Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blanka888555

Jak ukarać córkę

Polecane posty

Gość blanka888555

Moja 14letnia córeczka wróciła wczoraj z urodzin koleżanki pijana. Pozwoliłam jej zostać tam do 22, ale zabroniłam jej pić alkoholu. Jak powinnam ją ukarać?

Gość zabierz jej ulubione ciuchy

Gość tergmnetsmy
szczera rozmowa nie tylko krzyki i zlosc i oczywiscie jakis szlaban na nata i wychodzenie z domu 14 lat to jeszcze dziecko

na moją to super działa, nastolatki przywiązują dużą wagę do wyglądu ja swojej powiedziałam tak: - przeciętne oceny = przeciętne ubrania - super oceny - super ubrania, fryzjer itp. jak coś zmaluje to te super odbieram i oddaje potem po jednej sztuce moim obowiązkiem jest ją ubierać, ale jak będzie ubrana to już od niej zależy

Gość yrfhj
14 lat to jeszcze dziecko - zabiło mnie to :D biedne maleństwo zostało skrzywdzone przez niedobre inne maleństwa, upite siłą i pewnie jeszcze inne niedobre berbecie jej smoczek zabrały :D niech nie da cyca dla maluśkiego dzieciaczka, to będzie straszna kara :D

Gość do tej co kaze ciuchy zabrac
jestes kobieto chyba nie bardzo normalna, to, co jest twojej corki jest jej wlasnoscia - a potem sie takie jak ty dziwia, ze dziecko bierze, co nie jej - a wlasnie te cechy wynosi z domu nie wyobrazam sobie brac corce to, co nie jest moje a juz w ogole, by jej to niszczyc... przemysl co robisz bo krecisz bat na wlasna dupe

Gość ccc - to dla mnie
zabrać jej komórkę i zakaz na internet 🖐️

robię to w porozumieniu z nią i za jej zgodą, nic za plecami ! i nic jej nie niszczę !!! mamy umowę spisaną na piśmie i jak złamie jej zasady to od razu wie jaka będzie kara i na jak długo, sama decyduje :)

odciąć dostęp do neta, tv, przyjemności itd... zabrać najlepiej telefon, wyłączyć i oddać po kilku dniach

Gość bdghdgh
Mój mąż będąc dzieciakiem podpalał papierosy. Jego ojciec go przyłapał na tym. Usiadł z nim i przy nim musiał wypalić paczkę papierosów. Mój mąż papierosów nienawidzi dziś ;) Kup butelkę wódki i każ jej wypić skoro tak pomakował jej alkohol, nauczka będze na wiele lat

"Kup butelkę wódki i każ jej wypić skoro tak pomakował jej alkohol, nauczka będze na wiele lat" tak, o ile przeżyje i doczeka przeszczepu wątroby.... zastanów się człowieku co piszesz !!!

Gość taaaak a córcia
pójdzie poskarżyć się koleżnkom, nauczycielce, ta pójdzie na policję a matkę zamkną za upijanie dziecka. radźcie jej tak dalej a skończy w kryminale kobieta.....

Gość asia88-84
kiedys jak bylam mloda tez robilam glupstwa i w wieku 15 lat tez wypoilam za duzo co skutkowalo tym ze rodzicer odlaczyli mi neta,zabronili wszytskego,odebrali telefon. wiedziele ze pale papierosy to kupil mi tata cala paczke najmocniejszych kazal palic do momentu az nie zaczelam wymiotowac.:( ale poskutkowala nigdy wiecej sie juz nie uchlałam a bylo to 10 lat temu i mam wstret do papierosow.

Gość dghdgf
w tym wieku to zadna normalna nastolatka nie poskarzy sie swoim psiapsiolkom ze stare buce ja upili a ona pozniej rzygala jak kot ;) tez jestem za tym aby w ten sposob ja nauczyc rozsadku. kto od miecza wojuje, ten od miecza ginie. chciala chlac, niech chla do woli.

Gość ttttttttttttttttt
"tak, o ile przeżyje i doczeka przeszczepu wątroby..." a takich watpliwości to ona raczej nie miała upijając się na urodzinach kolezanki, co? :) dziwną macie świadomosć - upijanie się po kątach nie grozi utratą zdrowia, nauczka od rodziców jak najbardziej - ba śmierć na miejscu będzie ;)

Gość ale to smiertelna dawka
a czy swojemu dziecku podałbyś śmiertelną dawkę alkoholu ???

