Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak nie pójdę

Trzeba jutro iść do szkoły???

Polecane posty

Gość wagarowiczka xxx
mój problem polega na tym, że ja sie stresuje tym czytaniem, nie moge złapac tchu itd. :O ten ciągły lęk doprowadza mnie do jakiegoś wykończenia. już nawet tej matematyki się az tak nie boje. o, z fizy też nic nie kumam. z chemii też :O

wagarowiczka xxx matko!! mam to samo!! nie wierze !! moje przyjaciółki sie ze mnie śmieją ze jestem psychiczna, bo nie moge normalnie przeczytac tekstu źródłowego, bo drży mi głos i nie moge złapać tchu:O ostatnio nie byłam na historii dwa razy bo był moj numer w dzienniku i bałam sie,że bede musiala czytac:O:O

Gość i tak nie pójdę
a może jakieś techniki oddechowe...? no nie wiem...? Może logopeda tym powinien się zająć? Albo gdybyś mogła pogadać z nauczycielką i wytłumaczyć jaka jest sytuacja (o ile masz jakąś normalną babkę).... A mój stary pryk jest znowu chudy, ale też przygłuchy :D i bardzo niesprawiedliwy ... ech.. powinni go wywieźć z tej szkoły na taczkach.... ale jest wicedyrektorem niby :o

Gość wagarowiczka xxx
no to łączmy się w bólu i cierpieniu 😭 zastanawiam się z czego to wynika? ostatnio często analizowałam moje życie, szkolne i poza i nie wiem.. musi byc jakaś przyczyna. wszelkie wystapienia publiczne to dla mnie tragedia! W dodatku w zeszłym roku powiedziałam babie z polaka, żeby mi nie kazał czytac na lekcjach bo mam problemy z tym itd. powiedziała : 'dobrze, bede pamiętac' i co? gówno. zapomniała, bo ma sklerozę. a może po prostu robi mi na złośc. i tym sposobem boje się panicznie również jej. :O

Gość joanna sikorska
haha ja tez nie ide jutro,olewam to, robie sobie nicinierobienie i juz! pójde do kolezanki i wypijemy piwo

Gość 212sexy
A ja idę do szkoły....

sama nie wiem z czego to wynika:O u mnie o żadnych wystąpieniach publicznych nie ma mowy:O moja koleżanka mi mowila ze moze bym to pokonała,gdybym częsciej czytała na głos, moze i racja ale na sama myśl skręca mnie w żołądku:O z fizy mam w porządku nauczyciela,tylko uczy głupiego przedmiotu;)

Gość joanna sikorska
kurde z tym czytaniem to ja tez mam problem i to coraz gorszy,nie dosyć ze sie zacinam to belkotam i sie tym stresuje,przez to wlasnie ledwo co przechodze do nastepnej klasy,nienawidze tego, chociaz raz przed historia,mialam czytać tekst krotki to przed lekcją walnęlam sobie male piwo i poszlo trochę lepiej,ale to na dluższą mete nie jest dobry pomysl

Gość wagarowiczka xxx
ja ostatnio chciałam iśc z problemem do pedagoga i chooy. nie było go. a akurat mam okienko. ja się raczej koleżankom nie żalę z tego problemu, bo wstyd mi :o czasem mam wrażenie , że jestem na prawdę nienormalna.

Gość joanna sikorska
myśle zeby powiedziec babce od histy i polaka ze ja nie moge czytac bo mam tarczyce chorą ( tak jej ściemnie) może w to uwierzy i sie pozbede tego koszmaru

Gość wagarowiczka xxx
Miss--> no co Ty, ciesze się (właściwie) że nie jestem sama:P serio, piwo pomaga? to ja golnę dwa:D Joanna-> a co ma tarczyca do tego właściwie ? :P

Gość joanna sikorska
powiem jej ze mam chora tarczyce,niedoczynność, przez to mnie ściska w gardle,wytlumacze jej ze nie moge czytać niczego bo mam chrypke, zacinam sie i jest to dla mnie stresujące,myslicie ze uwierzy?

