Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klamstwa............

Minister Zdrowia jest rąbnięty

Polecane posty

Gość klamstwa............

wszystkie cywilizowane kraje zakupiły szczepionki a my co??i jeszcze te brednie,ze nie mozna nimi szczepić kobiet w ciąży!!BZDURA!!

Gość amalletta
a po co ci szczepionka co do której nie ma badań klinicznych, a połowa lekarzy głośno mówi, że może być szkodliwa? zaszczepiłabyś się nią? jesli tak, to sprowadź sobie przez neta... a może tobie zależy tylko na tym aby była za darmo? Nieważne jakie gówno, ważne że dają darmo?

Gość sdefgfg
ja tez uważam,ze powinni sprowadzic i to jak najszybciej.Kto chce,niech sie szczepi a kto nie to nie.Nie zamawiajac pogwałaca prawa człowieka do wyboru.Polski debilizm..

Gość 123456789....
szczepienie na grype jest bez sensu. ludzki organizm musi sam przejsc przez chorobe bo wtedy sie uodparnia.

Nie mam zamiaru się szczepić, nawet jak nas zmuszą w szpitalu. Rok temu zaszczepiłam się przeciw grypie zwykłej i cały czas chorowałam :O A ze świńską panikują. Więcej zmarło na zwykłą grypę, a maski, które noszą na Ukrainie guzik dają, bo nie chronią przed chorobą. Powinni je nosić zakażeni, a nie zdrowi.

Gość ja sie nie zaszczepie
nawet jak by przyszli mi do domu

Gość minister ma racje
szczepionki nie przebadane.Przeciez wiadomo,ze chodzi o zbijanie kasy na sprzedazy

Gość asdfgrthyj
bredzicie bo zyjecie w polsce.Szczepionki maja certyfikat,zostały zatwierdzone przez UE a kazda szczepionka moze by miec skutki uboczne.Ale oczywiscie polska wie lepiej.Kuzwa ale wstyd,czytam co sie dzieje w polsce a moi znajomi pytaja sie dlaczego tak sie u nas dzieje.Zal.pl

Gość wstrzymanie sie od zakupu
niesprawdzonych szczepionek to najlepsza i najrozsadniejsza rzecz jaka ten rzad jako rzad w ogole zrobil dla narodu ! gdyby te szczepionki byly takie bezpieczne toby byly wprowadzone na rynek jak KAZDA inna szczeoionka czy lek 1 ale firmy farmaceutyczne wiedza ze nie ejst dlatego obarczyc za komplikacje itp chca rzady nie siebie !

Gość amalletta
a kazda szczepionka moze by miec skutki uboczne.Ale oczywiscie polska wie lepiej. tak. zwłaszcza zawierająca rtęć, jak te na swińską grypę :P czy ty naprawdę nie widzisz, że akcja "szczepień" raczej NIE MA NA CELU zmniejszenia śmiertelności u chorujących na h1n1 ( bo ta nie jest wyższa niż u chorujących na zwykła grypę) ale zbicie kasy przez producentów tej szczepionki ( wątki spiskowej teorii już pomijam) Myśl, to nie boli, a przebywanie za granicą nie zawsze musi się równać odmózdżeniu :classic_cool:

Gość zxsdfgh
ale jak niesprawdzonej???? w uk były przeprowadzone badania,tylko polska chce zrobic dodatkowe badania.Obciach i tyle.

Gość a gó..o prawda
w Uk sa szczepienia szczepionkami bez zawartosci rtęci.Byly 3 firmy i zyjac w polsce wierzycie tylko w to co wam powiedzą.Ja sie zaszczepiłam i sie z was śmieje.

Gość 123456789....
no tak bredzimy bo zyjemy w Polsce. a ty zyjesz przepraszam gdzie? wielka europejka z ciebie, bo mieszkasz w anglii? :D i co mnie obchodzi co mysla o nas ludzie z innych krajow. jak chca podejmowac ryzyko to niech sie szczepia nawet 10 razy. ja sie nigdy na grype nie szczepilam i nie zamierzam sie szczepic. swoja droga to bardzo ciekawe, najpierw krzyzuje sie jakies wirusy w laboratorium potem ktos je rozsiewa po swiecie a na koniec wspanialomyslnie wymyslaja na to szczepionke :D no trzeba byc debilem zeby dac sie na to nabrac. czlowiek jest tak skonstrulowany ze nawet bez szczepionek poradzi sobie z choroba. i jeszcze jedno: certyfikat powiadasz? ok, moze certyfikat jest, tylko zauwaz ze taki koncern ktory wypuscil te szczeponke nie chce ponosic absolutnie zadnej odpowiedzialnosci za ewentualne zgony. jak zgon ma byc tym 'skutkiem ubocznym' to naprawde zostawmy ten temat :D

