Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wielki niedźwiedź

Człowiek z Wadą wymowy nie ma szans na dziewczynę.

Polecane posty

Gość dziewczyna z wadą wymowy
ale jąkanie NIE JEST wadą wymowy, jest to po prostu kwestia delikatnej psychiki i nie tylko w mojej opinii ale również licznych znajomych, w tym psychologów mam przyjaciółkę-ta to jest dopiero śliczna kobieta , wspaniała wrażliwa lecz gdy coś ją zdenerwuje to się zająknie ale i tak na to nikt nie zwraca uwagi bo jest urocza:) Więc jąkanie to nie wada-zapamiętaj to sobie Niedźwiedziu a najlepiej wbij sobie do głowy;):p...popatrz jak Blueska świetnie funkcjonuje , jak sobie poradziła w sytuacji gdy w klasie śmiano się z niej w głos. Z takim problemem (he h dla mnie to...co tu wiele pisać, chciałabym mieć tylko taką wadę:) boryka się wielu ludzi i z doświadczenia wiem,że są oni bardzo wrażliwymi, delikatnymi osobami co nie umniejsza ich wartości w żaden sposób a wprost przeciwnie-wzbogaca:)

Nie no po prostu nie wierze ze tak myslisz... Nie wierze ze nie mzoesz wziasc sie w gars.. Moj kolega przeszedl porazenie mozgowe lekarki mowia ze cud, ze w ogole zyje. Pozostaloscia po tym jest to ze bardzo ale to bardzo kuleje, chodzenie sprawia mu niesmaowita trudnosc.. Ciagnie noge po chodniku, przerzuca ja dziwnie.. i normalnie funkcjonuje wsrod ludzi ma prace, dziewczyne, zycie towarzyskie.. Nie ma co sie zalamywac, zycie ejst jedno nie mozna go przegrac.

Dziewczyna z wada wymowy ma racje.. I wiesz co? Powiem Ci cos dziwnego..Ze czasami jestem wdzieczna mojej wadzie bo przyciagnela do mnie samych milych ludzi.. Otaczam sie fajnymi osobami a tych gorszych oddalila. Mysle ze tez to wyksztalcilo we mnie ta osobe ktora jestem.. gdyby nie ta wada nie mialabym takiej checi pomocy, wyrozumialosci dobroci w sobie, nauczyla mnie dystansu do siebie czasami sie smieje sama z siebie obracam w zart. Ale boje sie ze przez to kiedys ktos powie mojemu chlopakowi "z kim Ty jestes zobacz ile innych dziewczyn i w pelni normalnych" no i skonczy sie bajka takze wszytsko ma dwie strony medalu ta dobra i ta zla

Gość uyronlismf
Niedźwiedziu glupoty opowiadasz. Ja mam chłopaka, który ma wadę wymowy i jest nieśmiały i absolutnie w niczym mi to nie przeszkadza. Jest najwspanialszym mężczyzną pod słońcem i za nic w świecie nie zamieniłabym go na innego. Kocha się za wnętrze a nie za wymowę. Jak ktoś już wyżej napisał Twoj problem nie polega na tym, że ma wadę wymowy lecz na niskiej samoocenie. Więcej wiary w siebie życze.

Bluesko nie nie rozstaliśmy się z powodu jakiejś wady wymowy,żyliśmy ze sobą wystarczająco długo więc to żaden powód...a nową dziewczynę poznał w niedługim czasie po rozstaniu, przypuszczam że z obawy przed samotnością...tak tak "normalni" czyli Ci całkowicie zdrowi też mają różne lęki.

Gość DobrzeCiradzę
Powiem tak ja rozumiem niedźwiedzia jako faceta bo pewność siebie to jednej z filarów męskości. Oczywiście taka naturalna a nie cwaniactwo. I po prostu ciężko wtedy znaleźć dziewczynę Możesz mieć bogatą duszę, ale liczy się to coś. Niedzwiedź jąkanie może Ci utrudniać komunikacje, ale nie dyskredytuje Cie jako faceta, pamiętaj o tym !

