Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Markury007

Rodzice powiedzieli mi wszystko calom prawde, nie mialem po co zyc.

Polecane posty

W zyciu kazdego z was nadchodzi taka chwila w której chcielibyscie powyrywac sobie wszystkie wlosy z glowy. Taka moja chwila nadeszla tydzien temu w szczecinie bo pojechalem odwiedzic moja dziewczyne. W pociagu moja matka zadzwonila mi na komórke zdziwilo mnie to bo nie rozmawialem z nia od miesiecy duzo sie klucilismy i dlugo nie rozmawialismy ona mieszka w lublinie. Ojciec pijak darl morde w mieszkaniu co wieczór. Agata powiedziala zebym pakowal manatki i przyjezdzal do szczecina. Odebralem telefon a moja mama plakala w nieboglosy krzyczala do sluchawki zebym ojca na policje podal jej krzyki caly pociag slyszal mowie do niej 'mamo co sie stalo o co chodzi nie placz' ona byla bardzo dobra kobieta tylko ze ja nie zdazylem prawie wysiadac mialem na mojej stacji i sie rozlaczylem. Nie mialem nic na koncie wiec chcialem odzwonic jak bede juz u agaty na chacie to czekala na mnie mycha moja na stacji i poszlisny na piechote do domu ale troche zaszlo kupilem karte podrodze. Dzwonie do mamy a tam tata odbiera i mowi ' ty skurwysynie maly nie dzwon' wtedy sie wystraszylem bo to znaczylo ze mama przyjechala rudy slaskiej tam z kad jestem do ojca do domu pewnie zebym sie nie wyprowadzal. U agaty rozpakowalem sie zrobila mi herbaty kochalismy sie kolo fotela i bylo cudownie. Po paru godzinach matka przyjechala do agaty do domu z podrapana twarza i bliznami na ciele. Jej kochanek bil ja i tata tez razem bili ja :( bylo juz za pozno... teraz pare dni mieszka u mnie i u agaty. Mialem do was jedno pytanie czy jezeli moja matka ma 49 lat moglibysmy oddac ja do opieku czy do jakiegos domu starców gdzie mogliby sie nia opiekowac bo ja z agata chcemy miec dziecko i nie mamy na wyzywienie dla tylu osob. Ja jeszcze szukam pracy ale do pytania czy oni w ogole przyjeli by tam moja matke?? Prosze o odpowiedz tych ktorzy znaja sie na tych rzeczach??

Gość donnaxxxx
W kazdej rodzinie dzieje sie cos zlego i nie oddwalabym matki na twoim miejscu. Nie masz babci albo cioci którzy mogliby sie nia zajac?

moja cala rodzina mieszka w lublinie nie mam pieniendzy zeby ja tam wyslac. co myslicie o domu dla strszych ludzi biopra tam takich w tym wieku 49 lat???

Gość ale masz fantazje chlopcze

Puknij się w głowę i to mocno! Facet! Ogarnij się! Chcesz własną Matkę oddać do przytułku? Szkoda, że Ciebie nie oddała do bidula, jak zaczęły się Jej kłopoty w małżeństwie. Mogła się Ciebie pozbyć, tak jak Ty chcesz zrobić teraz. Idź do pracy, weź się w garść! Zaopiekuj się Nią. Nie idź na łatwiznę. Proszę.

ale rozumiesz ze ja nie mam nawet na chleb nie mam na nic a co dopiero matka i jej zachcianki, zreszta ona zostawila mnie i ojca do kochanka odeszla zeby ja po mordzie chlal

a teraz sie przyczepila jak rzep ze strzaskana morda, gdy bylem mlody to nawet spodni modnych nie mialem a ona pacowala i miala kupe kasy wolala utrzymywac jakiegos kartofla. Mam 24 jestem pelnoletnim czlowiekem mam prawo decydowac co zrobie ze swoja matkom.

słuchaj o jakiej prawdzie piszesz w tytule - bo nie bardzo rozumiem co to ma wspólnego z tym co piszesz

