Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieńka ka

pytanie dot. wyprawki

Polecane posty

Mam pytanko do wszystkich młodych mam, ile wcześniej robiłyście zakupy dla swojej dzidzi i jak one wyglądały?? Chodzi mi o całą wyprawkę. Chodziłyście od sklepu do sklepu w celu porównania cen każdej rzeczy (koszt wanienki, butelki, ubranek, kosmetyków itp.) czy też weszłyście do jednego sklepu z całą listą rzeczy i w jednym sklepie wszystko?? Mnie właśnie za niedługo czeka taki zakup a ponieważ lista rzeczy na początek jest tak długa dlatego nie bardzo wiem jak się za to zabrać tak wiec pomóżcie

Gość nikitanikita
a na kiedy masz termin? Ja właśnie zabieram się za kompletowanie wyprawki. Ciuszków trochę mam,ale do szpitala musze dokupic, ale nie mam całej reszty, łóżeczka, pieluch, kocyków, rożków i tych wszystkich rzeczy do szpitala dla mnie - wkładów poporpwdowych, majtek itp.Nawet nie wiem, gdzie mam torbę podóżną 😭 A termin mam na ok. za miesiąc :o zaczyna mnie ogarniać panika

Gość Ja kupowałam
pod koniec 7 miesiąca. Sporo rzeczy przez internet. Tak na prawdę po sklepach pojeździłam tylko by obejrzeć i porównać ceny wózków. Jak już wybrałam to też go kupiłam na allegro. Pod koniec ciąży kupowałam drobiazgi - aptekowo drogeryjne...

Gość nikitanikita
nawet nie wiem, w jakim szpitalu bede rodzić :o a musze jeszcze położną załatwić :o przerasta mnie juz to wszystko :o

hej:) Po pierwsze jak ci sie niechce chodzic to mozesz wiekszosc rzeczy zamówic na allegro u jednego sprzedawcy to bedziesz miała taniej Ja zaczełam robic zakupy jak wiedziałam co bede miała. Zdarzło sie ze chodziłam od sklepu do sklepu a jak juz nie miałąm sił to wszystko w jenym kupiłam

Gość maruska26
W 7 miesiącu ciąży kupiliśmy wózek (bo akurat była spora przecena w sklapie) i łóżeczko z materacem. Pod koniec 8 miesiąca kupiłam rożek i dokładnie 3 pary śpiochów z bluzeczkami oraz paczkę pampersów. Resztę kupiła mama kiedy byłam w szpitalu z dzidzią (bo mąż nie bardzo wiedział co ma kupić - nawet z listą) :)

Gość mama klaudii
ja jezdziłam i ogladałam i w porównywałam ceny w kazdym sklepie kupowałam cos innego ale dla mnie to była rozrywka a nie męczarnia wiec kazdy robi jak mu wygodniej :)

Gość maruska26
Aha, mama z mężem poszli z listą do jednego sklepu i tam kupili to, co było potrzebne. Dostali kartę stałego klienta i jakis rabat.

ubranek to mamy sporo już bo nakupowane dla siostrzeńców ale w końcu nie nosili więc troszkę jest tego jeszcze dokupimy takie bawełniane do szpitala kaftaniki itp. a łóżeczko wózek zaczniemy myślę od stycznia ale tylko dlatego tak wcześnie aby nie kupować wszystkiego jednocześnie -wiadomo spory wydatek ;) a tak to kupuję jak coś mi wpadnie w oko dziś np. kupiłam kocyk dla małego :)

Ja zaczęłam na jakiś miesiąc przed zajściem w ciąże. Potem już kupowałam wszystko jak leci co tylko mi wpadło w oko. W efekcie mała miała taką ilość ciuchów że połowy nie zdążyła ani razu założyć bo jak się dogrzebałam wreszcie do nich w komodzie to się okazało ze są za małe. Jako 3 miesięczne niemowlę posiadała własną szafę i komodę wypakowane na maxa ciuchami. Dla małego nawet nie wiem kiedy zaczęłam kupować ale nie szalałam. Ciuchy w zasadzie wszystkie dostawał bo, akurat moja siostra pracowała w sklepie z ubrankami dla dzieci i miała zniżki jako pracownica więc przyniosła mu kilka toreb ciuchów. Miał 1/4 z tego co jego siostra a i tak dużo za dużo. Ale tak to jest. Te ubranka są takie cudne że czasem nie można się opanować...