Tak,tylko ze z Michnika kabarety zrobiły sobie skecze na temat jego wady wymowy,ja w szkole miałem trochę więcej szczęścia bo byłem zawsze wysoki i dobrze zbudowany i jak ktoś się wyśmiewał to reagowałem agresją i rzadko się zdarzało żeby ktoś sie odważył ze mnie śmiać,gorzej było z dziewczynami bo na nich nie było sposobu i chyba z stąd ta nieśmiałość,dziewczyna z wada wymowy ma według mnie lepiej bo facet raczej nie zwraca na to uwagi i raczej nie śmieje sie z dziewczyny,mówię chyba bo nie wiem jak jest naprawdę z dziewczynami które się jąkają,wiem tylko tyle że ja nie byłem przez nie tolerowany.

Gość DobrzeCiradzę
Ale o co chodzi z Michnika się naśmiewali a ty sobie nie pozwalałeś, wiec w czym problem ?

dziewczyna z wadą wymowy Aaa czyli nie zostawil Ciebie wprost dla innej tylko byl jakis inny powod np nie dogadywanie sie. A wspomnialas ze byl taki przystojny wiec szybko znalazl. Hmm ale dobrze ze macie kontakt ze soba :) Moze wasze drogi sie jeszcze zejda tzn oczywiscie ejsli to mozliwe bo sytuacji nie znam.. Kurde 7 lat to niezly sentyment pozostaje ja rozumiem :) Coz.. oby nowy sie szybko znalazl. Wiesz kiedys kolega mi powiedzial ze madrzy faceci nawet bardziej zwroca uwage na taka dziewczyne niz na normalna bo wyczuja w niej ta dobroc jak on to stwierdzil, ze taka dziewczyna wedlug nich moze byc lepsza niz ta normalna wiec cos w tym jest :) Mysle ze drobne defekty dodaja ludziom uroku np moj chlopak ma peelno blizn i..uwielbiam te blizny:)

uyronlismf-Tylko ze trzeba najpierw tą dziewczynę poznać i zrobić ten pierwszy krok,jeśli jest naprawde nieśmiały to raczej tego pierwszego kroku nie zrobi,w moim przypadku nawet jak bym sie odważył to zrobił bym siebie idiotę bo kompletnie nie wiedział bym o czym mam gadać,zapomniał bym nawet swojego imienia.

Bluesko to prawda, że przeważnie to nieszczęścia, codzienne problemy budują nasze człowieczeństwo-bez tego nie bylibyśmy tymi kim jesteśmy:) I dzięki może tej wadzie wymowy lub tez jąkaniu jesteśmy w stanie rozpoznać i przyciągnąć do siebie wartościowe osoby. "Ale boje sie ze przez to kiedys ktos powie mojemu chlopakowi "z kim Ty jestes zobacz ile innych dziewczyn i w pelni normalnych" no i skonczy sie bajka takze wszytsko ma dwie strony medalu ta dobra i ta zla" ....no i tu moim zdaniem Bluesko masz zupełnie nieuzasadnione obawy:), jest z Tobą bo kocha Ciebie i nie potrzebne mu podszepty osób trzecich.

Niedzwiedziu Kabarety, skecze.. Ale kabarety to kabarety oni zawsze wad sobbie jaja robia jakie by nie byly..kazda wada wedlug nich to material do zartow wiec to normalne. MI sie kiedys taka reklama nie podobala gdzie reklamowano strone interenetowala i bohaterowie reklamy slowa na W zaczynali np "wwwybitnie, wwwyjatkowy" i glupio mi bylo z kims ogladac taka reklame. Napisales ",w moim przypadku nawet jak bym sie odważył to zrobił bym siebie idiotę bo kompletnie nie wiedział bym o czym mam gadać,zapomniał bym nawet swojego imienia." hmm wiec w czym problem? Jak nie ta to nastepna? no nie mow mi Niedzwiedziu ze wielki niedzwiec przystanie na jednej niedzwiedzicy skoro da mu kopa :P Wada wymowy nie czyni Ciebie niemeskim dla niektorych dziewczyn to nawet bedzie kochane ze taki duzy chlop a ma taka wade ktora ukazuje w nim delikatnosc ;)

Gość uyrmpklj
Zgadzam się z przedmówczynią- te wady nawet dodają uroku :-) Niedźwiedziu przestań się tym zadręczać i nie szukaj wciąż tej dziewczyny a zobaczysz, że w janmniej spodziewanym momencie sama się znajdzie:-). Co do pierwszego wrażenia to owszem jest ważne ale przecież możesz kurcze nadrobić wyglądem sylwetką i cała resztą. Ja mojego chłopaka pierwszy raz usłyszałam przez telefon i tak mnie urzekł jego głos, że zadna wada wymowy mi nie przeszkadzała:-)

Gość klann
Ja się jąkam (niezbyt mocno, ale jednak), a z kobietami problemu nie miałem nigdy.