Gość ttttttttttttttttt
śmiertelna dawka alkoholu? :) no tak, a na imprezie to pedantycznie pilnuje aby tej dawki nie przekroczyć i jeszcze innych upomina aby mieli umiar z alkoholem, tak w ogóle pewnie nie pije ;) takie rzeczy tylko na kafe :) zaraz dojdziemy do tego że żadnego alkoholu nie było, tylko rodzice są źli i chca ją ukarać za nic.

Gość ale to smiertelna dawka
co innego drink czy piwo na imprezie, a co innego jak ty tu proponujesz całą butelkę wódki :( na raz

Gość taa jasneeee
bo wy myślicie że na imprezach grzecznie popijali sobie piwko i to od redsa się może nawaliła?:D kto wie czy oprócz masakrycznie dużej ilości wódki nie było jeszcze jakichś skrętów, jointów i innych chujów mujów :classic_cool:

Gość amalletta
ja swojemu synowi dałam szlaban na kompa, kieszonkowe i zomz ( zakaz opuszczania miejsca zamieszkania ;) ) na miesiąc Pomogło, nigdy więcej nie wrócił po alko

Gość dghdgf
Jeśli ktoś zakłada że taka panna wypije butelke wodki to wysoko stawia siły nastolatków. Dziewka się porzyga po 4 kieliszkach i tyle będzie po jej zdolnościach alkoholicznych

Gość taa jasneeee
zresztą młoda jest, pewnie wypiła jednego drina albo pomieszała wszystkiego po trochu ... jejuu każdy coś miał na sumienu kiedyś za gówniarza, daj sobie spokój, tylko wytłumacz żeby nie przesadzała .... a jak to się będzie powtarzać to wtedy możesz zadziałać ....

czuję się jak alkoholiczka bo potrafię wypić pół litra wódki (drinkami z sokiem) i trzymam się na nogach :D nawet fajkę mogę zapalić jeszcze i nic :classic_cool: z tym, że 14 lat to ja miałam już dawno temu :D

Gość ttttttttttttttttt
Pogratulować wiary w dzieci ze tyle wypije na raz ;) O ile wiem wódki to się nie sprzedaję na kieliszki i kupując wódkę, kupuje się całą butelkę a nie kieliszek czy dwa. Ile by wypiła, tyle by wypiła, więcej by nie chciała smarkata ;) A gdyby dopszła do tego świadomość ze koleżaneczki się dowiedzą ze ona niby taka cool a załatwiły ją kilka kieliszków to biedaczka by się w emogirl zamieniła ;)

"Mój mąż będąc dzieciakiem podpalał papierosy. Jego ojciec go przyłapał na tym. Usiadł z nim i przy nim musiał wypalić paczkę papierosów. " jestes kobieto spelna rozumu??Co za metody:/To co ma dac zgrze wody tej dziewczynie i zmusic ja do picia??Czy wiesz,ze moze ja w ten sposob zabic??Ja wspolczuje twoim dziecim jesli je wogole masz:/

Brutalne ale polecam sposób z butelką. Sama kiedyś z koleżanką się napiłam. Jej rodziców nie było, dorwałyśmy się do alkoholu,miałam wtedy 16 lat. Przyszłam do domu, mama wyczuła alkohol i oczywiście zobaczyła że prawie się przewracam ale nic nie powiedziała. Na rano na śniadanie dostałam butelke wódki, czystej. Do dziś pułki z alkoholem omijam na kilometr a na sam zapach mdli mnie. Skutkuje, naprawde.

"Kup butelkę wódki i każ jej wypić skoro tak pomakował jej alkohol, nauczka będze na wiele lat" tak, o ile przeżyje i doczeka przeszczepu wątroby.... no przeszczepu watroby to raczej nie.Musialaby cale zycie pic zeby watrobe zalatwic.Ale juz po takiej dawce alkocholu na jeden raz jesli nie zdarzy sie do szpitala na plukanie zoladka to umrze:/

Gość myslac waszymi malymi mozdzkam
i to codziennie szpitale pekaja w szwach od osob ktore czekaja na plukanie zoladka po 'smiertelnej' dawce alkoholu :D a zule to stali klienci...