Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anette_5

Kolejny facet,mieszkający z...matką!

Polecane posty

Ja to mam szczęście!Drugi z rzędu facet,którego poznałam mieszka z matką!Poprzedni 30kilka lat dobrze zarabiający z mamusią!Ten prowadzi małą firmę i mieszka także z matką!Ludzie,czy to jakaś plaga wygodnictwa,nieporadności?Z poprzednim spotykaliśmy się u mnie tylko no bo gdzie?!!!Myślalam,że należy mi się jakiś samodzielny teraz i znowu klapa! Pewnie znowu u mnie?Nawet przez tel.nie możemy z porozmawiać,bo ścisza głos w obawie,czy Jego matka nie podsłuchuje!:)Faceci powyżej trzydziestki i z matkami mieszkają!!! Co mi poradzicie? Głupich koment nawet nie będę czytać!Pozdrawiam

Jak mu wygodnie tak to dlaczego ma nie mieszkać? Czasem dziwie się kobietom do ich filozofii, że facet na siłę musi być totalnie samodzielny i niezależny. Dla mnie to śmieszne proszę wybaczyć te słowa, że młodzi ludzie na siłę wynajmują mieszkania mimo, że opłaca im się mieszkać z Rodzicami. Nie wiem skąd taka moda. Jak mój kolega co też ma 24 lata ma i dobre wykształcenie oraz oferty pracy "Studiuje jeszcze, mieszkam z Rodzicami, obiadki są, uprane ubrania są, pieniądze mam to czego chcieć więcej?"

Dziwne dlaczego nie szukaja samodzielnosci, ze im to nie imponuje - tylko wygodnie i cieplo u mamusi. Nie tlumaczy nikogo tzw trudna sytuacja mieszkaniowa - masz czlowieku dwie zdrowe rece, zawod - jedz za granice i zarob na wlasne mieszkanie jak w Polsce tak o to ciezko.

Ale której? Matki (też kobieta) czy jakiejś innej? :D Ja Ci powiem z własnego doświadczenia i kolegów. Jeśli facet daje sobie w życiu radę. Zarabia pieniądze, ma swoje życie i nie pyta się o wszystko mamusi, to pewnie robi to z wygody i dla asekuracji a także w jakiejś mierze z oszczędności (pomijam takich, którzy zarabiają 10 naście tysięcy miesięcznie). Kobiety nie lubią mężczyzn mieszkających z matkami, bo dorabiają automatycznie do tego wytłumaczenia. Dzięki temu mężczyzna zamieszkujący z mama, z rodzicami odpada jako kandydat na męża i ma święty spokój. Następna proszę :D

I jeszcze a propos samodzielności. Miarą samodzielności nie jest posiadanie własnego mieszkania, czy wynajmowanie. Szczególnie kobiety naciskają na ten element bo w sposób naturalny są nastawione na tworzenie nowego domu. Przyznaję, że lepiej mieszkać samemu (SAMEMU! bez kobiety w ogóle) bo można robić co się chce i kiedy się chce ale można też pojechać do hotelu. Ta cała sławiona przez kobiety samodzielność, jest przede wszystkim wstępem do jej rzeczywistej utraty na rzecz życia w związku. Gdy się dobrze przyglądniecie, drogie panie, zauważycie niejednego mężczyznę, którego uważacie za maminsynka, który jest bardziej samodzielny od niejednego chłopaka, narzeczonego, męża. I o to często ta cała gra się toczy.

Gość mamciaaaaaaa
anette_5---kobieto,to ,zae facet mieszka z matka nie oznacza,z jest nieporadny,nazwałabym to raczej ,ze jest cwany,bo przy mamie ,jezeli jest OK.mozna zycie wygodne prowadzic.Mama ugotuje,posprzata,wypierze,wyprasuje,no i na wydatki zwiazane z opłatami na mieszkanie nie wydaje sie tak duzo. Sama mam syna dorosłego i uwazam,ze poki nie ma dziewczyny z ktora ma sie ozenic to lepiej dla niego jak mieszka z rodzicami,bo bedzie mu łatwej i taniej i wtedy moze sobie wiecej kasy uskładac. A z dziwczyna moze sie spotykac w naszym domu i nikt nie zaglada mu do sypialni.

Gość mamciaaaaaaa
Aha,i nie jest maminsynkiem.

Gość Nie oceniaj ...
najważniejsze żeby nie był maminsynkiem. Mój mąż zanim wyszłam za mąż też mieszkał z rodzicami do 28 roku życia, a jak żeśmy po slubie zamieszkali razem okazał się być bardziej samodzielny niż by się mogło wydawać. Owszem trzeba było go trochę ustawiac że nie tylko ja jestem od prania i sprzątania ale okazał się być bardzo pojętny niż niejeden facet który mieszka sam lub mieszka z dziewczyną. Gotuje lepiej niż ja. I co gdybym miała go skreślić tylko dlatego że sobie wygodnie mieszkał z rodzicami to bym popełniła największy błąd w życiu. Moja siostra i ja tez mieszkałyśmy z rodzicami siostra dalej mieszka i co, rodzicom łatwiej z rachunkami ze sprzataniem i z gotowaniem i z zakupami, jej łatwiej też a do tego obie strony mają coś tam zaoszczędzone. Grunt żeby facet nie został wychowany na nieroba i albo nie daj boże na maminsynka resztę warto jest przemysleć.

