Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamiętniczka

Jakie pamiątki zostawiacie dla swoich dzieci z okresu ich niemowlęctwa?

Polecane posty

Gość pamiętniczka

I wczesnego dzieciństwa? Bo ja mam ochotę zostawić wszystko na pamiątkę, ale będzie tego za dużo, więc muszę się skupić na czymś konkretnym.

Gość kentakifridcziken
ubranie z chrztu,pamiatki z chrztu,opaske ze szpitala,kosmyk pierwszych scietych wloskow,smoczek,lyzeczke,ksiazki pamiatkowe,i to narazie wszystko;)

pierwsze ubranko ktore miala na sobie bezposrednio po urodzeniu, opaske ze szpitala, kosmyk wlosow, odcisk dloni i stop, pierwszy obciety paznokietek, buciki i ubranko z chrztu, album pierwszy rok zycia dziecka, swieczke z pierwszych urodzin, no i cos pewnie sie do tego dozbiera, jakies rysunki itd ;)

Gość kentakifridcziken
ach no i wlasnie zapomnialam o gadzetach z ciazy,czyli kaseta,zdjecia i nawet ksiazeczka ciazowa a co;)

Gość ciekawskadziewucha
ja mam jeszcze test ciazowy :) taka pierwsza oznaka istnienia mojego dziecka

Gość gnhhgm
pierwszy obciety paznokietek bez przesady, z aniedlugo pampersy na pamiatke bedziecie trzymac :o

Gość fujjjjjjjjj-wiesz co sie zrobi
z koncówka pępuszka za lata zaraz sie zrzygam

Gość koncowka pempuszka
przeciez to smierdzi nieziemsko ja bym tego nie trzymala i nie chciala jako dziecko dostac w pamieke

nie smierdzi jest to uschniete i trzmam w torebeczce moja mama tez miał moja i brata w dobrym stanie :D

Gość pojebane staraczki

Gość olaboga święta
resztki mleka z wymiocin

Gość nie noooooo
wszystko rozumiem,ale resztkę pępka??fuj.Po co to komu?wzruszylaś się jak mama ci twoją końcówkę pokazała?:) ochyda

Gość bylo cala pępowine sobie zamow
i zostawic bleeeeeeeeeee

uschnięty kikut nie śmierdzi :) test ciążowy książeczka ciązowa opaska ze szpitala zdjęcia,zdjęcia,zdjęcia

U nas płótno w które byla córcia zawinieta zaraz po porodzie. Synek niestety nie mial :( Jakies tam pierwsze smoczki, pamiatki ze chrztu wlacznie z ubrankiem, świeczuszki z roczku. łapki niedrapki, pierwsze czapusie, opaska ze szpitala

a no i USG, u Córki same zdjecia, na szczescie bardzo wyrazne :), a u synka juz mielismy filmik i zdjecia z USG

Gość no ale po co taki kikut
?

kikut to jzu niefajne... to juz lepiej zostawic ta klamre... moim zdaniem

Gość paznokcie i pepowina
przeciez to jest obrzydliwe.. dajcie to dzieciom jak beda na czczo, zeby nie zwymiotowały

Hmmm moje dzieciaki mają takie pamiątki : -Każde z nich wycinek z gazety lokalnej ze zdjęciem szpitala z datą urodzenia, wagą,długością ciała itp i tam takie bajery ,że czeka na niego /nią szczęśliwi , tatuś z braciszkiem w domku . -Opaski z rączki i nóżki oraz karteczki z łóżeczek ze szpitala z danymi o której się urodzili i kto odbierał poród . -Zdjęcia za noworodka -Pamiątki po chrzcie ,biała szata ,świeca,i te czerwone wstążeczki z medalionem (taki mamy zwyczaj w rodzinie z medalionami ) -Z czasów przedszkola ,to dyplom ukończenia przedszkola oraz wszystkie prace plastyczne (jest tego ok 1 segregator :D) Jeszcze zdjęcia z balu przebierańców . Mam dwóch chłopców i córę i każde z nich ma swój album ze zdjęciami ,pamiątki itp .Bardzo im się to podoba ,często oglądają pamiątki bo po prosu lubią to :) Starszy ma jeszcze pamiątki z komunii św. Zdjęcia z urodzin przy torcie podczas zdmuchiwania świec . Myślę ,że najbliższa okazja do zachowania jej w pamięci będzie to studniówka i 18-tka :) Moja znajoma jak miała dziecko była już w nowo wybudowanym domu ,jej mąż posadził na podwórku wierzbę karłowatą a pod nią jest wylany kawałek betony i tam ich syn jak miał 2 latka odcisnął nogi i rączki :D Młody ma dzisiaj 13 lat a odciski pod drzewem do dzisiaj można obejrzeć :D

Gość kazdego tak foto bylo w gazeci
lokalnej?

Gość kentakifridcziken
ja fotki gazetowe dzieci dalam ich babci,a z tym odciskiem pod drzewem fajny pomysl ale u mnie by sie nie sprawdzil bo ja co wyemigrowali i moze przyjsc czas powrotu i co wtedy,wykopac drzewo i wyrwac beton?

Tak ,mamy lokalną gazetę ,w której jest strona poświęcona nowo narodzonym oraz życzenia urodzinowe ,imieninowe,rocznicowe można podać ze zdjęciem solenizanta ,ale to jest płatne chyba ze 20 zł .Za to zdjęcia z dziećmi urodzonymi są za darmo :) Dwa razy w tygodniu przychodzi do szpitala "reporterka"i pyta się rodziców czy zgadzają się na umieszczenia zdjęcia dziecka w gazecie :)może nawet tatko i mama być na zdjęciu :) taki zwyczaj w gazecie się utarł i wszystkim się podoba ,no i pamiątka jakaś tam jest :)

No z tym betonem to ja wiem :D w ogóle to miało to być do czego innego ,chyba taka podmurówka na której chcieli stawiać grilla a młody wszedł na to jak zaczęło ściągać i odcisnął łapki i stopy :D no i już grill tam nie stoi :D

Gość fryderika
picolo- łapki niedrapki? czapki? a moze od razu wózek, spiochy, pielucha zuzyta. nie przeadzasz z tymi pamiątkami?i co on potem zrobi z tym? zostawia sie ząb, włosy, ale nie ubrania

Gość same wariatki
albumy, szatka, karteczka i opaska ze szpitala.nad puklem włosówsięzastanowię, ale nie odwalamnumerów typu- zostawiam pierwszą kupę w pampersie, pierwsze wyzygane mleko na sliniaku, pierwszy bąk w worku foliowym...