Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja ja ja ja

Po raz kolejny - TEST CIĄŻOWY prosze wejdz i powiedz mi....

Polecane posty

Gość a ja ja ja ja

Czy taka bledziutenka kreseczka oznacza ciąże? Jest na prawde strasznie blada i nie wyrazna ale jadnak troszke widoczna... i juz nie wiem sama. Powiedzcie Ptrosze

Gość a skąd mam wiedzieć
może być baaardzo wczesna ciąża, odczekaj 3 dni i zrób nowy test testy są różnej czułości, jaki robiłaś ? odczekaj jeszcze ze 3 dni i zrób kolejny test, poproś w aptece o taki wczesnego wykrywania a jak już nie możesz wytrzymać w niepewności to idź do laboratorium i zrób test na poziom beta hcg może to być ciąża a może nie, my nie wróżki

Gość a ja ja ja ja
Tydzień temu byłam u lekarza powiedział, że na 90% jestem w ciąży dał duphaston... Przed wizyta robiłam test i nie wyszedł... po wizycie robiłam bete i tez nie wyszła :O Lekarz powiedział, że to wczesna ciąza... Okres miałam 17 października cykle mam co 24 dni... już powinnam dostać znowu ale nie ma, więc zrobiłam w sobote już test wyszedł taki sam jak dziś... nie wiem juz co mam myśleć. Lekarz kazał przyjsc za dwa tygodnie, więc jeszcze mam tydzien w nerwach dlatego napisałam tu... może ktoś tak miał...

Gość sorry ale co to za lekarz
który w 18 dc powiedział ci, że jesteś w ciąży??? to chyba jakiś KONOWAŁ:O

Gość agunia 86
skoro lekarz stwierdzil ciąże to tak musi prawdopodobnie byc test nie wyszedl bo za wszesnio

Gość a skąd mam wiedzieć
wiele osób tak miało, że była jasna kreska i była ciąża nic się nie da przyspieszyć, musisz czekać, możesz powtórzyć betę, powinno już coś być

Gość ludzie nie ma cudów
i żaden lekarz w 18dc nie stwierdzi ciąży:O

Gość a ja ja ja ja
Ale cykle mam co 24 dni więc może jednak coś widział... Kurczę... jest to mój lekarz od 6 lat i dzięki Niemu mogę w ogóle mieć drugie dziecko ale sama nie wiem co mam myśleć... On powiedział, że na 90% tak a wszystko inne mówi nie... chociaż stałam się strasznie nerwowa, piersi są wrażliwe, i boli mnie podbrzusze....

Gość a ja ja ja ja
A z drugiej strony co kłamałby mnie, że jestem w ciąży ?? :O :( :(

Gość agunia 86
moge sie mylic ale dzieczyny maja racje za wczesnie lekaz nie jest w stanie tak wczesnie stwierdzic ciąży, poczekaj kilka dni zrob jeszcze jeden test i wtedy bedziesz spokojna

Gość ja ci tylko napiszę
że duphaston i luteina powodują że test ciążowy może wyjść pozytywnie mimo, ze tak naprawdę ciąży brak

Gość agunai 86
moja rada zmien lekarza

Gość nie wypisuj bzdur
:O duphaston ani luteina nie fałszują wyniku testu:O

Gość do nie wypisuj bzdur
kup sobie test ciążowy i przeczytaj ulotkę bo ja jestem właśnie na etapie starań o dziecko i wczoraj ulotkę czytałam. Alkohol i inne preparaty nie wpływają ale duphaston i luteina mogą wpłynąć na wynik testu ciążowego. Tak miałam na ulotce.

Gość a ja ja ja ja
I już teraz sama nie wiem :( :( :( czy test mógł wyjść "pozytywnie" przez duphaston.. ? Moja szwagierka też miała blada kreske ale jednak bardziej wyrazistą niż ja. Dzis porównywałam bo ona zostawiła swój test na "pamiątkę" Tak bym chciała to dziecko, mój mąż tak samo już się cieszył i synek też :(

Gość a ja ja ja jaA
test miałam "pink test" na którym niby pisało, że wykrywa ciąże już 6 dni po zapłodnieni...

Gość weź inny test
6 dni po zaplodnie to zarodek może nawet w macicy jeszcze nie jest testy wychodzą po 6 dniach od zagnieżdzenia, czyli najlepiej zrobić dwa a nawet trzy tygodnie po zapłodnieniu, wczesniej beta będzie miala za małe stężenie w moczu ja bym na twoim miejscu zrobiła betę, ale tak z tydzień po terminie okresu, wcześniej nie ma sensu... a jaką masz temperaturę ciała ? i masz już biały, mleczny śluz ?

Gość a ja ja ja jaA
Śluz mam no taki trochę biały ale nie bardzo... temperatura powyżej 37 i czytałam gdzieś, że mierzy się w pochwie... więc mierze i mam 37,5

Gość agunia 86
do polprzedniczki okres powinnam miec wczoraj wspolzylam wg mnie w dni plodne gdyz staramy sie o dziecko. ale gdzies przeczytalam zw wydzielina powinna byc slizka i ciagnaca jak w dni plodne a ty piszesz ze mleczna i gesta taka wlasnie mam i teraz nie wiem co myslec nastawiac sie psychicznie ze moze sie udalo czy moze nie brac tego do siebie

Gość agunia 86
temperatura 37.2

Gość agunai 86
tego nie bierz do siebie moze za wczenie i stad tablada kreska

ten link nie musi dotyczyc ciazowego i raczej na pewno go nie dotyczy - a owulacyjnegoblada rozowa kreska oznacza ciazepod warunkiem ze jest ROZOWA a nie cien kreski widoczny dzieki wyobrazni ;)

Gość a ja ja ja jaA
Ten link dotyczy ciążowego na pewno bo z takiej strony go mam... Kres jest i nie wymyślona... i moj syn i szwagierka też widzieli, to nie moja wyobraznia tylko, że bardzo blada ta kreska jest

ja mialam bardzo blada kreske a dzis lezy kolo mnie moja corcia, bedzie dobrze, pozdrawiam

a ja ja ja jaA to znaczy z jakiej strony? podaj docelową stronę bojasna rózowa kreska BEZWZGLĘDNIE oznacza ciąze i znajdziesz to w KAŻDEJ ulotce

Gość weź inny test
biały, mleczny śluz może wskazywać na zapłodnienie, ale biały ma być, jak mleko, no taki jak przy grzybicy... :) a temp. to obojętnie gdzie mierzyć, jak zapłodnienie to będzie podwyższona niezależnie od pory dnia, nawet rano, zaraz po obudzeniu, kilka razy dziennie zmierz i porównaj

temperatura ma związek z cyklem mierzona zgodnie z zasadami (tylko: zaraz po przebudzeniu, jeszcze przed wstaniem, po min. 3 godzinach snu, tylko przy styku z błonami, jednym termometrem i codziennie), bo nie jest istotne ile temp wynosi (podwyższona jest ZAWSZE po owulacji) ale istotne jest jak długo utrzuymują się na wyższym poziomie; ciąze podejrzewa się, gdy ilość wyższych przekracza 18 dniuopieranie się an wysokości temperatury jest bezsensowne; ja przed owu w cyklu ciążowym miałam 36-36,2 i po owulacji 36,4 - 36,6; ciąża oczywiście była

podsumowując: liczy się to czy są wyższe i jak długo a nie ile wynosi pojedyńcza temperatura