Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cienka sprawa

szczepionka na świńska grypę ?

Polecane posty

co myslicie na temat szcepionek na świńską grypę? Tyle jest rozbieżnych informacji, że nie wiadomo co o tym mysleć.

Gość ja się nie dam zaszczepić
zresztą nigdy się nie szczepię przeciw grypie bo wszyscy których znam co się szczepią chorują sto razy częściej niż ja. Więc jaki sens? Tym bardziej że te wirusy stale ewoluują i te szczepionki są zawsze zapóźnione. a poza tym ja strasznie odczuwam skutki uboczne każdego leku.

Gość co za badziewie
poczytaj topic na ogólnym, podobno po niej kobieta zmarła -:o

Gość siwa stefa
ja nie ryzykuje bo ponoc nie są przebadane do końća i powiedzcie mi jakim cudem szczepionka znalazła się natychmiast po odkryciu wirusa dla mnie to jakieś dziwne

Gość llpp
Rozbieznych? Nie sadze, kazdy zdrowomyslacy czlowiek wie, ze to jedna wielka niewiadoma, dzieki ktorej pare osob stalo sie miliarderami i ze moze przyniesc wiecej szkod niz pozytku.

Gość llpp
siwa stefa, czytalam, ze firma Baxter zglosila wniosek o opantetowanie szczepionki latem 2008 czyli PRZED wykryciem wirusa. Czyzby byli jasnowidzami?

Gość nie ma skutecznych
szczepionek na wirusy. Grypa to wirus - więc to tylko szum medialny i szukanie "haka" na rzad. Szczepionki są skuteczne tylko na bakterie!!!

Gość po obejrzeniu tego
juz nikt sie nie zaszczepi rok temu juz mowiono o tym jak ludzi robia w balona

Gość grypa nir tylko świńska
Grypa jest wirusowa, generalnie nie umiera się na grype, tylko na powikłania po grypie, które się pojawiają, gdy np. próbuje sie "przechodzic" grype. Większość zgonów dotyczy pacjentów w wieku powyżej 65 lat lub młodszych, ale osłabionych przez inne niż grypa choroby. Swiatowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca stosowanie szczepionek, ale jednocześnie w przeprowadzonych badaniach przez WHO brak jest wystarczających dowodów pozwalających wyciągnąć wnioski o wpływie szczepionki na hospitalizacje, czy ilość powikłań. W przypadku osób starszych szczepionka obniżała ryzyko zachorowania na grypę o 1%...

Gość jusaaa
mój mąż wczoraj dostał szczepionkę na świńską grypę w pracy,pracuje w centrum medycznym wiec ma kontakt z chorymi