Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anna19810

luteina a ciąża

Polecane posty

Witam, jestem w 3 miesiącu ciąży i lekarka zaleciła mi 3 tygodnie temu Luteinę, dzis trochę się nasłuchałam że nie jest specjalnie polecana przez innych lekarzy,ja sie po niej źle czuje.Jakie Wy macie doświadczenia? nie wiem co mam robić, czy brać dalej czy odstawić....

Gość a z jakiego powodu zaleciła
Ci luteinę?

Ja luteinę brałam na podtrzymanie ciąży,w smaku jest okropna i jeszcze trzeba ją trzymać pod językiem bleee robiłam się po niej senna. Jeśli lekarz Ci przepisał to nie wiem czy powinnaś sama ja odstawić hmm... może zapytaj tutaj położnej http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4275110

ponoć mam za badzo rozszerzoną szyjkę macicy ale to jeszcze nie rozwarcie.Dodam ze pierwsza ciążę miałam zagrożoną przedwczesnym porodem i też brałam w szpitalu m.in. luteinę

Gość a z jakiego powodu zaleciła
uważam, ze jeśli lekarz zalecił, to nie wolno odstawiać leku bez konsultacji z nim zwłaszcza, że w poprzedniej ciąży miałaś już problemy z ciążą

Słuchać lekara. luteiny nie odstawia się wcześniej niż lekarz każe (a ju na pewno nie gwałtownie) bo może się skończyć poronieniem. Dziwi mnie, że przyszłe mamy rozważają takie rzeczy na foru, czemu nie porozmawiasz na ten temat z lekarze jesli masz obawy?Luteina nie zaszkodzi ani Tobie ani dziecku. Gwałtownie odstawiona może nastomiast wywołać krwaienie, skutkiem czego może dojśc do poronienia.

Pojutrze ide na wizytę i porozmawiam z lekarką na ten temat ale chciałam sie już wcześniej coś wiecej dowiedzieć. Nie chce znowu leżeć w szpitalu martwiąc sie o maluszka, już raz to przechodziłam i mam dość