Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Apsika

Od kiedy Wasze dzieci chciały stawać na nóżki.

Polecane posty

Bo mojemu 5 i pół miesiecznęmu synkowi stawianie na nóżki to najlepsza zabawa. Do tego stopnia że ześlizguje się z kolan żeby choć chwilę postać. Nie jest to stanie stabilne ale potrafi na wyprostowanych nogach, dźwigając swój ciężar postać i z pół minuty. Czy jednak to nie za prędko, nie chcę zrobić mu krzywdy takim stawianiem. Jeszcze dobrze nie siedzi a już chce stać:)

Gość oliwka5555
moja mała też tak robiła lecz jednak zaczeła najpierw raczkować nieco pozniej wstawac ok.6 miesiaca a tarz juz dobrze chodzi ma 9 miesiecy a zaczeła raczkowac od 5 miesiaca .Nie martw sie bedzie wszytko dobrze

Gość oj jeszcze wcześniej niż
5,5 miesiąca wcale nei chciał siedzieć, gdy go sadzałam czy sobie na kolanach czy gdziekolwiek, to mały prostował sie i chciał stać aż zaczęło nas to martwić, ale wszystko jest ok i wszystko w swoim czasie;)

Moja pierwszy raz samodzielnie wstała w łóżeczku w 6 miesięcy i 5 dni. Jak raz jej się udało to już wstawała cały czas. Teraz ma 7,5 miesiąca i raczkuje jak szalona. Aż się za nią kurzy. :) Byle do jakiegoś mebla i na nogi od razu. I spaceruje. Trzyma się jedną ręką i 2 kroczki w jedną stronę, zawraca i dwa kroczki w drugą. ;)

Gość jakimakimdakim
moj ma 6.5 miesiaca i nie siedzi.... tzn siedzi jak sie go posadzi, z pozycji na brzuchu nie da rady.

Gość lojesu
to macie nad wyraz ruchowo rozwiniete dzieci,moja pierwsza w 8 miesiacu zaczela wstawac a w 10 zaczela samodzielnie chodzic,moja druga w 10 zaczela wstawac a w 13 poszla ,acha i jeszcze zadko ktore dziecko siedzi gdy ma 5 miesiecy,ba raczej nie powinno sie sadzac a wasze juz na nogi staja;)

Gość oj jeszcze wcześniej niż
ale synek samodzielnie wstał dopiero w wieku 9 miesięcy właściwie wszystko zaczął robić w 9 miesiącu i to z dnia na dzień: -raczkować (wcześniejsze przemieszczanie tak od 6-go miesiąca to było raczej pełzanie;) ), -siadać, -wstawać i -stawiać pierwsze kroki, ale trzymając się mebli czy innych rzeczy :)

Apsika zamelduj sie na czerwcowkach co u was moja mloda staje juz tak od 4 miesiaca zycia, teraz jak tak sobie stoi to skacze jak pileczka i ma ubaw po pachy:-D

Gość mój raczkował od
6 miesiąca a jak miał 11 to już biegał sam po całym domu.