Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakladaaa

czy usunelybyscie dziecko z zespolem downa?

Polecane posty

Gość hakladaaa

czy usunelybyscie dziecko z zespolem downa?gdybyscie sie dowiedziala ze wasze dziecko bedzie miala ta chorobe czy dokonalybyscie aborci?

Gość Scooout Finch
Tak

Gość baby loom
nawet bym sie nie zastanawiala usunelbym

Gość kawa na lawe.......
tak ja tez bym usunela

Gość 345
ja naprawdę jestem wielką przeciwniczką aborcji ale w takim wypadku bym usunęła

Gość bialy ponton
nie popieram aborcji ale dziecko z downem bym usunela

Gość xxxxxx ......
ciezko wychowywac takie dziecko tez bym dokonala aborcji

Gość w zależności od
mojej sytuacji finansowej, rodzinnej itp. rozważyłabym urodzenie. Dzieci z zespołem Downa są wspaniałymi ciepłymi ludźmi, ale wszystko zależałoby od mojej aktualnej sytuacji.

Gość kra kra kra....
wy morderczynie dziecko z downem tez czlowiek

Nie usunęłabym bo nie mogłabym żyć ze świadomością, że zamordowałam małego człowieczka.Świat schodzi na psy a młodych ludzi tylko znieczulica panuje.

Gość krasulkaaa
wlasnie czy w polsce mozna legalnie usunac plod z zespolem downa?

Gość drrrrrrrrrrr
można

Gość jadzwinka
ja bym tez usunela takie dziecko

Gość tak. tak usunęłabym

Gość wz cholerne
egoistki.Co taki maly czlowiek winny nawet jak ma downa urodzic oddac do adopcji lub okna zycia

Gość a kto tu chce zabijać
mówimy tylko o spędzaniu płodu a nie zabijaniu maleńkich dzieci. Egoizmem jest urodzenie chorego dziecka, kiedy nie ma się warunków lub wie się że nie podoła się temu (trudnemu) zadaniu.

jałowa ta dyskusja.....tak na serio to żadna z nas nie wie co by zrobiła dopóki nie znajdzie sie w takiej sytuacji (czego wam nie życzę) wtedy dopiero możemy się dowiedzieć jak zrobimy, nie ma co mówić na zapas, bo wiele się może jeszcze zmienić, nasze podejście również......no i od wielu wielu rzeczy to zależy, jak wszystko w życiu

to jest tak trudne pytanie ze nie umiem na nie odpowiedziec. to jest bardzo duzy trud by wychowac takie dziecko, ta opieke trzeba komus przekazac na pozniej - rodzenstwo najczesciej. jednoczesnie te dzieci sa kochane, chca by je kochac i to okazywac. mam w rodzinie dziewczynke z zespolem downa i jest ona przekochana ale tez i daje swoim rodzicom niezle popalic. nie jestem przeciwniczka aborcji ale sama bym nie usunela ale w takim wypadku musialabym sie bardzo zastanowic i nie jestem pewna co bym zrobila chociaz wydaje mi sie ze nie bylabym jednak w stanie usunac. mam nadzieje ze nigdy nie bedzie mi dane podejmowac takiej decyzji

Gość acmp
kurcze ciezkie pytanie nie wiem nie wiem

Gość nie urodziłąbym takiego
dziecka

Gość ana_fora
Ciężka sprawa, co innego, gdy "usuwa się" martwy płód, a zupełnie co innego, gdy dziecko jest żywe i w łonie matki ma już kilkanascie tygodni...to rzeczywiście decyzje, która może rzutować na całe życie kobiety, bo to wzięcie na siebie olbrzymiej odpowiedzialności...nie jestem religijna, ale coś mną wstrząsa, gdy myślę o zabiciu dziecka. Do tego trzeba wiedzieć, że w polskim szpitalu nie można tego zrobić od ręki. Trzeba mieć 100 papierów na popkładkę, lekarze się biją robić legalnie cokolwiek przeciw prawu. Badania trwają wiele tygodni, a dziecko rośnie, kopie i kobieta musi je urodzić potem - martwe, żeby "było legalnie", czy to dopuszczalne?

Gość straszny wybór
ale tak usunęłabym.Co takie dziecko miałoby z życia?Nic.

Gość eweellka226m
hg

Gość gość
byłam raz nad morzem z niepełnosprawnymi ludźmi. troje było z zespołem downa. nie raz mi łezka się w oku zakręciła. oni byli tak szczęśliwi! taka radość od nich biła. a wyjazd ten nauczył mnie pokory. mówię Wam-super przeżycie

Gość gość
kuzynce mojego męża lekarze na badaniach prenatalnych zakomunikowali, że urodzi dziecko z downem, miała wielki dylemat co zrobić ale urodziła .... zdrową dziewczynkę. Nie zawsze to co lekarze powiedzą okazuje się prawdą, tak samo na odwrót, wszystko może wyglądać dobrze a na świat przyjdzie chore dziecko.

Gość innnaaa
ja bym byla bogata to nie ususnelabym, bo mialabym warunki....niestety teraz walcze o przezycie i na dzien dziejszy mowie, ze bym usunela.... te co pisza o adobcji i oknie zycia chyba nie znaja realii, chore dziecko jest skazane na wegetacje w jakim zas...nym domu dziecka...