Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SciFi

Są jakieś mamy/ przyszłe mamy z Elbląga?

Polecane posty

Gość SciFi

Chciałabym zapytać mamy z Elbląga o szkołę rodzenia przy Wojewódzkim Szpitalu. Mam mnóstwo sprzecznych informacji na ten temat i chciałabym jeszcze przeczytać Wasze rady...

też jestem w ciąży...ale jakoś nie wybieram się do takiej szkoły :) przy pierwszej ciąży też nie korzystałam z tych szkół rodzenia:)

Też nie wybierałam się do takiej szkoły, ale chcę rodzić razem ze swoim partnerem i tu kilka osób mnie nastraszyło, że mogą się w wojewódzkim nie zgodzić na poród rodzinny bez ukończenia szkoły rodzenia... A ponieważ jestem już w 32 tc t nie mam pojęcia jak mam to załatwić ;/

aha..w sumie ja tez słyszałam o tym że czasem jest zaświadczenie potrzebne że kończyłaś szkołe (no chyba,że "dasz w łapę lekarzowi") a inny szpital? Dzwoniłaś pytałaś? Ja miałam ulotkę z wojskowego tam na komeńskiego i w sumie oni na tej ulotce mieli wypisany poród rodzinny...poród w wodzie...itd

Gość Maja35
witam.tez jestem z Elblaga.Do jakiego lekarza chodzicie i jakiego polecacie?pozdrawiam

Nie mogę polecić żadnego lekarza, znam tylko jednego. Paweł Gayda, ale nie polecam go wogóle, po ciąży już nigdy do niego nie pójdę, wybiorę innego. A wracając do szpitala, to ja chcę w wojewódzkim tylko ze względu na OIOM dla noworodków... Moja ciąża od początku jest zagrożona i boję się, że i przy porodzie może coś pójść nie tak. Wiem, że w wojskowym szpitalu nic tam nie potrzeba, ale w razie jakby coś było nie tak z moim maluchem, to przewożenie ze szpitala do szpitala mogłoby okazać się szkodliwe dla maleństwa...

Chyba faktycznie zadzwonię do któregoś ze szpitali, albo najlepiej do wszystkich ;)

Gość ale to że masz
zagrożoną ciążę nie znaczy że może dziać się coś z dzidziusiem :) jeśli z dzieckiem jest "coś nie tak" to lekarze już wcześniej o tym mówią,żeby wybrać odpowiedni szpital gdzie będzie miał "lepszy sprzęt" dla noworodków...ja tez miałam zagrożoną ciażę..wybrałam szpital wojskowy a ciąże prowadził mi lekarz dr.Osadowski właśnie z tego szpitala :) ogólnie polecam tego lekarza :) co do prywatnego lekarza polecam dr Macinkiewicz,która przyjmuje w gabinecie przy ul.Traugutta :) naprawdę super babka:) szkoda,że nie przyjmuje na NFZ

Gość po za tym
w ciąży chodziłam do przychodni w wojskowym szpitalu :) znałam lekarzy itd więc na czas porodu wybrałam ten że szpital :) ze względu na taką jakby to powiedzieć "rodzinną" atmosferę :)

Gość mamusiaszymusia83662
ja chodziłam do tej szkoły rodzenia, poród także odbył się w wojewódzkim i szczerze polecam :-)) przydało się szczególnie mężowi bo mieliśmy poród rodzinny.Zajęcia były ciekawe, no i miło pooglądać sobie inne przyszłe mamy.Potem można się przypadkiem spotkać na porodówce ;-)