Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hogatra

czy mozliwe ze 2,5 latek potrafi obslugiwac myszke komputerowa?

Polecane posty

Gość hogatra

Moja kolezanka ma corke (2 lata i 6 miesiecy), jej corka to oczywiscie chodzaca doskonalosc, ostatnio dowiedzialam sie nawet ze mala potrafi grac w gre komputerowa dla dzieci poslugujac sie myszka tj sama wyceluje w przedmiot, klika w niego i potrafi mysza wrzucic go do pojamnika..na tym mniej wiecej polega gra, czy uwazacie ze to mozliwe zeby 2,5 latek to potrafil?

Gość kasiulkaaa78
mój ma 18 miesięcy i już zalapał oco chodzi,

Gość to raczej nie jest powod
do dumy !

Gość tak możliwe
Mój synek w wieku niecałych 2 lat grał w takie gierki ze stronki minimini, teraz ma ponad trzy i potrafi sobie włączyć bajkę sam (wie w którym katalogu), gra w proste gry a operowanie myszką nie stanowi problemu.

Gość bla na bka
moj gra w nintendo, liczy do 100 i zna literki odpowiadajac na pytanie- mozliwe

Gość ja ma 45 i też umię
obsługiwac myszke, wiem gdzie polizać, gdzie podrapać delikatnie...;-)

Moja córcia ma 3,5 i sama potrafi sobie włączyć laptopa, wybrać odpowiedni plik i włączyć bajkę, aż mnie ostatnio zszokowała bo nigdy jej tego nie uczyłam, a ona koniecznie chciała bajkę i spytała czy moze sama a ja na odczepne powiedziałam, że może :P No i umie grać w takie najprostsze gry dla maluchów, a dodam, ze nie mam myszki tylko tego touchpada czy jak to się tam piszę :P a więc moja droga wszystko jest możliwe jeśli chodzi o dzieci :D np 8,5 miesięczna córeczka mojej sąsiadki, która już sama chodzi

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
a moja ma prawie 4 i nie dopuszczam jej do kompa nie poakzuje gierek po co przyjdzie na to czas juz od malego ma siedziec przy kompie wole z nia porysowac pokleic cos z modeliny wyjsc na spacer itp

Gość 3 po 3
moja miała 2 lata jak się nauczyła posługiwać myszką. Byłam dumna, a co taka mała i już umie. A teraz to bym dużo dała żeby cofnąć czas, tylko męczy mnie o komputer i o gry. Kłóci się ze mną mała zołza. Mam też syna prawie trzy letniego ale nie uczę go, on czasem stanie obok starszej i popatrzy, owszem interesuje go ale nie uczę. Nie ma czym się chwalić słowo, bo potem to tylko problem. Dziecko siedzi tylko przed kompem a jak dochodzi do kontaktów z rówieśnikami to nie za ciekawie.

to ze napisałam że umie to nieznaczy że mu na to pozwalam, jak jest zemną to laptop jest schowany, ale tatuś pozwala na więcej niż mama, no bo przecież my te gorsze, od zabraniania:) bajke potrafi włączyc jak sie skończy:) myszką kasiulkaaa78 pomyłka to ja

Gość uczycie dziecko
obslugi komputera,bo chcecie spokoj w domu czy zeby bylo madrzejsze od innych dzieci???????? Nie za wczesnie? Nie martwicie sie o oczy i zdrowie?

Gość moj 2 latek tez umie grac
w gre myszka ukladac puzzle na kompie itp tylko po co? im mniej tym lepiej takich umiejetnosci, taka samo pol roku temu nauczyl sie wlaczac tv i teraz kroluje nad pilotem :/

Może gdybym nie zobaczyła, to bym nie uwierzyła ale synek mojej koleżanki z pracy na moich oczach włączał wybrane filmiki na Youtube, korzystając z myszki. Miał wtedy właśnie 2,5 roku. Zmieniło to moje poglądy na dziecko i komputer. Dotąd uważałam że lepiej długo trzymać dziecko z dala od komputerów czy telewizji. Teraz sądzę że nie warto ograniczać jego rozwoju bo potencjał dziecka jest niesamowity.

Gość dyud6bw5y
tak, to jest mozliwe moi 3 letni synkowi grają niekiedy na ciufcia pl w takie gry dla maluchów, włączają kompa, wybierają moje konto bez hasła, włączaja operę (mówia że trzeba kliknąc 2xna "O") i na stronie szybkiego wybierania wybieraja zapisana tam strone ciufci oczywiście gra dla jednego to pół godziny co 2-3 dzień ( włączam budzik na komórce i oni wiedzą ze po tym czasie muszą odejśc od kompa) sami wiedzą w którym wagonie i na jakiej postaci jakie gry itp, itd i bynajmniej nie sciemniam - nikt mnie tu niezna wiec nie widzę powodu do przechwałek, zresztą komp wcale nie jest taki idealny dla dzieci, ale troszke niegdy nie zaszkodzi - bedą przynajmniej "na czasie" w przedszkolu haha

Gość pewnie i możliwe
moja 2 i pół latka nie potrafi. Wogóle nie ma dostępu do komputera. Na naukę korzystania z komputera przyjdzie jeszcze czas. Mam w rodzinie 10 latka uzależnionego od gier komputerowych. To jest tragedia i rodzice nie mogą sobie z tym poradzić. Psychologowie też mają sprzeczne pomysły co zrobić. Dlatego ja mojego dziecka nie dopuszczam.

Gość ajakuku
Wiele z tych 2,5 latkow swietnie sobie radzi z kompem, za to tylka samodzielnie sobie podetrzec nie umie...

mójma 4 lata ponad, do tej pory trzymałam go z dala od kompa, ale dłużej się nie dało (starsza siostra) otworzyłam mu painta, zeby sobie pomalował, a on w ciągu 10 minut nauczył sie sam, malować, wycierać, kopiować, wycinać, wklejać :D