Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skuuutek

Kto mi pomoże w angielskim???

Polecane posty

Gość im here
skuuutek nie przejmuj sie bo dasz rade poczatki sa zawsze ciezkie ale uwierz mi ze angielski to przerazajaco prostu jezyk:) w razie czego smialo pytaj -napewno znajda sie chetni do pomocy - ja tez tu czesto jestem wiec sie nie przejmuj

Gość ja to ja to jasne
swoja droga jak masz juz jedna pale to idz na korepetycje albo niech kolezanka ci pomoze w nauce,bo teraz proszac o gotowca nie wiele sie nauczysz.

Gość im here
moze uzyc she cooks - byloby nawt lepiej ale skoro jej klasa jest na "artyklach" to na 100% nie przerabiali jeszcze present simple a juz napewno nie dla 3 os. l.poj ... a mowimy o zadaniu domowym ;)

Gość aftereight
im here Tak sobie czytam Twoje opinie i bez obrazy, ale nie przesadzaj tez z tym upraszczaniem. Z tym '' interested in'' to trochę przesadzasz, bo nie mówimy tutaj o uzywaniu strony biernej, tylko o zwrocie, ze ktos czymś sie interesuje... ''to be interested in sth''...

Gość aftereight
Nawet jak otworzysz najprostszy slownik i poszukasz zwrotu ''interesować się''... to znajdziesz, ze mówi się ''to be interested in'' wiec nie przejmuj sie, nauczycielowi nie nasunie się, że uczeń uzywa strony biernej, bo in fact nie o to tu chodzi....

Gość skuuutek
jeszcze raz wam bardzo dziekuję...zapewne jeszcze nie raz się tu pojawię z jakims problemem,mam więc nadzieje że znowu mnie poratujecie.Dziękli:)

Gość im here
macie racje to bardzo prosty i popularny zwrot.... dla ludzi ktorzy mowia po angielsku w praktyce wyglada to tak ze uczen ze slownika przepisze she to be interested in smth.... - wylacznie dlatego wspomnialem ze moze lepiej to ominac... zadko sie zdarza zeby ktos kto poznaje dopiero artykle prawidlowo SAMODZIELNIE uzywal takich zwrotow

Gość im here
"nauczycielowi nie nasunie się, że uczeń uzywa strony biernej, bo in fact nie o to tu chodzi...." nasunie sie nasunie i to natychmiast:)

Gość frentii
zapewne jeszcze nie raz się tu pojawię z jakims problemem Nie wysluguj sie innymi, bo tym sposobem nie zdobedziesz wiedzy. Moze i uda sie poprawic pale, ale wiedzy zadnej nie zdobedziesz:O:O A co do bycia orlem...no wybacz, ale albo jestes na maksa leniwa albo po prostu tepa. Nigdy nie zdarzylo mi sie miec z angielskiego oceny ponizej 4-, a nauczyciela mialam wymagajacego. Trzeba tylko CHCIEC sie uczyc.

Gość aftereight
im here... Nie żartuj. Mam wrażenie, że nie doceniasz uczniów:)

Gość aftereight
Raczej nasunie mu sie, ze uczeń sprawdził w słowniku jak jest ''interesować się'' i umiejętnie wykorzystał to co było tam napisane. No juz nie przesadzajmy, ale czasownik to be, odmienia się chyba już na pierwszych bądx drugich zajęciach...

Gość im here
przeciwnie - doceniam ale nie zartuje :) uwierz

Gość im here
... czasownik to be jest po artyklach, no lae i tak zakladam ze autorka juz go miala... dla wiekszosci jednak slownikowe "to be" nie ma nic wspolnego z is am are itd ... uczen na takim poziomie jak autorka samodzielnie nie uzyje tego zwrotu - tego jestem pewnien na 100% ..

Gość aftereight
Ja też doceniam :) ok, wierze, że spotkałes się z czymś takim, ale to nie oznacza, ze nie ma uczniów, którzy jednak będą wiedzieć jak tego uzyć, prawda? Wiem, że takich własnie jest więcej. Trzeba jednak troche wymagać, żeby nauka dawała efekty...

Gość skuuutek
no to chyba faktycznie jestem tępa,bo nie olewam języka,ale mam trudności w przyswajaniu wiedzy,Myślę,że jest to min. spowodowane tym,że choruję na niedoczynność tarczycy.Tylko osoba,która wie co to za choroba mnie zrozumie i potwierdzi,że strasznie wpływa na pamięć właśnie.Niestety niedoczynnoścpowoduje takie jakby otepienie więc zapewne masz rację

Gość skuuutek
to powyżej to odpowiedż na post frenti

Gość ///studentka filologi///
My daughter is 26 years old. She is short. She has got long, dark and curly hair and beautiful blue eyes. She is intrested in the mathematics. She cooks very well. The volleyball is her hobby. She plays volleyball very well. ;))

