Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka rurka

Wstydze się swojego mieszkania ...

Polecane posty

Dobrze że masz swoje mieszkanie.. może nie idealne ale twoje:) Najważniejsze, musisz zadbać żeby tam nie śmierdziało, pozbądź się pleśni i grzybów (jeśli są) Bardzo ważna zasada to żeby nie zagracać mieszkania mnóstwem mebli, czasem całkowicie nie potrzebnych!!! Piec w kuchni wyszoruj porządnie i powieś suszone warzywa itp Dobierz odpowiednie, jasne ciepłe kolory do ścian, aby mieszkanie nie wydawało się ciemne i nieprzyjemne.. Myślę że nie wydasz na to za dużo kasy, zobaczysz efekty i nie będziesz żałować. Poza tym ,autorka kupując mieszkanie nie wiąże się z nim na całe życie, będzie miała lepsza sytuację finansową to sprzeda, kupi lepsze...

Gość Ruga Gaga - baba jaga
Noooo pokaż jakies zdjęcia, co?

Razem coś wymyśłimy!!!

Gość kurka rurka
Nie mam czym zrobić.

Gość wlad wkurwiony
Jak ja nie lubie takich ludzi jak "ja amiaa" - wieczni krytykanci, cieszacy sie problemami innych, radzacy wszystkim jak jak zyc :O. kurka rurka bedzie dobrze, masz wlasne mieszkanie ktore zdobylas sama, nie od razu ale za jakis czas go urzadzisz, to co osiagnelas to powod do dumy a nie wstydu.

Gość madłowa beza
ja też odziedziczyłam domek po dziadku pod miastem w którym mieszkam. Jest z cegły, ogrodzony siatką, nie było w nim łazienki , wychodek był na zew drewniany wyremontowałam -zrobiłam małą łazienkę z kabiną prysznicową i wc, wymieniłam okna na plastiki, wybieliłam ściany, kupiłam meble, do sypialni takie w wyprzedaży bukowe -łóżko, szafa , stół, krzesła, biurko , w salnie pomogli mi zrobić kominek i kupiłam tam melble starocie od niemców dębowe toczone, w kuchni stolarz mi zrobił zabudowe żółto -bukową kolejny pokój taki barzdziej nowoczesny , dwie sofy owalne z niklowanymi dodatkami, tv, szklany stół od niemców z wystawki i inne dodatki z wystawki typu wazony, półki dla pewnych ludzi może to obciachowe co mam ale nie wiem

Gość bvbvbv
Ja lubię tylko nowoczese wnętrza.. w życiu nie wstawiłabym jakiś starych, używanych mebli.. No ale to już zależy od gustu :)

Gość 76485678934534yrgwerf
chodz czesto do sklepow tj wszystko po 5 zl czy pepko i za pare zl mozna kupic czasami bardzo fajne rzeczy:)

do wlad wkurwiony czy ja chociażby w jednym daniu napisałam że cieszę się że dziewczyna kupiła takie beznadziejne mieszkanie? nie? no proszę i krytykuję bo widocznie mam do tego powód, według mnie to te mieszkanie mogłoby kosztować nawet i 5 tysięcy a w życiu bym tam nie zamieszkała luksusy mi też nie potrzebne ale ja w swoim mieszkaniu chcę żyć normalnie, a nie zamartwiać się że to i tamto... to że dziewczyna wstydzi się tego mieszkania mówi już samo za siebie

madłowa beza>>>to nie jest obciachowe :)...najwazniejsze bys zula sie w tym dobrze ,bys po pracu usiadla i z duma powiedziala szeptem : To wszystko jest moje ! :) obciachem jest kupowanie tv 42cale tylko dlatego by sasiad sie dowiedzial ze ma dwa cale mniej ....

Gość madłowa beza
bvbvbv---a zarobiłaś na to nowoczesne wnętrze i ekskluzywne meble ? czy jesteś dziewczynką która lubi,bo obejrzałaś w katalogach, bo wiesz ja też lubie ale to co mam to samodzielnie zarobiłam i załatwiłam , życie sie różni od marzeń tym bardziej że nie mieszkam w bogatym mieście

Gość do ja amiaa
Kurka nie potrzebuje krytyki tylko pomocy, jeśli tego nie rozumiesz to świadczy tylko o Tobie.Byłaby głupia gdyby za takie grosze nie kupiła mieszkania.

