Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośka222222

III stopień czystości pochwy - czy to coś niepokojacego?

Polecane posty

Gość gośka222222

Jestem w 3 trymestrze ciązy. Kilka dni temu miałam badanie na czystość pochwy. Dzowniłam do ginekologa i powiedział tylko tyle że wyszedł III stopień, nie ma jakiegoś większego zapalenia czy infekcji ale nie mam prawie wcale tych "dobrych" bakterii czy tam pałeczek i że w recepcji zostawił mi recepte i że musi kończyć. Czy ktoś się orientuje co oznacza taki wynik? Trochę się denerwuje...

Gość sdfghj
masz stan zapalny. Wyleczysz i wszytsko będzie dobrze

Gość położna_położna
oznacza liczne bakterie lub drożdżaki w pochwie, prawie brak dobrych bakterii- konieczne leczenie o ostry stan zapalny pochwy może przejść na dziecko i wywołac wcześniejszy poród

Gość gośka222222
położna on powiedział że nie mam żadnego poważniejszego stanu zapalnego czy infekcji, więc trochę nie rozumiem twojego postu - "ostry stan zapalny może przyjść na dziecko"??

Gość ku przestrodze
całą ciążę miałam 3 stopień,urodziłam synka pokrytego czerwonymi plamkami,ze względu na stan zapalny w czasie ciąży doszło do zakażenia wewnątrzmacicznego i zamiast jak każda mama mieć dzidziulka przy sobie zapieprzałam na neonatologię i tam na krzesełku patrzyłam na niego,ryczałam i karmiłam.zmień dziewczyno lekarza i wylecz zapalenie chyba,że chcesz powtórzyć moją gehennę

Gość a ja się na tym znam
Do ku przestrodze Jakim cudem z powodu infekcji mogło dojść do zakażenia wewnątrzmacicznego??????? Musiałoby dojść do pęknięcia pęcherza płodowego, żeby bakterie czy grzyby mogły się dostać gdziekolwiek:o A żeby to się stało musiałabyś mieć bardzo poważną, nieleczoną infekcje. Skoro z kolei nie leczyłaś infekcji widząc że całą ciąże masz 3 stopień to wybacz ale chyba jesteś jakaś idiotką????? Infekcja czy grzybica pochwy nie ma w ciąży żadnego bezpośredniego wpływu na płód. Nieleczona może doprowadzić do przedwczesnego porodu, ale zazwyczaj wykrywana jest na tyle wcześnie, że do tego nie dochodzi. Do autorki Nie ma się co martwić. Dużo kobiet ma 3 stopień przy badaniu biocenozy. Idź po receptę i wylecz się i będzie po wszytskim! Powodzenia

Gość położna_położna
do a ja się na tym znam słabo się znasz... błony płodowe nie muszą być peknięte żeby doszło do infekcji wewnątrzmacicznej. Jakby to było takie niegroźne to po co leczyć?

Gość a ja się na tym znam
Oczywiście że to jest groźne! Ja tylko piszę że tamta co wyżej pisała musi być idiotką skoro piszę że całą ciąże miała 3 stopień, a najwyraźniej nic z tym nie robiła skoro doszło do tak poważnych komplikacji. Autorka z kolei wyraźnie napisała że lekarz dał jej receptę na leki, więc nie widzę związku między sytuacją opisaną w temacie a tym co napisała "ku przestrodze" gdzie miała poważne zapalenie a nie robiła z tym nic.

Gość położna_położna
zapraszam na jakikolwiek oddział intensywnej terapii noworodka- połowa dzieci pochodzi z ciąż powikłanych infekcją wstępującą z dróg rodnych w ogromnej większości leczoną. Nie oceniaj więc, że dziewczyna miała w nosie i nic nie robiła, założę się , że i owszem, leczyła ,tyle ,że w ciąży pochwa jest idealnym miejscem do rozwoju infekcji, nawet pomimo leczenia