Gość MALWINKAEEEEEEEEEEEEE
ROZUMIEM TWOJĄ SYTUACJE,TEZ MAM CYRKI W RODZINIE. HMMM TWOJEJ MATCE BĘDZIE SMUTNO ZE JEJ SIE POZBYWACIE PLUS JEST ZA MŁODA NA TAKIE DOMY STARCÓW,NIE TEN WIEK, A SKORO NIE MACIE KASY TO MYSLE ZE DOBRYM ROZWIAZANIEM JEST TO ZEBY TWOJA MATKA POPROSTU POSZŁA DO PRACY I SIE WAM DOKŁADAŁA DO CZYNSZU,JEDZENIA ITD. A SKORO JEST WAM TAK BARDZO NIE NA REKE,TO POSZUKAJ JEJ PRACY ZA GRANICĄ. 49LAT TO NIE DUZO,ZNAM STARSZE FACETKI,JEZDZĄ NP. DO NIEMIEC CZY DO WŁOCH,OPIEKUJĄ SIE STARSZYMI OSOBAMI,MAJĄ ZA TAKA POKÓJ W CZYIMS DOMU PLUS WYZYWIENIE NO I MOGA JESZCZE ODKŁADAC Z TEGO IENIĄDZE,MYSLE ZE TO BYŁOBY DOBRE ROZWIAZANIE.

A sądzisz, że przyjmą kobietę 49-letnią do Domu opieki? Najwyżej co, to może na okres zimy do św. Alberta. To, że jesteś dorosły, nie upoważnia Cię do dysponowania czyimś życiem. skoro nie masz na chleb, to czemu planujesz dziecko? Oddasz je gdzie? Do Domu Dziecka?

z tytulem to chodzi o to ze matka wyjechala niby do pracy a sie okazalo ze mieszkala z tym chujem co ja bil pozniej tak czy owak jak moj ojciec bil. nie rozumiem czemu nas zostawila mogla chociaz mnie wziac. To sie okzalo tez w zeszlym tygodniu bylo ciezko az sie pobili u mnie w domu rodzice a potem dzwonili i morde darli przez sluchawke, nie chce ich znac pooddaje nie bede sie opiekowal. mam juz swoja nowa rodzinke z agata.

Gość jestes rzadkim kretynem
szkoda ze ta matka jednak cie nie oddala do sierocinca.

ona nie wyjedzie do pracy bo nawet nie umie sie komunikowac z ludzmi i boi sie autokarow i samolotow wszystkiego sie boji. Az ledwo zipie. Na dziecko mamy pieniadze bo agata ma bogata rodzine wiec mozemy spokojnie wyzywic dzieciaka. Nie mam ochotty na darmozjadow w moim domu ale skoro nie da sie jej oddac do opieki to lepiej cos wymysle szybciej bo nawet nie mozemy sie kochac porzadnie bo agata ma jeden pokoj a mama jak spi w kuchni to wszystko slyszy lub podsluchuje i to tez troche niewygodne.

wiem ,że Cię to nie ucieszy ,ale nie możesz nic z robić ze swoją matką . Jest pełnoletnia , nie jest ubezwłasnowolniona ani chora psychicznie ,nie zrzekla sie praw rodzicielskich wobec Ciebie jako dziecka - więc wobec prawa nie możesz nic zrobić z nią - że tak powiem za jej " plecami " Zastanawai mnie tylko dlaczeo Twoja mam nie próbuje sobie ułorzyć życia z Twoim ojcem ?

A JA GO BĘDE BRONIĆ. NIE WIECIE JAK TO JEST ,JAK CAŁE ZYCIE DORASTASZ W POCZUCIU KRZYWDY PRZEZ ROZICÓW,NIE MASZ TEGO CZY TAMTEGO I NIE DLATEGO ZE ONI NIE MAJA KASY,TYLKO DLATEGO ZE TRAKTUJĄ CIE JAK SMIECIA. Z ULGĄ OPUSZCZASZ TEN DOM,STARASZ SIE ZACZAC NOWE ZYCIE,A WTEDY KOSZMAR POWRACA I ONI POTRZEBUJĄ TWOJEJ POMOCY,MIMO ZE SAMI DALI CI TE MINIMUM PLUS ZERO WSPARCIA I MILOSCI.

