Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawe pytanie......

Wojna o obiady niedzielne

Polecane posty

Jest normalny związek 2 ludzi koło 30 mieszkających razem od ponad roku. Na co dzień prowadzą normalne życie, praca, dom, zakupy, itp. W każdą bez wyjątku niedzielę ON o 11.30 ubiera się, jedzie sam na obiad do swoich rodziców i nie widzi w tym nic złego. Co sądzicie o tej sytuacji? Normalne zachowanie czy nie?

Gość yhy normalne
:)

Gość zaproś rodziców na obiad
do was i problem zniknie. trzeba rozmawiać :)

to jakieś dziwne jest.. najlepiej to po prostu wyjaśnić a nie snuć domysły i się zastanawiać czy to normalne

Gość Chopok
No i bardzo dobrze. A Ty kto, jego żona ?

dla mnie to nienormalne, czy on się ciebie wstydzi przed rodziną ? czy jego rodzice nie chcą cię u siebie i nie akceptują ? czy on jest maminsynkiem ?

Gość no na normalny zwiazek
to raczej nie wyglada....

normalny zwiazek ..zakupy, praca, dom i....i wniedziele kiedy mozecie sobie zasiasc do obiadu on jedzie do mamusi :) nie ! to nie jest normalne ..

Gość normalny zwiazek
przez 6 dni.....siódmego dnia sie nie znamy......:O:P

Kiedyś miałam romans z jego ojcem, ale przecież nikt się nie dowiedział chyba :(

Sprawa wygląda tak. Do jego rodziców jadę z nim tylko przy jakiejś okazji typu urodziny, święta. On wyprowadził się od rodziców kilka lat temu i zawsze w niedzelę jeździł na obiad do rodziców. Teraz od ponad roku mieszka ze mną i nadal uważa, że to normalne i jego rodzice chyba również. To nie jest tak, że ktoś dzwoni i go zaprasza. Zawsze dla niego obiad w niedzielę u nich jest, jak się na niego spóźni to zanim dzwonią i się pytają czemu go nie ma, a jak on wie, że nie przyjedzie bo mu w ten dzień coś wypadnie to musi wsześniej zadzwonić do nich i powiedzieć, że go nie będzie. Zapytał mnie kilka razy czy pojadę z nim na obiad to on zadzwoni do rodziców i ich uprzedzi, że przyjadę z nim. I oczywiście w takiej sytuacji mogłabym z nim jechać. Problem taki, że w sumie to oni mnie tam nie zapraszali, a ja się nie chcę nikomu wpraszać. To nie chodzi, że raz na jakiś czas, ale tak by musiało być co tydzień, bo według niego obiad u rodziców musi być, albo on będzie sam albo ze mną.

skoro sami cie nie zapraszaja z nim to chyba ...hmm o twoim romansie z ojcem nie wie tylko twoj facet :) ale na bank wie jego zona ....

Nie jest jedynakiem, ma jeszcze 3 rodzeństwa mieszkającego z jego rodzicami.Gdybym chciała ich zaprosić na obiad to byłoby to 5 osób + na dwoje razem siedem osób. Nie wyobrażam sobie gotowania w niedzielę obiadu dla 7 osób co tydzień. Jego mama też ma co robić dlatego nie chcę jeszcze ja jej się zwalać na głowę. Powiedziałam kiedyś, że powinniśmy na ogół obiad jeść obiad normalnie w domu sami, czasem możemy wpaść do jego rodziców, czasem do mojej mamy, czasem zaprosić ich do siebie, ale to niewiele dało, bo znowu jest niedziela i znowu on jest na obiedzie u rodziców sam.