ja mam termin na koniec marca poczatek kwietnia (bo to wiadomo nigdy nie wiadomo kiedy wyskoczy ;-) ) i własnie nie wiem jak sie zabrać za tą wyprawkę, nie chce aby panie w sklepie patrzyły na mnie buro jak tak będe chodzić i na razie tylko przeglądać (mnie to krępuje) a znowu przez internet to wiecie nie można dokładnie obejrzeć ani pomacać hehe i nie chce byc rozczarowana przesylką a ile was kosztowała taka wyprawka??

kasienka cześć rzeczy bardziej się opłaca przez net choćby dlatego ze ci kurier pod same drzwi musi dowieźć- wózek, łóżeczko itd maja lepsze ceny niż w sklepie, ale ciuszki to są fajne w sklepach- tesco, hm itd. te mniejsze pierdółki lepiej w sklepie bo sama je uniesiesz i za wysyłkę nie płacisz a ceny porównywalne z allegro, a większe rzeczy przez net- ja tak robiłam.

Gość qwemn
Ja tak gdzieś w okolicy 5 miesiąca zaczęłam chodzić po sklepach. Oglądałam, porównywałam ceny. Zastanawiałam się co mi będzie potrzebne a co niekoniecznie. Takie rzeczy jak fotelik samochodowy, leżaczek, łóżeczko dostałam od rodziny. Natomiast wszystkie ubranka kupiłam nowe. Teraz już są wyprane, wyprasowane i poukładane w komodzie. Dla siebie jeszcze kilka rzeczy muszę kupić...i mogę jechać na porodówkę. Jestem w 37 tc. Pewnie i tak będzie trzeba coś dokupić po urodzeniu się dziecka:)

Gość mama klaudii
mnie kosztowała dużo za dużo ale wiadomo każdy wydaje ile ma .... we sumie teraz widzę ze z niektórych rzeczy mogłam zrezygnować i byłoby ok. niektórych nie użyłam w ogóle :(

Gość qwemn
A i myślę, że kupowanie sukcesywne jest bardziej ekonomiczne...przynajmniej ma się takie wrażenie. Potem dostaje się zawrotu głowy przy kasie, kupując wszystko w jednym sklepie. A wiadomo, że sumy te są zawrotne:(

może dajcie linka sklepów (lub rzeczy) sprawdzonych ktore kupiłyście przez neta i polecacie może tez sie skusze hehe

Gość jak myslcie
mi zostało 8 tyg do porodu czy to juz czas na wyprawke?

Gość ja w hurtowni
ja kupiłam w hurtowni dziecięcej, podpytałam o rabaty, okazało się, że przy zapłacie gotówką jest ponad 10 % rabatu, to dużo, więc kupiłam wszystko w jednym miejscu, zapłaciłam gotówką i sporo zaoszczędziłam, wyszło taniej niż z allegro

a gdzie jest ta hurtownia?? z jakiego miasta jesteś?? może mają jakąś siedzibe w moim rejonie to daj nazwe tej hurtowni to poszukam na necie

Gość Kasieńka tu masz super temat
i znajdziesz w nim odpowiedzi na większość dręczących cię w tej chwili pytań! (zaczyna się od połowy 2giej strony - bo zrobił się wtedy fajny offtopic) ;) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4274622&start=30 Przeczytaj uważnie (łącznie z odnośnikami, linkami)!

Gość mama klaudii
a skad jesteś sporo moich koleżanek kupowało w hurtowni bajka we wrocku .... ja tam byłm po ubranie do chrztu małej i mają wszystko :)

Gość ja w hurtowni
hurtownia: " Bobas " warmińsko mazurskie

Gość ja w hurtowni
hurtownia "Bobas" warmińsko mazurskie

Gość jak skończyłam 6 miesiąc
powoli kupowałam, co znalazłam fajnego, w 8 m-cu z listą środków głównie higienicznych zrobiłam ostatnie zakupy, zamówiłam wózek. Później prałam i prasowałam wszystko.

Ja robiłam wszystkie zakupy w III trymestrze ciąży i większość przez internet. Na allegro, gdy kupujesz wiele rzeczy u jednego sprzedawcy, jest naprawdę dużo taniej niż w niejednym sklepie.

Gość maja papaja
Na Allegro się taaak strasznie przepłaca, że brak mi nieraz słów, jak patrzę na naiwność kupujących. Te same rzeczy często można dostać w zwykłych sklepach taniej, że już po posezonówkach nie wspomnę.