Na dziecko mamy pieniadze bo agata ma bogata rodzine wiec mozemy spokojnie wyzywic dzieciaka. Nie mam ochotty na darmozjadow w moim domu-------- stracilam nadzieję ,ze rozmawaim z doroslym mężczyzną . Ty po prostu chcesz zrobić dziecko dziewczynie ,ktora pochodzi z bogatej rodziny i pewnie żyć na ich koszt ! A co będzie jak jej ojciec powie ,ze nie chce darmozjadów w SWOJEJ rodzinie ?

matka nie bedzie ukladac zycia z ojcem bo on ja bije nawet widzieli sie pierwszy raz od paru miesiecy to tak jej dal w morde ze posiniaczona i podrapana wpadla do agaty do domu. Mówie jej codziennie ze ma sie wynosic bo nie bedziemy jej zywic a ona mowi ze jej nie wyrzuce agata pewnie juz jest w ciazy bo ja nie uzywalem zabezpieczenia, nie chce zeby sie urodzil a ona nadal bedzie tam siedziec. Oddam ja gdzies albo za drzwi wyrzuce, wczoraj prawie tak zrobilem tylko zlapalem za nadgarstki i do drzwi to zaczela krzyczec i drzec sie jak nie normalna to agata powiedziala zebym ja zostawil bo sasiedzi pomysla ze sie tu bijemy.

Gość masz racje ze nie chcesz
Jak matka ma strach przed jazda to dziwne , ze jakos strachu nie miala zeby szybciutko przyjechac do Ciebie. Przykro mi ale Twoja matka to zwykly pasozyt.Teraz przyjechala do Was bo wie ze ma wikt i opierunek za darmo. A ze Wam wchodzi z butami w zycie to ja nie rusza. Musisz na chwile rozstac sie ze swoja dziewczyna i pojechac do domu tak aby matka nie mogla tam zostac. A potem urwij wszystkie kontakty i nigdy nie mow gdzie jedziesz. Nie podawaj adresu. Jesli matka zostanie to Twoj zwiazek i tak sie rozwali.

Malwinka po 1 to nie pisz capsem. Po 2 myślisz, że gdyby on przyszedł obity do domu to rodzice by go wywalili z domu!? Zastanów się co Ty piszesz! Jak można oddać własnego rodzica do przytułku jakiegoś! Matkę ma się jedną, docenisz ją gdy Ci jej zabraknie :O

@MALWINKAEEEEEEEEEEEEE Wiecie, wiecie. Nawet nie wiesz jak bardzo. Moja rodzina /nawet przez duże R nie warto pisać/, to było jedno wielkie g*wno, ale w życiu nie oddałabym matki do domu opieki czy gdzieś tam. dziś jestem dorosła i choć blizny zostały, staram się być dobrym człowiekiem.

gata pewnie juz jest w ciazy bo ja nie uzywalem zabezpieczenia, nie chce zeby sie urodzil a ------------------------------no , jeszcze ktoś chce go bronić ? bosz , co za nedza umysłowa .....

A zrzucanie winy na rodziców, zły dom, patologię i takie tam, to zwykła wymówka. tyle w tym temacie. Co do autora: zrobisz oczywiście co uważasz. Napisałeś tutaj, więc pewnie miałeś jakiś zamiar. Wypowiedziałm się co o tym myślę i już. Koniec tematu. Powodzenia.

NIE NAPISAŁAM ZE JEGO MATKA ANI CZYJAKOLWIEK ZASŁUGUJE NA ODDANIE DO PRZYTUŁKU,BO WREDNA,ALE NIBY MATKA TO MATKA,JESTEM POPROSTU ZA TYM ZE JEGO MATKA ZLE POSTEPUJE I ROZUMIEM ZE CHCE SIE JEJ POZBYC,ALE JAK WYZEJ WSPOMNIALAM NIE BYŁABYM W TYM PRZYPADKU ZWOLENNICZKĄ DOMÓW STAROSCI ITD. TYLKO ZNALEZIENIA JEJ JAKIEJS PRACY. NO WŁASNIE SKORO MA URAZ DO SRODKÓW KOMUNIKACJI TO DLACZEGO BEZ PROBLEMÓW PRZYJECHAŁA DO CIEBIE ?

Gość Jest szansa ze ojciec
Agaty bedzie na tyle przytomny ze nie pozwoli corce tak sobie zycia zmarnowac przerwie ten zwiazek.