Gość jesli sprowdzi to ludzie
zachcą szczepien za darmo, dla wszytkich, to straszna kasa, wyzsza niz leczenie , zwlaszcza ze jak narazie nie ma wiecej zachorowan na swinska iniz zwykla I szczepinki przeciez nie dzialaja jak cud ( po szczepionkach na zwykla grype tez ludzie choruja). Dla mnie to zbijanie kasy. Zobaczcie sobie statystyki ile co roku umiera na zwykla grype, to swinska przy tym pikus.

Gość Niemka to ja
Ja zaszepilam sie tydzien temu i nie załuje.Moja rodzina przyjecha do mnie i dostal szczepionki za darmo.Dlatego nigdy nie wroce do Polski.

Gość 123456789....
"Ja sie zaszczepiłam i sie z was śmieje" ty tez wierzysz w to co inni mowia, inaczej bys sie nie zaszczepila. jakis trend wszedl - szczepienie sie na grype :D po tych szczepionkach niekiedy czlowiek bardziej cierpi niz jakby przechodzil normalna grype. przeczytaj sobie najpierw co to jest szczepionka i jaki jest jej sklad a potem dopiero sie smiej, a przede wszystkim zacznij sie smiac z wlasnej glupoty :D

Gość dfvbghnj
oczywiscie, z enie zostaly przebadane do konca :O zostaly doprowadzone do sprzedazy w 3ecim z 4 (czterech) etapow badania :O dlatego firmy farmaceutyczne nalegaja na to by RZADY KUPOWALY szczepionki by w razie smiertelnosci ITP one ponosily za to odpowiedzialnosc. w innym przypadku szczepionki bylyby sprzedawane jak KAZDE INNE szczepionki i odpowiedzialnosc ponosilyby firmy farmaceutyczne. I taka jest roznica miedzy ludzmi myslacymi a takimi idiotkami z mozgami wypranymi przez media jak ty :O

Gość Biedronkabezkropki
a ja bym sie zaszczepila i dlatego nie rozumiem dlaczego nie mam takiej możliwosci w swoim kraju????

Gość llpp
Skoro te szczepionki sa tak bezpieczne i przetestowane, to dlaczego koncerny farmaceutyczne zrzucaja odpowiedzialnosc za nie na rzady krajow?? Brytole sa debilami, szczepia sie bezkrytycznie nie wiedzac nawet na co sie narazaja i jeszcze mysla, ze to dowod ich swiatlosci:D

Dokładnie, sprowadź sobie przez internet. Oglądałaś może odcinek 'teraz my' z ewą kopacz i balickim? Obejrzyj. A minister usiłuje ratować nasze i tak już biedne i zadłużone państwo od wypłacania masowych odszkodowań za ewentualne skutki uboczne. Bo przecież firmy farmaceutyczne odpowiedzialności za to nie ponoszą. :) Och, tak, za to anglicy są tak kurwa mądrzy, że aż się rzygać chce. Tak samo jak amerykanie. Rząd im powie: 'szczepcie się bo to bezpieczne' i ludzie lecą się szczepić. Nie macie żadnych wątpliwości, a to oznacza, że nie myślicie samodzielnie, drodzy światowi państwo.

Gość llpp
Nie masz takiej mozliwosci, bo koncerny nie chca wprowadzic szczepionek na wolny rynek, bo to by oznaczalo, ze musza odpowiadac za ewentualne zgony, a tego nie chca, bo doskonale sobie zdaja sprawe, ze to co wyprodukowali to jedna wielka niewiadoma:D

Gość w dupie mam te szczepionki
:PNiech sobie ci wszyscy ktorzy są ZA szczepionkami najpierw mozg zaszczepia na głupotę:oJa sie szczepic nie będę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Złego diabli nie biorą:P

Gość llpp
We Francji tylko 10% personelu medycznego sie zaszczepilo, ciekawe dlaczego...

Gość mordka********
a ja mieszkam w Szwecji i jutro sie zaszczepiam,pracuje w szpitalu:)Kazdy powinien miez wybór.Pozdrawiam.

Gość 123456789....
kazdy ma swoj mozg, a jak ma mozg to niech pomysli czasem a nie łyka wszystko co mu w tv powiedza :D

Gość superzdrowy
A ja jusz zaszczepiłem sie 4 raz bo jest za darmo za granicom. Lepiej wziońć wiencej na zapas.