Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbinaina

Ile musi upłynąć czasu od starań stosunku by można oceniać śluz?

Polecane posty

Gość balbinaina

ktoś wie?

Gość jaki śluz
śluz ci mówi kiedy masz dni płodne a kiedy nie płodne. Nie ma nic wspólnego z czasem po stosunku.

Gość gryczka
Owszem, ma, ponieważ sperma zmienia wygląd śluzu. Czytałam kiedyś książeczkę o metodzie obserwacji śluzu i właśnie tam pisali, że w okresie nauki obserwacji śluzu nie należy współżyć bez zabezpieczenia, bo to zmienia obraz... Niestety nie wiem, ile czasu musi upłynąć, by śluz wrócił do normy. Zapewne znajdą się tu osoby, które lepiej się na tym znają.

24 godziny w przypadku wieczornego współżycia i nie mniej jak 12 godzin w przypadku współżycia rannego (by nasienie wypłynęło w całości do 12 godzin przy aktywności).

Gość balbinaina
Dzięki ngLka:)

;]i tak musisz obserwować, ja czasem nie oceniam do 48h jesli nie mam pewnosci bo bywa, ze mam zafalszowany obraz sluzu w drugim dniu po wieczornym wspolzyciu... chyba, ze odczuwam lepkosc ii suchosc to wtedy mam pewnos, ze obraz nie jest zaburzony

Gość balbinaina
No właśnie jestem praiwe 48h "po" i jakoś nie mogę dojść czy to już sam śluz zwłaszcza, że to 13 dc;) No nic, obserwuję dalej;) Jest jakaś szansz, że jeśli jutro nie będzie owulacji, a dopiero pojutrze, to jednak załapie, czy już niewielkie? Celowałam w dziewczynkę;)