Gość dopóki mamusia robi
mu jedzonko, pierze skarpetki i prasuje koszule facet jest gówno wart :o

Gość erwewr
Rozumiem, ze : a. mieszkasz sama b. to, ze pierwszy dobrze zarabia, drugi ma wlasna firme(czyl pewnie tez dobrze zarabia), to tylko przypadek?

Gość mamciaaaaaaa
dopóki mamusia robi--O przepraszam,jako matka ktora robi to dla syna co napsiałas nie uwazam,ze moj syn z tego wzgledu jest gowno wart.To wartosciowy,inteligentny mezczyzna,a to,ze ja jako matka chce robic to co robie nie zonacza,ze jst lalusiowaty i bez ambicji.

Gość fngfngfngfn
autorka jest glupia pizda. masz kase, to sobie wynajmij. a ty z kim mieszkasz? co, chcesz sie wbic na chate, utrzymanko?

Gość mamciaaaaaaa
A Wy kobietki co takei cwane,szybko z domow rodzinnych uciekacie,bo przwewaznie macie niezbyt ciekawa ta rodzine.Gdybyscie miąły rodzicow w porzadku to tez długo przy mamusiach byscie siedziały.Ja z mama mieszkałam nawet jak wyszłam za maz i ur.dziecko i wspominam te lata bardzo mile.

mamciaaaaaaa A Wy kobietki co takei cwane,szybko z domow rodzinnych uciekacie,bo przwewaznie macie niezbyt ciekawa ta rodzine.Gdybyscie miąły rodzicow w porzadku to tez długo przy mamusiach byscie siedziały.Ja z mama mieszkałam nawet jak wyszłam za maz i ur.dziecko i wspominam te lata bardzo mile. no przepraszam panią bardzo, to nie jest niczyja wina w jakiej się rodzinie urodził. Mam 16 lat i już mam ochotę dać nogę z domu. Rodziny się nie wybiera.

Gość do baron de drift vel riff
Ty pewnie mieszkasz z mamusią :D

Gość mamciaaaaaaa
A tak ogolnie to jak Wy wychowacie swoich synow jezeli bedzieci je miały. Czy jak ukoncza 18 lat zycia wyrzucicie z domu. Czy nigdy nie wyprasujecie mu niczego,czy nie ugotujecie ,czy nie wu\ypierzecie. ja nie ejstem służca dla swojego syna,ani meza,ale jezeli chce to wszystko dla nich zrobie i nie uwłacza to mojej godnosci.

Gość mamciaaaaaaa
Invicta---Owsze,rodziny sie nie wybiera,ale jezli ktos ma w porzadku rodzine to dlaczego jest od razu wyzywany od nidorajdy zyciowego. Moim zdaniem trzeba byc zadowolonym,ze ktos ma dobre stisunki w domu i nie obrazac go,bo to pachnie zawiścią.

akurat nie trafiłeś/łaś w 10 ale długo mieszkałem więc wyjdzie na to samo i też się nasłuchałem o mojej niesamodzielności od kobiet marzących o białej sukni i tych pierdołach innym to jakoś nie przeszkadzało :D

moja mama też tak mówi, a potem truje dupę, jaka to jest bardzo zmęczona i wszystko ją boli. Mnie też już uczy tego usługiwania. Bo synuś wraca zmęczony po pracy, ale ja po całodniowej nauce tryskam energią.

fngfngfngfn autorka jest glupia pi**a. masz kase, to sobie wynajmij. a ty z kim mieszkasz? co, chcesz sie wbic na chate, utrzymanko? No widać,że czytanie ze zrozumieniem boli!Nie chodziło się do szkoły!!!:) Wypbraz sobie,że od 20 lat mieszkam sama!I sama się utrzymuję i to z klasą!dziwaku;)Nie muszę wynajmować,bo mam wlasne mieszkanie,ba apartament;)zadowolony?

Gość mamciaaaaaaa
Invicta--kazdy z nas lubi narzekac i marudzic i cos mi sie wydaje,ze nie masz takeij złej rodziny jak Ci sie wydaje.Jestes w takim wieku,ze wzystko co nie po Twojej mysli wydaje Ci sie złe i wrogie.

Gość mamciaaaaaaa
anette_5 ;-) no to pozazdroscic Ci tego apartamentu ;-) wtak młodym wieku,chjyba masz kjakies 28 lat albo ciut mniej.Musisz niezła prace miec aby a tak młodym wieku,bez kredytow tak faknie sobie mieszkac.

Gość mamciaaaaaaa
Invicta --nie mam zamiaru oceniac Cie po wieku.Tylko ja sama miałam 16 lat i moj syn tez miał tez 16 lat i wiem,ze w tym wieku troszke innaczej spogladamy na pewne sprawy.I na pewno az tak źle nie dzieje sie w Twoim domu.

mamciaaa,nie mogę się skarżyć,ale jak inni mówią łeb do biznesu mam i na ludziach też się znam! Dużo pracuję,dużo!