Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dottttii.

Co myslicie to takim łózeczku. ma ktos z was, jak się sprawdza?

Polecane posty

Gość mamaLizki
mi się nie podoba. Mało eleganckie jak do mojego mieszkania ale to tylko moja opinia bo pytałas. Dodatkowo uważam ze lepsze są ze szczebelkami bo maja lepszy przeplyw powietrza i latwiej kurz się wyciera z nich.

wydaje mi sie ze te tradycyjne drewniane sa ładniejsze i lepsze łatwo czyscic a to takie przedpobrzone

Gość Te tradycyjne są ładne owszem
ale nie te które są sprzedawane na polskim rynku, bo wyglądają jak za czasów wczesnego socjalizmu. :P Łoj sosno, sosenko! Łoj! :) A tak serio to są paskudne... :o Przynajmniej zdecydowana większość. Takie jakimi zachwycają się Polacy nie są produkowane na świecie od 40 lat. Brzydkie, starodawne i nudne...

Gość Taka ja____
Młoda, kup Graco Contour Electra Deluxe (jak na zdjęciu wyżej), nawet używane w stanie bdb, a potem odsprzedasz komuś więc wiele nie stracisz. Ja takie miałam i było ok. Niech cię tylko ręka Boża strzeże przed kładzeniem grubego materaca od łóżek drewnianych na zawieszenie w tym plastikowym, bo ono ma limit wytrzymałości wagowej, więc łatwo o nieszczęście - a piszę o tym, bo naczytałam się już o tych wszystkich przekombinowaniach zadowolonych mamusiek, którym się wydaje że wpadły na genialny pomysł, a w rzeczywistości narażają dziecko na upadek spowodowany zarwaniem się tego całego zawieszenia. Materacyk, owszem wygląda na cienki i delikatny, ale uwierz że jest wystarczający i dziecko, które go użytkuje ma zdrowiuteńki kręgosłup. Przewijak z pasami bezpieczeństwa też fajny. Przybornik na pieluchy i kosmetyki super poręczny. Miejsce na chusteczki nawilżone troszkę małe i płytkie, więc na początku kupowałam maleńkie paczki z Mothercare, ale później się wycwaniłam i rozdzierałam i dzieliłam normalne duże na mniejsze porcje albo korzystałam z osobnego dużego plastikowego pudełka na chustki (najtańsze kupisz w Rossmanie - to tak przy okazji). :)

Gość Taka ja____
A i kto powiedział, że Graco kosztuje 2 tysiące? Bzdura. Kosztuje niecałe 500 złotych, czyli raptem 200,- więcej niż ten cały Arti. Polskie podróbki to zazwyczaj buble. Graco wymyśliło to łóżeczko jako pierwsze, a polskie firmy pozrzynały wzór ...i to jeszcze byle jak. :o

Gość Taka ja____
Używane kosztują jeszcze mniej (około 400,-).

ja jestem zadowolona z łóżeczka turystycznego. młody strasznie się wierci. w drewniany byłby cały poobijany. u nas sie sprawdziło

Taka mi się pierwsza znalazła dlatego napisałam ... :) Są tańsze, więc ok :) super :) A chyba już wiem dlaczego taka cena tego co mnie znalazła "• Przenośna lampka nocna wraz z pozytywką imitującą dźwięki przyrody, 5 melodyjek oraz wyłącznikiem czasowym • Delikatnie wibrujący materac w łóżeczku" więc nie ma się chyba co dziwić :D tyle, że chyba nikomu tu taki bajer raczej nie jest potrzeebny :D 🖐️

Gość ale turystyczne łóżeczko to na
nazwa wskazuje ze czasami dzieciak powinien w takim spa :( wiem ze masz mały pokój ale może poszukaj i pooglądaj w sklepach te normalne może coś ci się spodoba i wpasuje do pokoju :)