Dziewczyno z wada wymowy Racja :) Bez pewnych rzeczy nie bylibysmy tymi ludzmi ktorymi jestesmy np Niedzwiedz moglby teraz byc niezlym cwaniaczkiem a nie delikatnym wartosciowym facetem takim jakiego lubimy. A co do mojego chlopaka t czas pokaze ale mysle ze jakby sie bal opinii innych to juz by go przy mnie nie bylo.:)

a wspomniałam o tej urodzie mojego byłego ze względu na Niedźwiedzia gdyż chodziło mi o to że nigdy nie wiemy co nas czeka a przyszłość może przerosnąć wręcz nasze skromne oczekiwania co zaś do przyczyny rozpadu, problem był bardziej złożony ale już nie chcę dziś na noc do tego wracać:) i nie chcę zaśmiecać wątku:p

Jasne,również dobrze mógłbym napisać to samo ale jakoś w to nie wierzę,ja też taki byłem w podstawówce,odważny i nie bałem się dziewczyn ale później zrozumiałem ze raczej jestem na przegranej pozycji,dziękuję wszystkim za pocieszenie,idę spać,dobranoc.

hmm co do pierwszego kroku i nieśmiałości to faktycznie mało mówił na początku bo się wstydził i nie wiedział co itp. ale to ja nadrabiałam:-) My się akurat poznaliśmy w troche innych okolicznościach niż impreza i nie musiał do mnie podchodzić i zagadywać czy coś w tym stylu. Ale uwierz mi, że można znaleźć dziewczynę mając wadę wymowy.

Gość klann
No to Twoim problemem jest wada wymowy czy nieśmiałość? Ja mimo że się jąkam nie jestem nieśmiały. Najgorzej to się załamać i myśleć negatywnie.

dziewczyna z wadą wymowy Wlasnie moj tez jest bardzo przystojny i w moim typie akurat az sie zdziwilam ze zwrocil na mnie uwage malo tego powiedzial ze jestem dokladnie taka dziewczyna jaka sobie wymarzyl :) OK nie wracaj jesli nie chcesz, wazne ze teraz utrzymujecie kontakt :) pewnie jest bardzo dobrym przyjacielem :)

A powiem wam cos... Te osoby ktore sie ze mnie smialy dziwnym trafem przytrafialo im sie cos zlego...Ja teraz jestem szczesliwa. jestem na bardzo dobrych studiach mam fajnego chlopaka u mnie w rodzinie jest ok.. nei wiem to chyba jakas nagroda wiec Niedzwiedziu gdzies tam w glebi duszy wierze ze Ciebie tez spotka cos dobrego :) Ja sie nie dalam, nie daj sie i Ty ;)

Gość klann
Poza tym z jąkania da się wyleczyć, chociaż jest to cholernie trudne ;)

Niedzwiedz uparty jestes.. Nie potrafi do Ciebie dotrzec ze kwestia w tym odrzucic zle myslenie.. Zgodnie z tekstem pewnej piosenki "Lepsze dni? One przyjdą z czasem.. Trzeba ruszyć dupę i pokazać klasę" ;)

Gość BUUUUUUUUUAAAAAHAHAHAHA
Czuje niechec do takich facetow z mankamentem.

klann Oj da :) a jak dlugo to idzie zalezy od zaanagazowania i od perfekcji wykonywania cwiczen, wiem bo ja tez stosowalam bardzo duzo.. Hmm Co do autora to patrzac na jego zaanagazowanie ciezko to widze

Gość BUUUUUUUUUAAAAAHAHAHAHA
Sa nieatrakcyjni, nie sa ciekawi.