Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dydzia

tabele przestawne- excel/ proszę o podpowiedź

Polecane posty

Gość dydzia

hej mam takie zadanie: 1. Dla poniższych wyników konkursu skoków narciarskich z 10 grudnia 2006 r., utwórz tabelę przestawną, która odpowie na pytanie ilu zawodników uzyskało wyniki z określonych przedziałów odległości skoków. Tabela winna zawierać 5 przedziałów. Tabelę zilustruj stosownym wykresem kolumnowym. 2. Posortuj wyniki wg odległości (malejąco), a następnie dla 25 najlepszych skoczków oblicz: średnią i odchylenie standardowe ich odległości oraz rozpiętość ich wyników po pierwszej serii. - mam poniżej tabelke w której mam podane tylko zawodnika i odległość, tych zawodników w tabelce jest 50, podałam dla przykładu pierwszych czterech Tak wygląda ta tabelke: zawodnik odl. 1   1. Andreas Küttel (Szwajcaria) 136.5   2. Michael Uhrmann (Niemcy) 138.0   3. Adam Małysz (Polska) 135.5   4. Sebastian Colloredo (Włochy) 136.0 potrafi mi ktoś pomóc z tym zadaniem??? Z góry dziękuje:)

Gość dydzia
jeszcze raz tabelka: zawodnik odl. 1 1. Andreas Küttel (Szwajcaria) 136.5 2. Michael Uhrmann (Niemcy) 138.0 3. Adam Małysz (Polska) 135.5 4. Sebastian Colloredo (Włochy) 136.0

Gość dydzia
???? widze,że za trudne pytanie dałam... :(