Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska mmmmma

jak gotujecie wodę dla dzieci?

Polecane posty

Gość ciekawska mmmmma

jak przygotowujecie wodę dla swoich pociech mój synek ma 5 miesiecy i jak dotąd gotowałam mu wodę 10 minut kiedy można już gotować dziecku wodę w czajniku tak jak na herbatę?

Gość od poczatku

Gość ooooolaaaaala
Do 1 roku życia wode gotuje się godzinę, filtruje w filtrze z odwroconą osmozą, później 24h naswietla promieniami UV. :o

eee od pierwszych dni kupowałam taką w baniach 5 litrowych bo mam ze studni i nie wiem co to za jedna :P I gotowałam normalnie w czajniku elektrycznym. O gotowaniu 10 minut nie słyszałam nawet. Teraz tylko podgrzewam w czajniku jak potrzebuje gorącą herbatę a jak zimną to leje nieprzegotowaną- mineralną albo źródlaną.

Gość co za nawiedzona mamuska
Wiecej bakteri jest na zabawkach ktore dziecko namiętnie wpycha sobie do buzi jak w wodzie z kranu. No chyba że zabawki tez gotujesz 10 minut :D.

Gość zawsze podejrzewałam
że hormony w ciąży mają niekorzystny wpływ na mózg kobiety teraz wiem czemu tyle Matek jest takich durnowatych

Gość zawsze podejrzewałam
pewnie jest to też kwestia niedotlenienia, cała krew w ciąży spływa do macicy....

Gość vvvvv
ja tam gotuję przez trzy dni po godzinie każdego dnia

Gość tak myśle
woda niegazowana w butlach nie jest dobra dla małych dzieci bo musi być nisko mineralizowana tylko taka się nadaje dla małych dzieci a jak dziecko zaczyna pełzać po podłodze to już nie trzeba gotować tak długo bo jest więcej zarazków na podłodze niż po przegotowaniu wody