Gość im here
skuuutek juz ci mowilem ty sie nie przejmuj to co pisza o tym eymaganiu to bzdurai frazesy. niby dlaczego wymagac od ucznia by uzywal na pierwszych lekcjach zwrotow ktore pozna duzo pozniej. wydaje mi sie jednak ze twoim glownym problemem jest niezrozumienie tematu, ktory przerabiasz na lekcji - jezeli nauczyciel kaze opisac tobie jakas osobe to ma na mysli opis przy uzyciu czasownikow lub zwrotow ktore poznalas na lekcji. jesli wiec na ostatniej lekcji przerabialas "have got" i "can" to uzywaj WYLACZNIE TYCH CZASOWNIKOW have got znaczy miec, can umiec potrafic - to be to byc - mialas wiec penie napisac jaka JEST osoba opisywana co UMIE robic, i co MA ... co lubi lub jakie jest jej hobby mozesz odpuscic. zawsze najlepiej spytaj nauczyciela co DOKLADNIE masz napisac

Gość aftereight
im here Mi nie chodzi o to, zeby dac komus do zrozumienia, ze MUSI robić wiecej niż rozumie itd. Chodzi o to, zeby nie zakładać z góry, ze ktoś czegoś nie zrozumie, tylko dlatego, że nie zostało to jeszcze powiedziane itd... Nie zgadzam, się , ze nalezy robic wyłącznie to, co bylo na lekcji. Jesli ktos chce robic wiecej, to niech próbuje. Nie można nikogo ograniczać.

Gość im here
jasne - zgadzam sie w 100% :) ale autorka na samym wstepie zaznaczyla ze angielskiego sie boi, ma z nim problemy oraz ze zalapala pale.... nie wiesz kto ja uczy i jak zareaguje na tekst sformluowany ...bezblednie... z "interested in" oraz she cookS powiem tak - dla mnie od razu byloby jasne ze go nie napisala samodzielnie i przepytalbym ja ze wszyskich zwrotow uzytych w zad. dom

Gość skuuutek
Im here...no właśnie!!pani wyrażnie dzisiaj powiedziała,że mamy napisać o tej opisywanej osobie co potrafi.To znaczy,że o tym hobby napisałam niepotrzebnie.

Gość skuuutek
ale np. jak napisze,że dobrze gotuje,posługuje sie komputerm,potrafi prowadzić samochód i umie szyc to myslę,że będzie dobrze co?

Gość aftereight
im here.. Noo...racja. Ale to, że autorka napisała, ze boi sie ang, nie oznacza, że totalnie nie poradzi sobie z tym co zostało tu napisane. W sumie to za bardzo nawet nie wiemy, jaki był cel tego tłumaczenia. Zwyczajne przepisanie, bez zrozumienia i zainteresowania, czy może sprawdzenie tego, co sama wcześniej napisała...

Gość im here
no wlasnie - zupelnie niepotrzebnie - bo dla niej bedzie to znak ze nie zrozumialas zadania napisz lepiej: ona umie plywac ona umie bardzo dobrze gotowac ona umie tanczyc... itd (uzyj tych czasownikow ktore juz poznaliscie na lekcji - lub ze slownika te zdania powyzej: she can swim she can cook very well she can dance ...ale znajdz sobie jeszcze jakies inne czasowniki i wstawiaj je po can... pamietaj ze CAN to bardzo prosty czasownik - dla wszystkich osob wyglada tak samo czyli: ja umiem= i ca, ty umiesz =you can itd ...po can musisz po prostu wstawic czynnosc ktora dana osoba umie wykonac. pamietaj tez ze jesli chcesz ZAPYTAC czy ktos cos umie to to CAN stawiasz przed osoba czyli: CAN you swim? CAN she cook very well?? itd

Gość aftereight
Autorko, dlaczego niepotrzebnie? Napisałaś, że hobby Twojej córki to granie w siatkówkę. To tez jakis fakt o niej, ale jeśli z tym bedziesz czula się lepiej to możesz napisać, ze Twoja córka potrafi grać w siatkowkę. Spokojnie:) Im here, wystraszyłeś Panią:)

Gość skuuutek
Aftereight...nie pisze w ciemno ale również starm się zrozumieć tekst oraz podejmowałam wiele prób samodzielnego napisania.To,że tu z wami piszę również jest dla mnie swoista lekcją i również coś z tego wyniosę

Gość im here
jesli wystraszylem to przepraszam ale wg. priorytetem jest najpierw zrozumiec CZEGO SIE CZLOWIEK UCZY a potem sie tego uczyc... jesli uczy sie can - niech uzyje can - tym bardziej ze takie miala zad dom.

Gość im here
dokladnie skuuuutek i gwarantuje tobie ze z tych lekcji wyniesiesz wiecej niz z tych szkolnych :)

Gość skuuutek
Im here...czuję,że byłbys/abyś dobrym nauczycielem.dzisiaj się więcej nauczyłam niz na lekcji..wyłozyłeś mi to prostym językiem:) Aftereight Tobie tez dzięki...fajnie,że prowadzicie we dwoje taka konstruktywną dyskusję aja dieki temu korzystam:)

Gość aftereight
skuuutek... No to bardzo sie cieszę:) Myslę, że w miare nauki, sama zaczniesz bardziej szukać i pisac coraz bardziej skomplikowane zdania. I...pokazywac je nauczycielowi, który bedzie z Ciebie zadowolony, ze próbujesz coś wiecej, a jesli będziesz to robic źle, to na pewno skoryguje Twoje błędy i pomoże Ci:) Powodzenia!