakiejś wydzieliny z piersi? Jak to jest z tym pokarmem? On pojawia się wcześniej czy dopiero po porodzie?

Gość opopop111
Spokojnie wszystko się pojawi w swoim czasie. Teraz nie sprawdzaj bo jak to mówią położne szkoda każdej kropli siary, bo jest najcenniejszym pokarmem dla twojego dziecka. Przeważnie tak jest, że nam wydaje się, że pokarmu nie ma, ale jak tylko dziecko się urodzi będziesz miała go w nadmiarze:) Choć zdarzają się wyjątki.

Gość odi2000
jak już urodzisz, to wówczas uruchomisz calą machinę. A wlasciwie to wszystko zaczyna się od urodzenia łożyska. Wówczas oksytocyna powoduje produkcje pokarmu. To znowu powoduje kurczenie się macicy. Zobaczysz jak dziecko zaczniessac, zacznie kurczyc się macica i bedziesz wtedy wiecej krwawic (oczywiscie w pierwszych dniach po porodzie). Im częsciej bedzie dziecko ssalo, tym, wieksza produkcja pokarmu. bedzie dobrze

Gość qwemn
Dziękuję. Trochę mnie uspokoiłyście. Mam nadzieję, że będzie dobrze:)