Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do przeciwnikow macierzynstwa

Czy wiecie, że jak nie będzie dzieci, nie będzie tez emerytur?

Polecane posty

Gość prywatyzacja to lek na wszystk
jest tysiące ofert dla osób chcących inwestować swoje oszczędności, każdy powinien mieć prawo zdecydować w jaki sposób oszczędzi na swoją emeryturę, na SWOJĄ a nie pokolenia wstecz, a jak jestem na tyle lekkomyślny że nic nie oszczędzam, to mój problem, bo w demokracji obywatele są odpowiedzialni za swoje decyzje.

Gość waleziina
A ile ja twoim zdaniem mam lat? Bo moim 30. Tylko nie uważam, że ludziom w wieku mniej wiecej moich rodziców ma sie teraz zakomenderować, ze mają sie przygotowac na umieranie, bo uwierzyli, że jak sie ich skubie kazdegio miesiaca z kasy w imie odkładania na czas późniejszy, to cos z tego będą mieli. I nie - moi rodzice nie dostali żadnego mieszkania od polski ludowej. Wybudowali sobie dom, za wlasne, zapracowane pieniadze. Tak samo jak sie to robi dzisiaj

Gość prywatyzacja to lek na wszystk
nawet jeśli zarabiasz 1000 zł to i tak conajmniej 100 przeznaczasz na rozmaite składki, a wystarczyłoby wkładać je co miesiąc na lokatę, zainwestować w coś, co kto lubi i uważa, albo przepić, co i tak jest bardziej sprawiedliwe niż płacenie ZUSu.

a co ma infrastruktura do imigrantów, Francja jako państwo kolonialne ma pewne zobowiązania i tyle, ale i tak francuzom żyje się lepiej niż nam

żelek, a co to ma do rzeczy czy mnie tu ktoś trzyma czy nie, nie o tym mowa, nie zmienia to faktu że jesteśmy państwem rozwijającym się

Gość oj zielony czy zielona
''offermuś - pocztaaaaa!'' znowu wypraszasz fotkę żeby potem straszyć biednego forumowicza, że wkleisz ją na forum? tak jak wczoraj przedstawiając sie za mężczyznę i wypraszając od bogu ducha winnej dziewczyny :O

Gość dzisiejsi emeryci
to stare komuchy, ktorzy nigdy porzadnie nie pracowali tylko 8 godzin roboty, wczasy, senatoria, a teraz sie emerytur zachciewa

Gość te zielony żelek czy jak tam
"zastanów się zanim coś napiszesz" cha cha cha i kto to pisze, weź nie kompromituj się, ty nie takie głupoty wypisujesz

" co ma infrastruktura do imigrantów, Francja jako państwo kolonialne ma pewne zobowiązania i tyle, ale i tak francuzom żyje się lepiej niż nam " chore lliberalne myślenie :D myślisz, że taka algieria miałaby lepiej jak by nigdy jej francuzi nie zajęli? mieli by tylko tą poprawną politycznie wolnośc i tyle 🖐️ znaczy rządził by ichni król 🖐️ "meryci w innych krajach dopiero zaczynają cieszyc sie życiem. zapie**alali całe życi" + "Bo tamtemu pokoleniu sie to OBIECALO. Nic nie zapowiadało wtedy, że caly system emerytalny zmierza do zer" w Szwecji która ma nieporównywalnie wyższe zarobki i emerytury niż Polska system emerytalny działa praktycznie tak samo jak u nas 🖐️ więc sorry 🖐️ znaczy albo społeczeństwo będzie zdrowe i model 2+3 albo będzie zapaść i europa zniknie. ale to typowe dla bogatych społeczeństw. mała rozrodczość, upadek moralny :classic_cool:

bnb "chore lliberalne myślenie myślisz, że taka algieria miałaby lepiej jak by nigdy jej francuzi nie zajęli? mieli by tylko tą poprawną politycznie wolnośc i tyle znaczy rządził by ichni król" skąd wiesz, może mieli by również oprócz poprawności politycznej wolność ekonomiczną nami tez rządzi nasz król Lesiu, wolałbyś cara Dmitrija myślisz że taka Polska miałaby lepiej jakby jej ruscy nie zajęli na 50 lat

Gość offerma dobrze gada
mimo ze to prawiczek

możecie to uważać za obrazę i prowokację, ale przypomnę prawdy oczywiste. Młodość to życie, starość to schyłek życia, czas przygotowania się do śmierci. Wybierając starość, nie wybieramy życia. Coś takiego dzieje się właśnie w Polsce. Pieniądze muszą się znaleźć na emerytury, choćby trzeba je było pożyczać w bankach i później spłacać z naszych podatków. Może natomiast brakować pieniędzy na żłobki, przedszkola, samotne matki, rodziny wielodzietne. Dlaczego? No bo młodzi ludzie jakoś sobie poradzą. I radzą sobie, rezygnując z potomstwa. Masz tu autorko topiku odpowiedź na pytanie, dlaczego ludzie nie mają dzieci. Wiem, że to nie jedyny powód, ale jednak jeden z istotnych. Ja wiem, że prawa emerytów są słusznie nabyte. Ale z moralnego punktu widzenia mam wątpliwości, jak się weźmie pod uwagę tych wszystkich kombinatorów z PRLu, którzy pozałatwiali sobie renty, czy wcześniejsze emerytury, a ty człowieku zaciśnij zęby i płać teraz na to. Aha, i siedź jeszcze cicho.

Gość to wspaniale
narzeszccie ktoś zreformuje system i rozwiąże ZUS

Gość jezu jak się cieszę
buhahahahhaha

Gość znowu zaczynacie ciolki
:D

Gość czy to egoist
Egoist_31 Mnie to w zasadzie cieszy. Mam tyle kasy odłożonej w bankach że kompletnie się tym nie przejmuę. Nie szanuję ludzi którzy liczą na zapomogę ze strony państwa w postaci 600pln na starość." :D

Gość noniemoge....
egoist31 --> to gdzie ty pracujesz :O

Gość nie ofermmaa
Czy wiecie, że jak nie będzie dzieci, nie będzie tez emerytur?" a kogo to obchodzi :D nie dozyje do emerytury:D

Gość dzieki Bogu
buhahahaha

Gość kto zarobi na emeryture
Na starosc przyjdzie walnac sobie w leb albo skoczyc z mostu :P