Gość jakby nie bylo
to jest lozeczko turystyczne(travel cot), czyli na wypady i dorazne spanie. A co do materacy to mozna kupic specjalne materacyki wlasnie do turystycznych lozeczek-travel cot mattresses (nie ciezkie i grube), dzieki czemu adaptuje sie je na potrzeby codziennego uzytkowania a nie tylko na czas podrozy czy noclegu u dziadkow. Ja myslalam nad kupnem tego Contour Electra,ale jednak postawilam na drewniane bo dluzej mozna miec dziecko wyzej a w graco jest okreslona waga dziecka do wkladki noworodkowej i kojec rowniez kupilismy drewniany z regulowana wysokoscia. I to byla dobra decyzja bo maly dlugo nie siadal a ja nie bede 10 kg kloca podnosic z takiego niskiego podloza :D

Ja miałam dwa rodzaje - najpierw mniejsze - Dzieci szybko wyrosły więc nie polecam, następnie większe i te były super. Jedynie trzeba dokupić normalne materace łóżeczkowe (chodzi o to by się kręgosłupik nie wykrzywił) Tu masz super łóżeczko - dwie wysokości umieszczania dna - świetna spawa pzy maleńkim Dzieciu. Ja miałam tej firmy i mi się spawdziły bezbłędnie, do tego jak wyjeżdżałam miałam sprawę łóżeczkową z głowy. http://allegro.pl/item807361366_mamtu_kojec_luna_2xdno_przewijak_moskitiera_gratis.html Naprawdę niedrogie i fajne łóżeczka. Ja miałam dwa obydwa teraz służą młodszym Maluszkom:) Także wytrzymałe też są:)

To jest dobre dla troche starszych dzieciakow, ktore juz przynajmniej siedza i ma ta wade, ze nie ma szczebelkow ktore pomagaja dziecku, kiedy chce wstac. To jest tzw. lozeczko turystyczne, latwe w transporcie ale nic poza tym, nie nadaje sie dla malucha ktory lezy, chyba ze masz naprawde zdrowy kregoslup i chcesz sie ciagle do maluszka schylac prawie do podlogi. Tradycyjne lozeczka sa bardziej przyjazne dzieciom i ich rozwojowi, jesli chcesz zeby bylo ladniejsze to przeciez mozna kupic piekna posciel i ochraniacze na boki, zeby sie maluch nie poobijal dopoki nie utrzymuje dobrze balansu. Nie ma co kierowac sie tylko bajerami, warto pomyslec co jest najlepsze dla dziecka. Zreszta i tak potem dzieciaki laduja w naszych lozkach, bo to wygodniejsze i one spia lepiej a przy mamie.

Gość też przyszła -już obecna mama
ALICJO Mylisz się i to baaaaardzo. Łóżeczka te mają system dwóch położeń dna - jedno jest ustuowane wyżej, tak że nie musisz się schylać do dziecka, drugie niżej, dla starszego. W kwestii szczebelków, wstawania itd. Ja wychowałam w tych łóżeczkach dwoje Dzieci, jakoś wstawały bez problemu. W łóżeczkach Dzieci spały od czasu gdy wzięłam Je do domu aż do ukończenia 2 latek. I na jakiej niby podstawie twierdzisz, że łóżeczko tradycyjne jest najlepsze dla Dziecka? Ja mam Dzieci wcześniaki, łóżeczka konsultowałam z lekarzami ze szpitala w którym Dzieci się rodziły, ŻADEN przeciwwskazań nie widział...........chyba za bardzo nie masz pojęcia o czym piszesz Kobieto.

mój też wcześniak:) spał w łózeczku od urodzenia. kilka miesięcy mieliśmy podczepiony drugi poziom więc nie musiałąm sie schylać. materac do takiego łóżeczka można dokupić. młody bez problemu w łóżeczku nauczył się wstawac. ja jestem bardzo zadowolona bo jak już pisałam moje dziecko strasznie kreci się w nocy. dzieki temu ze w łóżeczku jest siatka mały się nie obija. kiedy uczył sie wstawać i zdarzało mu się przewrócić upadek także kończył się bezboleśnie. uważam ze jeśli komuś podoba się takie łóżeczko to nie ma zadnych przeciwskazań do jego używania