Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówkass

mało ruchliwy płód

Polecane posty

Gość ciężarówkass

miałam niedawno usg i mój maluch podczas tych kilku minut w ogóle się nie ruszał, serducho mu biło ale tak poza tym żadnych oznak życia, lekarka skomentowała tylko że bardzo spokojny dzidzius jest, boję się że coś z nim nie tak to dopiero 3 miesiąc czy któraś z was też tak miała? co to moze oznaczac...

Gość bellusia
nic się nie martw, może mieć po prostu taki temperament, to jest bardzo indywidualna sprawa, moja dzidzia akurat szalała często, a koleżanki rzadko i co ? obie zdrowe, moja 2 miesięczna wywija rączkami, nogami, głową, czym się da, a jej spokojniutka, sama poleży popatrzy na jedną rzecz nie ma powodu do obaw poza tym, przy wczesnej ciąży ruchy są mało odczuwalne, bo dzidziuś ma jeszcze dużo miejsca, potem nie raz Cię żebra zabolą...

Gość ciężarówkass
dzięki, trochę mnie uspokojiłaś, jeżeli to znaczy że maluch będzie spokojny to chyba powinnam się cieszyc:)

Gość bellusia
poza tym 3 miesiac to bardzo wcześnie, żeby twierdzić, że dzidziuś mało się rusza, może po prostu spał, no chyba, że miałaś usg przez pól dnia, podczas kórego spał cały czas... żartuję, dziwna ta lekarka

Gość hej hej autorko
mój synek był bardzo spokojny w brzuchu,dużo spał. i tak aż do ok. 1,5 roku był spokojny, chętnie się bawił siedząc... teraz ma 2,5 roku i od dawna non stop lata po całym domu, skacze wspina się... będzie dobrze, nie martw się :):) aż będziesz miała dość tej nadmiernej ruchliwości!! ;) 🌻

a to nie za wcześnie jak na 3msc-e? :) przecież płód Ci tańczyć nie będzie ;) dopiero chyba tak 5msc można mówić o jakiś ruchach dziecka...bynajmniej ja tak w ciąży miałam, a jak byłam w 7-8msc to mała mi tak skakała w brzuchu że lekarka się śmiała bo nie mogła KTG zrobić bo serce nie był słychać tylko szum od poruszania :)

Gość Helankaaa
Mój mały od początku czucia ruchow do końca ruszał się NIEZNACZNIE. Na usg to samo :) jestem zdrowy, grzeczny i nie jakiś nerwowy, sale rogi też pokazuje, a ma roczek :) Natomiast córka szalała i podczas usg i ogólnie cały czas. Jest nerwusem niemożliwym. Temperament sztraszny !! Coś w tym jest :)