Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mam z tym zrobić

Ludzie traktują mnie jak śmiecia

Polecane posty

Każdy,począwszy od rodziny,a kończąc na obcych ludziach,traktuje mnie jakby mu wszystko było wolno.Jako dzieciak uważałam,że to normalne,że np w sklepie ktoś jest dla mne niemiły,a ja muszę,bo jestem młodsza,ale powoli mam tego dość.Jestem juz dorosła i wkurza mnie to,że ludzie nadal uważaja,że mają prawo mne zbesztać jak małą dziewczynkę.Choćby ostatnio.Spóźniłam się 15 min do ortodontki.Skarciła mnie jak ucznia spóźniającego sie na klasówkę i przyjęła mnie z łaski,a potem jeszcze miała pretensje,że wypadła mi separacja jakby to była moja wina.Byłam w ciężkim szoku,bo przecież nie siedziała bezczynnie przez te 15 min tylko przyjęła innego pacjenta,a ja jej płacę niemałą kasę... Dostanę pewnie radę:nie daj się,pokaż,że nie mogą ci wchodzic na głowę.Ja to wiem,ale nie mam pomysłu co mogę zrobic w danej chwili :O

Gość ohohohoo
tez mialam podobny problem. nie ma jednego dobrego rozwiazania. jak ludzie wyzcuja twoj strach to jezdza po tobie. trzeba choc raz sie przeciwstawic, a potem jakos pojdzie

To teoria,ale jak miałam se zachować np w tej konkretnej sytuacji?Trzasnąć drzwiami i wyjść?Chętnie bym tak zrobiła,ale niestety nie mogłam,bo u mnie nie ma innej ortodontki

upup

Gość zwyczajnie wytlumaczyc tej
pani ,ze nie jestes smarkula i jezeli ty do kogos mowisz normalnym tonem,wymagasz od drugiej osoby tego samego.Kulturalnych ludzi charakteryzuje grzecznosc.Poza tym ty placisz z usluge.

Gość 6uyti8u
jak mogla Cie zjebac. przeciez to tak jakby Twoja szefowa. Ty placisz. Autorko nawet jak sobie sama wmowisz i my damy Ci rade to i tak to nie pomoze. psycholog i tylko psycholog. i nad sie zastanawiasz i czego szukasz tu pomocy ? idz do specjalisty

Gość siabadaba
A może to jest kwestia tego, że jak na swój wiek wyglądasz bardzo młodo? Moim zdaniem trochę sobie wmawiasz jakiś wyimaginowany kompleks:). Trafiasz na ludzi, dla których kultura osobista to hasło ze słownika, nieobowiązujące na co dzień i tyle.

Gość a ile masz latttttt

Gość gość
Mnie też wszyscy traktują jak śmiecia.

Gość gość
Mnie jakoś tak od zawsze, miałem 15-wygląd 10, miałem 20-wygląd 14, miałem 30-20 i teraz 41 -na góra 32 wg znajomej koleżanki. Nie, ja nie będę się postarzał, nie nie będę nabierał na masie, lubię swoją wagę i nie nosze wąsów itp. Z ludźmi jeśli nie muszę się nie zadaję. I tak lepiej. Choć może niektórym pasowałbym kto wie. Lubię niestety dużo młodsze kobiety bo wyglądają podobnie jak ja.