Gość bvbvbv
madłowa beza - wtobraź sobie, ża zerobiłam. Nie rozumiem, dlaczego się rzucasz? Poza tym, żeby mieć urzadzone schludnie i nowocześnie nie trzeba kokosów.

Gość madłowa beza
a nie rozumiem dlaczego piszesz że sie rzucam, tak bardzo cie uraziło że cie zapytałam czy zarobiłaś uważasz że nie mam prawa sie odzywać do ciebie bo mam gorsze mieszkanie ? dziwna jesteś i arogancka -- autorko trzeba chęci i optymizmu a ubolewanie jakie okropne itp jeszcze bardziej Cię pogrąży .Zaczerpnąć inwencji twórczych z netu.Na początku też się wstydziłam znajomych , niektórzy mieszkają na nowych ogrodzonych monitorowanych osiedlach bo dostali od rodziców a ja mam taką chatkę.Co poradzić > Mam biednych rodziców i nawet ja jeszcze muszę im pomagać :-)

Gość madłowa beza
A mi kabel USB --chociaż sprawisz przyjemności miłym komplementem 👄

Gość bvbvbv
Po prostu dla mnie to jest chamskie i aroganckie: "a zarobiłaś na to nowoczesne wnętrze i ekskluzywne meble ? czy jesteś dziewczynką która lubi,bo obejrzałaś w katalogach" Wyraziłąm jedynie własną opinię. Za darmo nie chciałabym jakiś staroci, już wolałabym urządzić sobie mieszkanie meblami z Ikei 🖐️

Gość i się z zrobiło małe piekiełko

Gość pomogę pomogę
autorko jesteś jeszcze może?? jeżeli byłabyś zainteresowana to mogę ci przesłać firany i zasłony,mam pare takich których juz nie założe bo są za krótkie (przeprowadziłam się i teraz mam inne karnisze i wyskości)a firany są w super stanie napisz jakiś namiar na siebie to się skontaktuje z tobą,o ile jesteś zainteresowana oczywiście nie chcę za to kasy

Gość kurka rurka
Tak, sama. Tak jakoś miło mi sie zrobiło... Może i macie racje. Mam swój kąt. Zaraz napalę w tym piecu i będę w ciepłym domku spędzać weekend przed TV ... Ale pewnie jutro obudzę się znów z tą samą dławiącą świadomością... Marzę , żeby wygrać w jakimś konkursie, w którym nagrodą jest gruntowny remont.

Gość bvbvbvbvbv
Widzisz, już ktoś Ci zasłony kopsnie :D Ludzie są mili :) (czasami, hehe)

Uwielbiam stare wnętrza... Zagospodaruj je jakoś.... Trzymam kciuki! Głowa do góry, cycki do przodu :))

a co to w Ikea za darmo rozdają że ludzie mają tam masowo kupować??? Autorko ciesz się że masz tak duże mieszkanie, za taką małą kasę, że jest ono twoje i nikt ci go nie odbierze:) a remont powoli sobie zrobisz. Teraz tak jak inni radzą, przede wszystkim zajmij się porządnym i dogłębny wysprzątaniem tego, przepchaj rury kretem i wrzątkiem, wypucuj co się da.Pomaluj na jasne kolory, żeby było wrażenie czystego mieszkania a nie nory:O w miarę możliwości dokup jakieś dodatki które ozywią wnętrza i nie przejmuj się ani nie wstydz.Nie jedna osoba zazdrości ci tego że masz swój kąt i nie musisz wynajmować :)

Gość kurka rurka
pomogę pomogę byłoby bardzo miło. A skąd jesteś ? Z okolic Koszalina ?

Gość pomogę pomogę
jestem z polski południowej,mieszkam bardzo blisko granicy ze słowacją ale przecież mogę ci to paczką wysłać podaj tylko gg to się odezwę i pogadamy co i jak