tak, pocą mi się strasznie ręce i jak muszę stac przed całą klasą i np. przemawiac, to trzęsą mi się nogi :O koszmar. na samą myśl mam dreszcze

moje przyjaciółki wiedza i sie ciagle ze mnie smieja,mowią zebym sie pukneła w głowe:O :O kazdego wieczora nie przyzywam tego ze jutro np jest sprawdzian z czegos tam,tylko boje sie ze bede musiala cos publicznie przeczytac:O:O

Gość joanna sikorska
kurwa, koszmar z tego powodu wystąpień przed klasą szkoly nie skończe bo sie boje tego strasznie. Chociaz zawsze tego unikam, symuluję angine i prosze kolezanke zeby za mnie przeczytala, do tej pory jakos przebrnęlam,ale co dalej? może takim unikanie sie uda?

Gość i tak nie pójdę
to już może lepiej krtań zamiast tarczycy :) A co do starego pryka to tak jakbym czytała opis swojego :D:D identycznie -> wg uznania kiedyś była taka sytuacja... przygotowała jedna dziewczyna referat, ale mu się nie zbyt spodobał (albo ona) i dał jej dwa +... za jakiś czas ktoś inny znowu przygotował referat i on mówi tak: "no mogę dać ci dwa plusy... czyli za dwa plusy jest 4" lol ona dostała tylko dwa plusy a ktoś dostał 4... a u niego 4 to najwyższa ocena :p

mam , to samo. sprawdzian to jeszcze pikuś. piszesz go w ciszy, nie trzeba sie ośmieszac swoją niewiedzą itd. a pozatym można poprawic. ja nie wiem już co mam robic. iśc do tego pedagoga?

i tak nie pójdę -> masakra :o on akurat stawia też piątki, raz w życiu jedną dostałam i to już się pewnie więcej nie powtórzy :D a teraz zrobił kartkówkę, napisałam na niej wszystko co on dyktował do zeszytu (z teorii była) i dał mi ci? dwa! :o a koleżanka się uczyła ponad program, bo zdaje rozszerzoną na maturze i dostała 2- :o

Gość joanna sikorska
gdy bylam u naszego pedagoga,polecil mi wizyte u psychologa, bo to jest objaw fobi przed wystąpieniami publicznymi,i tak nie pojde do psycholog, bo sie wstydze

Gość i tak nie pójdę
wagarowiczka jasne, że idź.. zobaczysz że ci ulży i nie będziesz się tak bać chodzić... a u nas kiedyś tak: jedna koleżanka w I i II klasie miała same 1 i 2, ale wychodziła na zawsze na dopa ... w tym roku pierwszy sprawdzian... połowa klasy ściąga (nawet 3/4) .. ona dostała 4 (jedyna 4 w klasie)... a on mówi tak: "Kasia dostała 4... ona zawsze dobrze pisała" ... :o lol .. wszyscy się brechtali :D

Gość joanna sikorska
no i dlatego do szkoly jutro nie ide bo historia i wiem ze ja bede musiala czytać na glos krótka prace o pilsudzkim-charakterystyke (kazdy mial swoja przygotowac i oddac) a ja tylko oddam ale nie bede czytala,ciekawe co to bedzie,a jak bedzie mi kazala na nastepne zajecia czytać? i czwart raz mam juz nie pójsc?

a ja bym chętnie poszła do psychologa. ale jak ? gdzie? powiedziałam mamie, ze jest mi ciężko, że chciałabym iśc do jakiegoś terapeuty czy whatever , a ona to zbagatelizowała. powiedziała, że takie czasy, każdy ma nerwicę i takie tam.. zero oparcia :O a nie wstydzę się iśc, bo jestem raczej odważną osobą tzn. na pewno nie jestem szarą myszką i to nawet dziwne względem mojego problemu.