Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skuuutek

Kto mi pomoże w angielskim???

Polecane posty

Gość skuuutek

hej!Wiem,że jest tu dużo osób,którym nie sprawia problemu język angielski.ja niestety jestem początkująca i na razie w szkole jesteśmy na etapie układania zdańz takimi wyrazami jak -are-,-same-,this-,-there-,san-, itd.No i teraz mam problem...bo na jutro mam ułożyć kilka zdań z opisem jakieś osoby z mojego domu...np.moja córka ma 26 lat,jest niskiego wzrostu.Ma ciemne,długie kręcone włosy i piekne niebieskie oczy.interesuje sie bardzo matematyką.Potrafi dobrze gotować.Jej hobby to siatkówka,umie bardzo dobrze w nią grać.czy ktoś umiałby i chciałby mi pomóc i przetłumaczył mi ten tekst.jeżeli moge prosić to bez błędów,bo mam juz jedną jedynke i muszę ja porawić.

Gość gamoooń
niestety ja ci nie pomoę ,bo sama jestem tak jak mam nick z angola

Gość skuuutek
Camember..ja się ucze dopiero...może z czasem pokumam o co chodzi.teraz chodzi mi tylko o pomoc w napisaniu tych kilku zdań,żebym mogła mieć jakąś pozytywna ocenę.

ale przeciez to proste zdaniea pamietaj ze 3 osoba ma "has" i bedzie latwo ci napisac a czego nie rozumiesz? napisz samam te zdania a my ci sprawdzimy bledy i powiemy co i jak :)

Gość frentii
Ale skoro nie potrafisz napisac samodzielnie takich prostych zdan, to znaczy, ze na te jedynke zaslugujesz, wiec o co kaman?

Gość skuuutek
ok. to piszę... My doughter is twenty iks years old.She is small.She has blue eyes and long dark hair.She like playing volleball. Dalej nie umiem.........

Gość skuuutek
ale jestescie złosliwi.Do pomocy nie ma nikogo,ale złosliwie krytykować to umiecie.Wy od razu byliście orłami.dzieki. niestety ale zyczliwych ludzi dzisiaj na palcach policzyć,więcej śmieje sie i cieszy z czyjegoś niepoqwodzenia

Gość im here
my daughter is 26.She's short. She as got dark, long , curly hair and beautiful blue eyes. She is interested in maths. She can cook very well. Her hobby is volleyball and she can play it very well

Gość im here
* she has got dark ... itd

Gość skuuutek
Im here...dzieki.A jest to poprawnie gramatycznie i stylistycznie?

o wzroście short, a nie small...she likes to play volleyball....she has got long dark hair and beautifiull blue eyes. She' s interested in maths etc etc. proste te zdania, masz duzo kombinacji, zreszta chwile posiedzisz i napiszesz.

Gość im here
ju lelkom:) wszystko jest ok po prostu przepisz

Gość im here
"she likes to play volleyball" to jest niepoprawnie gramatycznie "beautiful tez zle napisalas

Gość im here
aha Maths z wielkiej litery oczywiscie i uwazaj na ten zwrot "interested in" - rozumiem ze chesz zeby dobrze to brzmialo ale to jest strona bierna i nie wiem czy juz ja przerabialiscie - bezpieczniej w twoim wypadku byloby napisac po prostu she likes Maths very much

Gość skuuutek
dobrze,że zwróciłeś na to uwage,bo tego jeszcze nie przerabialiśmy,lepirj bedzie jak napisze te druga formę:)

Gość im here
szczerze mowiac - jesli tu jeszcze jestes to ysle ze zle zrozumialas zad. dom - jest tam zbyt wiele konstrukcji gramatycznych jak na zupelny poczatek - np. 3os l.poj. czas present simple ... a to nie poczatak... czy ty aby nie masz ulozyc tych zdan tylko z czasownikami can i have got??? upewnij sie - sprawdz jaki byl ostatni temat lekcji

oj sory, nie przeczytałam co sklecilam wczesniej.m here ma racje. w moim tłumaczeniu jest kilka baboli- wszystkie wylapane.

Gość skuuutek
ten sprawdzin mam z takich tematów w książce:Grammar;The indenfinite article a/an, Lead-in, Can(making reguest), Lead-in, Personal Pronous&Possessive Adjectives-temat Fill in her,me,him,my or their.

Gość im here
ok wiec to ZUPELNY POCZATEK ale wczesniej pisalas o zadaniu domowym a nie o sprawdzianie - powiedz mi co mieliscie na ostatniej lekcji bo jesli ty masz ZUPELNY POCZATEK to nawet to szczerze mowiac cale to zadanie ktore ci napisalem jest zbyt zaawansowane - i chociaz jest dobrze to nauczyciel zorientuje sie ze nie pisalas go sama

Gość im here
a co do sprawdzianu to jesli czegos nie rozumiesz to pytaj - i tak sie dzis nudze to chetnie pomoge

Gość aftereight
My daughter is 26 years old. She is short. She has got dark, long, curly hair and beautiful, blue eyes. She is very interested in maths. She cooks very well. Her hobby is a volleyball and she is really good at this. Pozdrawiam!:)

Gość im here
" a volleyball" jest niepoprawnie - juz lepiej jej nie myl. she cooks tez nie bardzo moze uzyc bo nie sadze zeby to juz przerabiali ...ale co tam ide spac

Gość aftereight
Chyba żartujesz:) Wszystko co napisałam jest poprawnie. Wierz mi:)

Gość im here
za wyjatkiem A volleyball

Gość skuuutek
az mi lepiej jak widze,że są chętne osoby ,które mi chca pomóc. Im here...tak to zupełny poczatek.Żle sie wyraziłam nie sprawdzian,a zadanie domowe.pisałam wczesniej,że ze sprawdzianu mam jedynke no i dlatego mi tak zależy,żeby poprawic ta pracą domową tą oceną. A muszę się wam przyznać,że tak sie przeraziłam tym angielskim,że nawet chciałam zrezygnować ze szkoły....po prostu mi wstyd,że nic nie kumam.Ale może jeszcze się nauczę,jak inni mogą to ja chyba tez.Dzis jak byłam na zajęciach to ze stresu,że tak mi słabo idzie myslałm że mi głowa pęknie,no ale cóż trzeba iśc do przodu.Teraz znalazłam taką fajna stronkę z nauką j.angielskiego...nazywa się"szlifuj swój angielski" żeby tylko mój umysł umiał to połapać

Gość aftereight
A... chodzi Ci o ''a'' przed siatkówką? No fakt, to jest niepoprawnie, nawet nie zauważyłam, że dałam tam ''a''. Za to przepraszam, oczywiście ma tego nie być. Co do she cooks... Nie wydaje mi się, żeby to był za wysoki poziom, ale jesli sie mylę, to możesz napisać po prostu she can cook very well.

Gość ja to ja to jasne
" a volleyball" jest niepoprawnie - juz lepiej jej nie myl. she cooks tez nie bardzo moze uzyc bo nie sadze zeby to juz przerabiali ...ale co tam ide spac nie moze uzyc she cooks??