Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepiej w ogole nie miec

Czy Wasze dzieci lezace w INKUBATORZE tez maja takie znieksztalcone glowy???

Polecane posty

Gość lepiej w ogole nie miec

Moje dziecko lezalo 2 miesiace z powodu hipotrofii i ma teraz brzzydka czaszke. Waska bardzo i wysunieta mocno do tylu... czy to sie zmieni kiedys? czy wasze dzieci tez tak mialy???

Gość prosze odpowiedzcie mi

Gość mama klaudii
moja nie miała

Gość musisz to skonsultowac z lekar
Ona nie ma jeszcze szwów na głowie wiec mozna jej ta czasz ke zmienic. Masarz i naprowadzanie pomaga ale skonsultuj to z lekarzem. Moze tez ona ma taka po prostu urode. Zobacz czy ty albo mąż nie macie w tyłu płaskiej czaszki.

U mnie obydwoje mieli spłaszczone główki jednostronnie. Córeczce nawet "pociągnęło" prawą część twarzyczki na bok, w skutek czego miała asymetryczną twarzyczkę. Dbałam o to by leżeli na tej niespłaszczonej części główki i się wyrównało. A macie zalecone jakieś konsultacje specjalistyczne? kontrole w poradni patologii noworodka przyszpitalnej? Jeśli tak to zwróć uwagę na problem na takiej kontroli, na pewno Cię uspokoją. A jak Ty się czujesz?? (pytam bo doskonale pamiętam Cię z wątku - jako Dragon....i często o Tobie myślę) Pozdrawiam.

Gość ja sie czuje fatalnie
sa chwile, ze mam wrazenie, ze wszystko sobie poukladalam, ale przychodza momenty, ze jestem w totalnej rozsypce... stracilam apetyt, boli mnie zoladek i serce... maly nie ma glowy plaskiej z tylu, ale po bokach... z tylu ma bardzo wysunieta poza szyje... :-O

U mnie jeden z bliźniaków miał taką główeczkę. Wyglądał jak obcy. Jeszcze jak byliśmy w szpitalu pytałam się dlaczego ma taki dziwny kształt główki i czy to minie. Nie pamiętam już dokładnie co tłumaczyła mi lekarka - miało to coś wspólnego z wcześniactwem. Zapewniała mnie jednak, że to minie i żeby dziecko leżało jak najwięcej na wznak. Rzeczywiście minęło, nawet nie wiem kiedy - po prostu przestałam zwracać na to uwagę. Dziś ma normalną kształtną główeczkę. Najlepiej zapytaj lekarza i nie zadręczaj się tym. U mojego trwało to kilka dobrych miesięcy na pewno.