Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmita pośród żywych

gorsza bo nie bede matka?????

Polecane posty

Gość kosmita pośród żywych

wiem ze juz to bylo, musze jednak to wyrzucic z siebie, jestem mega zla i mam dosc, rodzina, kolezanki z pracy, nawet gazety , telewizja slowem otacza mnie opinia jak to juz powinnam zostac matka bo zegar bije , bo juz czas, bo mam warunki materialne i takie tam..a ja nie chce! jestem wyksztalcona kobieta, pracuje, mam mieszkanie i jestem w szczesliwym zwiazku ale nie planujemy dzieci, po prostu nie chcemy dzieci z takich czy innych powodow ktorymi nie bede was teraz zanudzac , dlaczego wszyscy nas wytykaja palcami??dlaczego kiedy mowimy ze nie planujemy dzieci slyszymy ze ktores z nas na pewno jest bezplodne , chore lub musialam poronic i nie moge zajsc w ciaze?? dlaczego w tym kraju zyje sie wedle slow: co ludzie powiedza? , dlaczego wszyscy zakladaja ze KAZDA KOBIETA MARZY o dziecku?? czasem mam dosc tej obludy w tym kraju, niech kazdy sie zajmie swoim zyciem dlaczego czuje sie jak kosmita w moim wlasnym spoleczenstwie ? nikt nie potrafi zrozumiec ze nie kazdy chce byc matka lub ojcem?????

Gość ffrvgf
masz racje. A wartosciowa kobieta jestes teraz, jak bedziesz miala dziecko nikt nie powie o tobie kobieta, bedziesz tylko matka.

nie ma co sie przejmowac, kazdy ma inne plany na zycie jedni chca miec dzieci inni nie, to indywidualna sprawa, niech nikt sie nie wtraca, a jak juz sa tacy ludzie to nie zwracaj uwagi i zyj wedlug siebie

pierdol to.takie opinie wygłasza tylko motłoch, co nie potrafi myśleć samodzielnie

Gość bo kazdy ocenia z wlasnej
perspektywy a prawda jest taka, że kazdy moze realizowac sie na innej plaszczyznie

Gość olej ten caly baby-bom
Zyjcie tak jak chcecie, naprawde miej to w dupie..... Jestes szczesliwa i to jest najwazniejsze. Nasz narod jest straszny, wiem cos o tym..... Glowa do gory🌼

Gość slysze podobne teksty
jak Ty, tylko, że mnie one strasznie bolą dlatego, że akurat my z mężem chcemy mieć dziecko, a nie możemy :( Mogliby sobie darować te ciągłe pytania i komentarze, bo mnie i bez tego serce ściska.

a ja mam 1 dziecko i to mi wystarcza a wszyscy dopytują kiedy drugie, bo zegar bije a to pierwsze już chodzi do szkoły więc będzie za duża różnica wieku chory naród !!!

No cóż, żyjemy w takim kraju, gdzie od pokoleń najważniejsze dla kobiety było wyjść szybko za mąż i rodzić jak najwięcej dzieci póki może, czy tego chciała, czy nie. Dlatego wciąz dla wielu ludzi nienormalne jest nieposiadanie dzieci. Ja chcialabym mieć w przyszłości dziecko, może nawet dwójkę, ale rozumiem też, że są ludzie, którzy po prostu nie chcą i nie ma w tym nic złego. Dzieci nie są wyznacznikiem szczęścia czy jakąs powinnością, olej więc nagabywania hipokrytów i żyj tak, jak chcesz :)

Gość kobietka zawsze z uśmiechem
Zegar może sobie tykać, pot o w końcu jest. Życie w wygodzie i odpowiedzialności też może być, nie każdy musi się poczuwać do tego, by wychowywać dziecko. Ale warto sobie odpowiedzieć na pytanie: dla kogo żyję, komu zostawię dorobek swego życia, kto mnie dowiedzi jak będę w wieku emeryratalnym? Jak będą wyglądały moje święta? Związki małżeńskie mają to do siebie, że się rozpadają. Wtedy sensem życia jest dziecko. Nie po to ma się dzieci, by spełniac te warunki, oczywiście. Ale to one nadają naszemu życiu sens. Przyjdzie czas, że zapomnisz o swojej wygodzie autorko, a wtedy okaże się, że nie masz dla kogo żyć.

Gość do autorki....
Głupie egoistyczne gadanie! Do chęci posiadania dzieci trzeba dojrzeć! Niestety, nie wszyscy mają to szczęście! (chodzi o dojrzałość) A potem...znów idiotyczny topik, typu...Chcę mieć dziecko, co się stało? Uważam jednak, że za młodu niekoniecznie należy mieć dzieci, nawet z pobudek egoistycznych. Lecz nie wolno się wypierać mozliwości ich posiadania, bo za parę lat, okaże się to złudną utopią. Późny wiek (ponad 35 lat), nie jest korzystny dla samego dziecka, z uwagi posiadanie przez niego starszych rodziców.

Gość frentii
Wiekszosc ciaz to efekt wpadek i nieodpowiedzialnosci, wiec nie chrzan tu o dojrzalosci. Dojrzalosc to zycie w zgodzie z soba i nieuginanie sie pod presja spoleczna. Kobiet, ktore nie pragna dzieci jest mnostwo, ale nie kazda ma odwage zyc po swojemu.