Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mam 22 lata....

Brak miesiączki

Polecane posty

Gość ja mam 22 lata....

Nie mam już siły... Leczę się już od 6 lat na zanik miesiączki, nie mam okresu bez wywoływania tabletkami, ciągłe biegania od lekarza do lekarza i żaden nie potrafi postawić diagnozy! Wszyscy rozkładają ręce. Robiłam już wszystkie możliwe badania. Wykluczyli: problemy z tarczycą, torbiele, zespół policystycznych jajników. Krew w normie, hormony także. Co może być jeszcze przyczyną?

Gość sprawdź przysadkę
ona steruje hormonami płciowymi tak mi się przynajmniej wydaje a może pomyliło mi się z "podwzgórzem" musi być jakaś przyczyna tych zaburzeń hormonalnych nie jesteś przypadkiem za szczupła ? tkanka tłuszczowa jest potrzeba do magazynowania i wytwarzania estrogenu nie odchudzasz się ciągle ? masz prawidłową wagę ?

Gość mam 22 lata.....
nie odchudzam się, wagę mam w normie (58 kg/168 cm). Jestem wegetarianką ale myślę, że to nie ma nic do rzeczy

Gość spróbuj
przetrzeć szlaki nerwowe u bioenergoterapeuty. Znam dwa przypadki gdzie to pomogło w zajściu w ciążę. Ale tobie chodzi o same miesiączki, czy o ciążę?

Gość cd. ...
oczyść organizm z toksyn terapią Gersona. Link do filmu edukacyjnego znajdziesz w internecie pod tym hasłem/

Gość cd...
cyt. Jestem wegetarianką ale myślę, że to nie ma nic do rzeczy ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Własnie, że ma, ponieważ w mięsie/tłuszczach zwierzęcych są pewne niezbędne hormony.

Gość cyt. z internetu
Wiele składników diety może korzystnie wpływać na naszą aktywność seksualną. ... hormonów płciowych - estrogenów, produkowanych w tkance tłuszczowej ... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5002348.html - Podobne

Gość oświecenie
brak miesiączki jest chorobą, którą trzeba leczyć. Miesiączka jest znakiem, że jajnik wydalił do macicy jajo, które niezapłodnione nie mogło się wszczepić w błonę śluzową macicy, i taka błona macicy, w której nie zagnieździła się ciąża, z rególy po 28. dniach złuszcza się i jest wydalana na zewnątrz wraz z krwią, co nazywa się potocznie miesiączką, menstruacją lub okresem. Brak miesiączki równoznaczny jest tym, że nie może być ciąży.

Gość ja mam 22 lata....
ale chodzi o to, że mam miesiączkę ale nie samoistnie- wyłącznie po tabletkach...

Gość do ja mam 22
czyli coś takiego trzeba leczyć, zresztą skonsultuj to z ginekologiem, a może spróbuj zajść w ciążę i jeśli się uda, to miesiączka może się unormować. Raczej wątpię w to, że zajdziesz w ciążę, ale próbuj, powodzenia.{kwiatek]👄

"Własnie, że ma, ponieważ w mięsie/tłuszczach zwierzęcych są pewne niezbędne hormony." A zwłaszcze są te zbyteczne hormony z innymi truciznami:P.Może to po prostu przypadek w stylu jak typka co nie spał:D?

Gość misslady87
Ja mam ten sam problem, tez mam 22 lata. zaczelo sie po skonczeniu brania tabletek antykoncepcyjnych. Ja mam okres roznie raz ze spoznieniem 3 tygodnie, raz z 3 miesiecznym, raz mam plamienie. Wszystko wskazuje na niedomoge cialka zoltego. Wszystkie hormony mam w normie, oprocz progesteronu :/ musze brac luteine od 16 do 26 dnia cyklu. Lekarz powiedzial mi, ze to jest bardzo czesta przypadlosc kobiet teraz. Ogolnie mi np jak podaja clo od 3 do 5 dnia cyklu to normalnie mam jajeczkowanie i pozniej jak w zegarku 28 dnia okres. Progesteron tez jest niezbedny do owulacji. Takze moze sproboj z clo, zobacz czy jajeczkujesz wogole po pobudzeniu jajnikow. U mnie tez wykluczyli zespol policystycznych itp. Lekarz tez mi radzil zajsc w ciaze, ale dla mnie to jeszcze za wczesnie. Polecam we Wroclawiu dr Eliasa!!!

Gość ja mam 22 lata....
No Wrocław to dla mnie drugi koniec Polski... Jestem z Rzeszowa. Ciąża raczej odpada, jeden ginekolog też mi tak radził, ale jestem na 3 roku studiów i przynajmniej na razie nie planuję mieć dziecka. misslady87, też biorę luteinę, z tym że od 23 do 25 dnia cyklu. A tak w ogóle to przez te lata brałam: Luteinę, Agufem, GestoMikron, Diane35, Sindi35. Najdłuższe oczekiwanie na miesiączkę to 6 miesięcy (potem wzięłam Luteinę i co?? Po dwóch dniach okres!!!)

Gość edzia95
hej dziewczyny mam pewnien problem - miesiaczka spoznia sie nie wiem czy to ciaza(test negatywny) czy torbiel jajnika (mialam juz dwa miesiace temu) ?? pomocy